پنج پروژه ملی راهسازی در استان البرز کلید خورد
مدیر کل راه و شهرسازی استان البرز گفت: ۵ پروژه پیشنهادی در حوزه توسعه راهها را کلید زدهایم و در حال پیگیری اخذ مجوز برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این پروژهها از طریق وزارت راه و شهرسازی هستیم.
مدیر کل راه و شهرسازی استان البرز گفت: ۵ پروژه پیشنهادی در حوزه توسعه راهها را کلید زدهایم و در حال پیگیری اخذ مجوز برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این پروژهها از طریق وزارت راه و شهرسازی هستیم.
به گزارش تیننیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی،تقی رضایی، مدیر کل راه و شهرسازی استان البرز با اشاره به ۵ پروژه آتی این استان در حوزه راه گفت: پروژه کمربندی جنوبی کرج به طول ۱۵کیلومتر که مطالعات مرحله اول آن توسط شرکت ساخت و توسعه راه ها انجام شده است از جمله پروژه های آتی استان البرز به شمار میرود. همچنین احداث کمربندی محمدشهر به طول ۲۱ کیلومتر که مطالعات آن در مرحله دوم قرار دارد، پروژه چهار خطه کردن حد فاصل کندوان تا شهرستانک در محور کرج –چالوس به طول ۲۰ کیلومتر و پروژه کمربندی شمالی شهر کرج از دیگر پروژههایی است که کلید خورده است. اجرای تقاطع غیر همسطح ورودی شرقی کنار گذر اشتهارد را نیز میتوان به موارد بالا اضافه کرد که با برآورد اولیه ۹میلیارد تومان، مراحل مناقصه را میگذراند.
رضایی با بیان این که اکنون پروژههای مهمی در استان البرز در حال انجام است، در این باره توضیح داد: پروژه آزادراه آبیک به چرمشهر به طول ۱۵۸ کیلومتر که ۴۳کیلومتر از این پروژه در استان البرز قرار دارد، یکی از این پروژههاست. این پروژه به لحاظ اجرایی پیشرفت ۶۴.۴۲ درصدی داشته و پیشبینی میشود در سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری برسد. پروژه آزاد راه تهران- شمال که بخشی از آن در استان البرز واقع شده است نیز پیشرفت فیزیکی ۹۷.۳۰ درصدی دارد و تلاش میشود که قطعه یک آن در سال جاری به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: علاوه بر این، پروژه دوخطه کردن راه آهن قزوین –تهران و همچنین ادامه آزادراه همت که با پیشرفت فیزیکی ۸۹.۶۱درصدی مراحل پایانی خود را میگذراند از جمله پروژههای تأثیرگذار در استان البرز به شمار میروند. رضایی همچنین پروژه قطار برقی کرج –هشتگرد با طول ۲۵.۸۲۰ کیلومتر و را از پروژه های مهم و تأثیرگذار استان البرز معرفی کرد.
پروژههای ملی تفویض شده
او با بیان این که استان البرز در برخی پروژه های ملی نیز نقش دارد، برخی از این پروژهها را برشمرد و گفت: احداث راه اصلی طالقان - هشتگرد که از ۲۰ سال پیش تحت عنوان راه روستایی سیبستان - ورکش شروع شده است، در سنوات گذشته با تغییر رویکرد روستایی به فرعی و سپس راه اصلی تا سال ۱۳۹۵، پیشرفت فیزیکی ۳۸ درصد داشته است. با پیگیریهای بسیار، با توجه به اهمیت این پروژه برای استان، علیرغم رانشهایی که در فروردین سال ۹۸ با افزایش بارش ها شاهد بودیم، طی دو سال گذشته پیشرفت فیزیکی پروژه به ۸۲.۱۰ درصد رسید. تلاش داریم با درنظر گرفتن مسائل فنی و ایمنی به اقتصاد پروژه هم توجه ویژهای شود .
وی افزود: راه اصلی طالقان- هشتگرد به طول ۴۲ کیلومتر در مسیر کوهستانی و با اعتبار هزینه شده حدود ۷۰۰ میلیارد ریال از سمت شهرستان طالقان شروع و به شهر جدید هشتگرد منتهی میشود. با احداث این محور، مسیر دسترسی اهالی شهرستان طالقان به سمت کرج و تهران حدود ۴۰ کیلومتر کاهش یافته و باعث صرفه جویی در زمان و هزینه سفر خواهد شد. همچنین این پروژه در توسعه صنعت گردشگری و رونق اقتصادی نقش مهمی داشته و باعث ایجاد تحول در منطقه خواهد شد. اعتبار مورد نیاز جهت اتمام و بهرهبرداری کامل از این پروژه بالغ بر ۹۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
رضایی با بیان اینکه طرح احداث محور اشتهارد – نجم آباد – نظر آباد به طول ۴۴ کیلومتر از دیگر پروژههای ملی استان البرز محسوب میشود، گفت: در سالهای گذشته ۳۰ کیلومتر از این مسیر در دو قطعه احداث و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. همچنین در این مسیر یک تقاطع غیرهمسطح دسترسی جاده موجود به محور قدیم کرج – هشتگرد – نظر آباد و اتصال محور فوق به آزاد راه کرج – قزوین را تسهیل کرده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان البرز تصریح کرد: این پروژه که پیشرفت فیزیکی کنونی آن ۷۶درصد است، پس از اتمام حجم ترافیک عبوری از شهرکهای صنعتی اشتهارد و نظر آباد را بدون ورود به محدوده شهری نظر آباد به جاده قدیم هشتگرد – نظر آباد و همچنین اتوبان کرج – قزوین منتقل میکند که این امر باعث کاهش آلایندههای هوا، کاهش زمان سفر و ترافیک در نظرآباد میشود.
وی با بیان این که اعتبار هزینه شده برای این پروژه در حال حاضر ۳۰۰ میلیارد ریال است، عنوان کرد: در صورت تامین حدود ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار، پروژه به اتمام میرسد.
احداث و بهسازی ۱۷۲ کیلومتر راه روستایی در استان البرز
رضایی در ادامه به تشریح پروژه های راه روستایی استان البرز پرداخت و گفت: طول کل راههای روستایی استان البرز ۱۰۷۲ کیلومتر است که ۷۹۱ کیلومتر آن آسفالت و ۲۸۱ کیلومتر شوسه و خاکی است. همچنین تعداد قراردادهای منعقده با پیمانکاران جهت احداث، بهسازی و روکش آسفالت راههای روستایی استان در سال گذشته ۲۱ قرارداد با مجموع ۶۰۵ میلیارد ریال بود که تحویل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده استان شد. در سال جاری نیز تعداد ۶ قرارداد در قالب ۴ طرح و در مجموع ۱۱ میلیارد تومان منعقد شده که درحال انجام است .
او در ادامه افزود: طول کل پروژه های در دست اقدام ۱۷۲ کیلومتر است که با اتمام و بهره برداری این پروژهها حدود ۱۶ درصد از راههای روستایی استان البرز احداث، بهسازی و یا روکش آسفالت میشود. پروژهها فعال و در حال اجراست و پیشرفت فیزیکی کل محورهای روستایی در دست اقدام حدود ۴۴ درصد برآورد شده است