بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

نقش صنعت گردشگری بر توسعه استان ایلام| سرمایه گذاری نیاز اصلی است

صنعت گردشگری یکی از مهمترین ظرفیت های اقتصادی برای توسعه استان ایلام به شمار می رود، البته این مهم نیازمند سرمایه گذاری و ورود فعالان بخش خصوصی است.

نقش صنعت گردشگری بر توسعه استان ایلام| سرمایه گذاری نیاز اصلی است
تین نیوز |

 صنعت گردشگری یکی از مهمترین ظرفیت های اقتصادی برای توسعه استان ایلام به شمار می رود، البته این مهم نیازمند سرمایه گذاری و ورود فعالان بخش خصوصی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، طبیعت زیبا و بکر از یک سو و وجود آثار و بناهای تاریخی از سوی دیگر موجب شده استان ایلام به عنوان هدف گردشگری در کشور معرفی شود و در تمام فصول سال به علت جذابیت های بالا یکی از مقاصد مهم گردشگران به شمار رود.

شایان ذکر است صنعت گردشگری در استان ایلام با توجه به دارا بودن ظرفیت های بی بدیل و حتی منحصر به فرد می تواند حرفی برای گفتن نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح جهانی داشته باشد، با این حال ایلام یکی از استان هایی در کشور به شمار می رود که علی رغم تاریخچه غنی، جاذبه های گردشگری و فرهنگی متنوع بهره ای چندانی از صنعت توریسم نبرده است.

طبق بررسی های انجام شده بین توسعه نیافتگی صنعت گردشگری استان ایلام با ضعف امکانات زیربنایی خدمات گردشگری و فقدان فرهنگ پذیرش گردشگر ارتباط مستقیمی وجود دارد؛ به عبارت دیگر استان ایلام به رغم اینکه پیشینه تاریخ و فرهنگی بسیار غنی و آثار و محوطه های تاریخی و گردشگری بسیاری را در خود جای داده، متأسفانه از گذشته تاکنون به علت ضعف زیرساخت های گردشگری توسعه چندانی در این حوزه نداشته است.

ضعف های موجود در صنعت گردشگری استان ایلام

حمید عبدالحسینی کارشناس گردشگری اظهار داشت: ایلام سرزمینی با قدمت دیرینه و تنوع شگفت انگیز، همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است، چرا که این استان با برخورداری از تنوع اقلیمی، فرهنگی و همچنین آثار تاریخی و مذهبی بسیار، جاذبه های گردشگری متنوعی برای هر سلیقه ای دارد و سالانه گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند.

وی افزود: امروزه در اقصی نقاط دنیا رونق صنعت گردشگری از مولفه های توسعه هر منطقه محسوب می شود، در استان ایلام نیز به سبب ظرفیت های بالا در صورت سرمایه گذاری، حمایت و از همه مهمتر مشارکت مردم می توان قدم چشمگیری در راستای توسعه استان درآمدزایی و ایجاد اشتغال برای جوانان هم استانی برداشت.

این کارشناس تصریح کرد: با وجود این همه مزایای گردشگری در استان اما به دلیل عدم توجه به پتانسیل های گردشگری و ضعف زیر ساخت های موجود، متاسفانه این صنعت علارغم ظرفیت های بالای خود پیشرفت چندانی نداشته است.

عبدالحسینی در ادامه بیان کرد: شناسایی عوامل استراتژیک مدیریتی و زیرساختی موثر در جذب گردشگر و تلاش جهت دستیابی به آن ها به کمک راهبردهای عملی و اصولی میتواند این استان را نه تنها به ایرانیان بلکه به تمام جهانیان به عنوان منطقه ای تاریخی با قابلیت های متفاوت توریستی معرفی کند تا بدین وسیله رونق اقتصادی برای استان محروم ایلام به ارمغان آید.

نقش صنعت گردشگری بر توسعه استان

شریفی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام اظهار داشت: صنعت گردشگری یکی از پدیده های مهم اقتصادی وعاملی موثر در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع انسانی محسوب می شود که علاوه بر اینکه از لحاظ اقتصادی تاثیرات مثبتی را به همراه دارد، نقش بی بدیلی هم بر تولید ناخالص ملی، کارآفرینی، بکارگیری منابع انسانی و بکارگیری بخش های مختلف اقتصادی بر عهده دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام: افزون بر اینکه تهیه بسته های تشویقی برای توسعه صنعت گردشگری در ایلام ضروری است، باید زمینه حضور سرمایه گذاران را در استان فراهم کنیم و حمایت های ویژه ای در واگذاری زمین بصورت تخفیف یا معافیت ها، محدودیت ها، مشوق ها، رفع موانع و... انجام شود

وی افزود: نقش توسعه صنعت گردشگری در ایجاد کارآفرینی و اشتغال زایی و تاثیر آن در رشد اقتصادی در استان ایلام از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و به همین سبب تاکنون اقدامات بسیاری در راستای توسعه صنعت گردشگری و رفع مشکلات موجود در این حوزه لحاظ گردیده است.

رونق صنعت توریسم در ایلام

این مسئول در ادامه بیان کرد: به منظور رونق صنعت گردشگری در استان ایلام تاکنون اقداماتی از قبیل احداث مجتمع های گردشگری و ایجاد اقامتگاه های بوم گردی، مرمت و بازسازی مکان های تاریخی، معرفی آثار باستانی و مکان های گردشگری استان ایلام از طریق رسانه ها و فضای مجازی و توسعه زیرساخت ها لحاظ گردیده است.

شریفی با بیان اینکه رونق صنعت گردشگری به رغم تلاش های اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان نیازمند همکاری سایر دستگاه های اجرایی نیز می باشد، تصریح کرد: توسعه و رونق صنعت گردشگری فرابخشی و مستلزم همکاری همه دستگاه ها است و با هم افزایی همه دستگاه های مرتبط و خدمات رسان این صنعت درآمدزا در استان ایلام رونق بیشتری می گیرد و به دنبال این مهم گردشگران بیشتری هم به این منطقه سفر می کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام در پایان بیان کرد: افزون بر اینکه تهیه بسته های تشویقی برای توسعه صنعت گردشگری در ایلام ضروری است، باید زمینه حضور سرمایه گذاران را در استان فراهم کنیم و حمایت های ویژه ای در واگذاری زمین بصورت تخفیف یا معافیت ها، محدودیت ها، مشوق ها، رفع موانع و... انجام شود که برای عملی کردن ین اهداف نیازمند همکاری سایر دستگاه های اجرایی به ویژه شهرداری هستیم و امید داریم با همکاری مسئولان و مردم بتوانیم موانع موجود در این حوزه را رفع کرده و شاهد توسعه صنعت گردشگری در استان باشیم.

لزوم توسعه گردشگری در استان ایلام

توسعه صنعت گردشگری استان ایلام علاوه بر اینکه می تواند به موضوع اشتغال و رونق اقتصادی این استان کمک کند معرف ظرفیت های نهفته این استان هم می باشد، به همین سبب توجه به این صنعت باید بیش از پیش در دستور کار مسئولان مربوطه و عموم مردم قرار گیرد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.