بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

ظرفیت‌هایی که باید استفاده شود/ گردشگری دریایی و مراودات تجاری

استان بوشهر در کنار خلیج فارس ظرفیت‌های ممتازی برای توسعه اقتصاد کرانه‌ای دارد که یکی از جنبه‌های آن گسترش مراودات تجاری با کشورهای همسایه و توسعه گردشگری دریایی است.

ظرفیت‌هایی که باید استفاده شود/ گردشگری دریایی و مراودات تجاری
تین نیوز |

استان بوشهر در کنار خلیج فارس ظرفیت‌های ممتازی برای توسعه اقتصاد کرانه‌ای دارد که یکی از جنبه‌های آن گسترش مراودات تجاری با کشورهای همسایه و توسعه گردشگری دریایی است.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، بوشهر استانی در کناره خلیج فارس دارای ظرفیت بسیار مهمی در عرصه‌های مختلف است و هم‌اکنون نقش برجسته‌ای در اقتصاد کشور دارد.

داشتن حدود ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی و همجواری با خلیج فارس را می‌توان یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم و ممتاز استان بوشهر دانست که البته تاکنون به خوبی از این ظرفیت استفاده نشده است.

بسیاری از کشورها آرزوی داشتن ساحل یکی از شهرهای استان بوشهر را دارند تا اقتصاد و اشتغال و درآمدزایی خود را از طریق دریا گسترش دهند.

اقتصاد کرانه‌ای از مهمترین جنبه‌های اقتصاد است که کشورهای دارای ساحل و دریا را از کشورهای بدون ساحل جدا می‌سازد.

ظرفیت اقتصاد کرانه‌ای استفاده نشده است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان بوشهر در زمینه‌های مختلف دارای قابلیت و استعداد بالا است که باید این ظرفیت‌ها شناسایی و استفاده شوند.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری نفت و گاز و پتروشیمی را یکی از ظرفیت‌های استان بوشهر دانست و اضافه کرد: ظرفیت‌های مهم دیگری از جمله دریا و ساحل در این استان وجود دارد که ظرفیت مهمی برای اشتغال و درآمدزایی است.

وی استان بوشهر را بهترین نقطه برای اجرای طرح‌ها و پروژه‌های کرانه‌ای دانست و بیان کرد: با وجود ظرفیت‌هایی که وجود داشته است، تاکنون به خوبی از ظرفیت دریا و اقتصاد دریایی استفاده نشده است.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه یکی از عوامل مهم رشد اقتصادی، کرانه است ادامه داد: در کشورهای دارای اقتصاد کرانه‌ای، بخش بسیار زیادی از تولید ناخالص ملی مربوط به همین بخش از اقتصاد است.

وی اقتصاد کرانه‌ای را یکی از بزرگترین شاخص‌های توسعه و پیشرفت از حیث سرزمینی و جغرافیایی دانست و گفت: در استان بوشهر با این سطح از دریا و ساحل باید از این ظرفیت و نعمتی که وجود دارد بهتر و بیشتر استفاده شود.

آیت‌الله صفایی بوشهری خواستار تدوین برنامه مناسب برای بهره‌گیری از ظرفیت دریا شد و افزود: ظرفیت‌های استفاده از اقتصاد دریا باید در استان بوشهر گسترش پیدا کند که یکی از آنها، توسعه زیرساختی است.

توسعه زیرساخت‌های بندری

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به منظور توسعه فعالیت‌های دریایی در استان بوشهر برنامه‌ریزی و تلاش گسترده‌ای صورت گرفته و طرح‌های مهمی را در دست اجرا داریم.

سیاوش ارجمندزاده به طرح‌های توسعه زیرساخت گردشگری در جزیره نگین اشاره کرد و ادامه داد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته، جزیره نگین قابلیت پهلوگیری کشتی‌های بزرگ و پهن‌پیکر را دارد.

وی از افزایش دو برابری ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر خبر داد و اضافه کرد: با تکمیل طرح‌های توسعه زیرساخت‌ها شاهد رونق بندری و تجاری در جزیره و مجتمع نگین بوشهر خواهیم بود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از بهسازی و احیای پایانه مسافری دریایی بندر بوشهر خبر داد و گفت: توسعه خطوط مسافری و ارتقای سطح کیفی شناورهای خدمات‌دهنده در دستور کار است.

وی با اشاره به نیاز جاده دسترسی جزیره نگین به ترمیم و بازسازی افزود: با توجه به افزایش حجم تردد کامیون‌ها در مسیر مجتمع بندری نگین، جاده دسترسی دوم با اعتبار ۶۰ میلیارد تومان احداث می‌شود.

گسترش مراودات با قطر و امارات

یکی از مهمترین راهکارهای توسعه و رونق بندر بوشهر را می‌توان توسعه مراودات تجاری با کشورهای همسایه دانست که هم در زمینه صادرات و درآمدزایی اهمیت دارد و هم اینکه زمینه‌ساز رونق اشتغال خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گسترش روابط تجاری با بنادر کشورهای همسایه از موضوعات مهمی است که با جدیت دنبال می‌شود.

خورشید گزدرازی با اشاره به ارتباط بنادر استان بوشهر با بنادر کشورهای همسایه ادامه داد: تجار بوشهر فعالیت‌های صادراتی خود را ادامه می‌دهند و شاهد تقویت مراودات تجاری هستیم.

وی با بیان اینکه مشکلات لنج‌داران و ملوانان شناورهای سنتی استان بوشهر در تجارت دریایی به کشور امارات حل شده است، از افزایش صادرات با تلاش بازرگانان بوشهری به قطر خبر داد.

ایجاد خط کانتینر یخچالی با کویت

رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه نیز به خبرنگار مهر گفت: به منظور توسعه مراودات تجاری با کشورهای همسایه، خط کانتینری یخچالی میان کشورهای ایران و کویت از بندرگناوه ایجاد شد.

داوود بهادری با اشاره به فعالیت این خط با استفاده از لندینگ کرافت برای صادرات کالاهای یخچالی مانند محصولات کشاورزی و دامداری افزود: این کشتی دارای ۴۹ متر طول است که ظرفیت ۴۹۷ تن را دارد.

تقویت گردشگری دریایی

علاوه بر تجارت دریایی، توسعه گردشگری دریایی نیز از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر است که تاکنون به خوبی محقق نشده است. در استان بوشهر نه پارک‌های دریایی مناسبی داریم و نه زیرساخت‌های اقامتی وجود دارد.

ایجاد هتل‌ها و رستوران‌های دریایی می‌تواند گردشگران را از نقاط مختلف کشور و یا جهان به بوشهر بکشاند؛ ظرفیتی که باید با استفاده از توان بخش خصوصی و حمایت از انها محقق شود.

معاون امور عمرانی استان بوشهر ضمن تشریح وضعیت گردشگری دریایی در استان بوشهر، تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری دریایی در استان بوشهر را یک ضرورت دانست و از تلاش برای تقویت آن خبر داد.

مهرداد ستوده بیان کرد: تلاش داریم تا با استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی زمینه توسعه تفریحات دریایی و ساحلی و همچنین زیرساخت‌های اقامتی را در استان فراهم سازیم.

هرچند در استان بوشهر برای صید و صیادی، آبزی‌پروری، نفت و گاز و پتروشیمی از ظرفیت دریا استفاده شده ولی در زمینه گردشگری دریایی و توسعه مراودات با کشورهای همسایه ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.