هند پیشنهاد "پاکستان" برای مذاکره درباره مسائل ترانزیتی با افغانستان را رد کرد
رئیس ستاد ارتش پاکستان در سفیر اخیرش به کابل و دیدار با رئیس جمهوری افغانستان خواسته بود تا از هند بخواهد برای رفع مشکلات ترانزیتی با اسلامآباد وارد مذاکره شود اما دهلی این پیشنهاد را رد کرده است.
رئیس ستاد ارتش پاکستان در سفیر اخیرش به کابل و دیدار با رئیس جمهوری افغانستان خواسته بود تا از هند بخواهد برای رفع مشکلات ترانزیتی با اسلامآباد وارد مذاکره شود اما دهلی این پیشنهاد را رد کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از هندو، دیپلماتها و مقامات در دهلینو و کابل تایید کردند که هند پیشنهاد پاکستان مبنی بر گفتوگوها درباره ترانزیت و تجارت درباره افغانستان را رد کرده است.
این پیشنهاد توسط ژنرال «قمر جاوید باجوا» رئیس ستاد ارتش پاکستان در دیدار با «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان مطرح شد.
اشرف غنی در این دیدار نگرانیهای کابل از مسدود شدن بندر «واگه» توسط پاکستان را مطرح کرد. گفتنی است که این موضوع بر خلاف توافقنامه تجارت و ترانزیت افغانستان-پاکستان است.
یکی از دیپلماتهای آگاه از این گفتوگوها گفت: رئیس ستاد ارتش پاکستان پیشنهاد کرد تا درباره مشکلات ترانزیتی و تجاری با مقامات هندی گفتوگو شود اما بارها تاکید کرد که از طرف هندی بخواهید تا با ما صحبت کنند و ما این مشکل را حل خواهیم کرد.
به گفته این منابع، غنی نیز دهلی را از طریق سفارت هند در کابل مطلع کرد، با این حال مقامات هندی در نشست گروه تماس به هیئت افغان گفتند که پیشنهاد این گفتوگوها را قبول نمیکنتد.
یکی از مقامات هندی به هندو گفته که از نظر دهلینو این پیشنهاد واقعی و صادقانه نیست.
وی افزود: توافقنامه تجارت و ترانزیت افغانستان-پاکستان توافقی دوجانبه است و به دلیل تصمیمهای یکجانبه اسلامآباد این تفاهم بیثمر بوده است؛ اکنون ممکن نیست که گفتوگوهای هند و پاکستان این مشکل را رفع کند.
پاکستان بارها اجازه ورود کالاهای هندی از مسیرهای زمینی به افغانستان را نداده است.
رئیس جمهوری افغانستان نیز بارها اظهار کرد که در اقدامی مقابل به مثل دسترسی پاکستان به آسیای مرکزی را قطع میکند و هفته گذشته نیز طی دستوری اجازه ورود کامیونهای پاکستانی به داخل شهرهای افغانستان را ممنوع کرد.
از سوی دیگر نیز این طرح پاکستان نتایج دلخواه این کشور را در پی نداشت، زیرا دهلی و کابل برای ایجاد مسیرهای جایگزینی تلاش میکنند که از آن میتوان به کریدور هوایی دو کشور و بندر چابهار اشاره کرد.
در حالی که توسعه بندر چابهار دستکم یک سال دیگر زمان میبرد، اما روز یکشنبه محموله 130 هزار تنی گندم هند از طریق بندر چابهار به افغانستان ارسال شد.