بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

پرونده "ترانزیت کالا" و "منطقه آزاد مشترک" روی میز همکاری ایران و افغانستان

مباحث اقتصادی، ایجاد زنجیره های تولید مشترک بین دو کشور، ترانزیت کالا و راه اندازی منطقه آزاد مشترک در مرز دوغارون و اسلام قلعه، بخشی از محورهای گفت وگوی سرپرست وزارت خارجه افغانستان و استاندار خراسان رضوی بود.

پرونده "ترانزیت کالا" و "منطقه آزاد مشترک" روی میز همکاری ایران و افغانستان
تین نیوز |

مباحث اقتصادی، ایجاد زنجیره های تولید مشترک بین دو کشور، ترانزیت کالا و راه اندازی منطقه آزاد مشترک در مرز دوغارون و اسلام قلعه، بخشی از محورهای گفت وگوی سرپرست وزارت خارجه افغانستان و استاندار خراسان رضوی بود.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان و یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی روز دوشنبه، چهارم دی ماه در محل دفتر استانداری با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.

یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی در این دیدار اظهار کرد: این رفت وآمدها بر این اساس است که حتما زمینه های خوبی برای توسعه روابط بین دو کشور فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به ظرفیت های دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان افزود: ما دو کشور مسلمان با اعتقادات مشترک هستیم. همچنین دشمنان مشترکی نظیر آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل داریم که در این راستا باید با مستکبرین مبارزه کنیم.

نظری به تشریح جنایات رژیم صهیونیستی پرداخت و عنوان کرد: مردم مظلوم غزه و مبارزان حماس این روزها در حال نبرد با دنیای استکبار و رژیم صهیونیستی هستند. باید گفت دنیای استکبار هیچ وقت در میدان رزم حریف مبارزان اسلامی نبوده است و به همین دلیل مردم مظلوم فلسطین را به خاک و خون می کشد.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه تعاریف مرزهای سیاسی نباید مانع ارتباطات دو کشور شود، خاطرنشان کرد: مقوله همسایگی نکته بسیار مهمی است و به این معناست که همسایه ها همواره به یکدیگر نیاز پیدا می کنند و باید همدیگر را پشتیبانی کنند.
وی با اشاره به اینکه دو کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان از تاریخ و فرهنگ مشترکی بهره مند هستند، بیان کرد: نباید اجازه دهیم تا مسائل جزئی مانع اصلی ارتباطات بین دو کشور شود. با این حال آمادگی داریم تا به واسطه این سفرها بین مقامات دو کشور شاهد روابط گسترده تری بین بخش های مختلف دو کشور باشیم.

نظری به ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران در زمینه های گوناگون اشاره کرد و خطاب به سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان گفت: حمل ونقل، صنعت، کشاورزی، علمی و درمانی، صنایع و معادن، ترانزیت و تجارت، دامداری و صنایع پزشکی بخشی از ظرفیت های خراسان رضوی است که فراهم است و در مقابل هم ما نیازمندی هایی داریم که به کمک شما تامین خواهد شد.

سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان در ادامه با قدردانی از استقبال استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: کشور افغانستان و جمهوری اسلامی ایران فرصت های مشترکی نظیر تجارت، صنعت، ترانزیت و غیره با هم دارند. همچنین در مقوله امنیت منطقه هم تاثیر گذار هستند و می توانند دست بیگانگان را از منطقه قطع کنند.

امیر خان متقی با محکوم کردن جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در غزه، افزود: در موضوع فلسطین باید گفت، مردمی که در حال مقاومت هستند و از حقوق خود دفاع می کنند، مبارزه آنان مشروع بوده و از آنان حمایت می کنیم. همچنین کسانی که به شکل مستقیم ظلم می کنند و کشورهایی که به شکل غیرمستقیم از ظالم حمایت می کنند را محکوم می کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وجود مهاجران افغانستانی در کشور ایران پرداخت و بیان کرد: از جمهوری اسلامی ایران قدردانی می کنیم؛ چرا که مهاجران کشور افغانستان در اینجا مقیم هستند. در این راستا باید گفت این مهاجرین به دلیل مشکلات اقتصادی و زندگی در اینجا سکونت دارند و امیدواریم با تسهیل مشکلات زمینه بازگشت آن ها به وطن فراهم شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان با تاکید بر اینکه موضع ما افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه به خصوص جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد: در زمینه های گوناگون نظیر کریدورهای ارتباطی، صنعت و کشاورزی می توانیم همکاری های خوبی با ایران داشته باشیم کما اینکه این تعاملات وجود دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.