رییس سازمان مدیریت بحران: دعا کنیم زلزله در تهران نیاید
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور دو میلیون نفر از جمعیت تهران را تحت تاثیر مستقیم زلزله احتمالی با بزرگی هفت ریشتر در پایتخت اعلام کرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور دو میلیون نفر از جمعیت تهران را تحت تاثیر مستقیم زلزله احتمالی با بزرگی هفت ریشتر در پایتخت اعلام کرد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، اسماعیل نجار در حاشیه جلسه ستاد محلی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس قانون مدیریت بحران کشور تمام دستگاههای اجرایی کشور در زمان حادثه و بحران وظیفهای را بر عهده دارند که این وظایف بعضا با وظایف و مسئولیتهای آنان در زمان بحران متفاوت است.
وی درباره سولههای مدیریت بحران و کاربری برخی از آنها در تهران اظهار کرد: سوله مدیریت بحران یک مشکل را نمی تواند حل کند ممکن است یک سوله در زمان عادی یک مجموعه ورزشی باشد اما در زمان بحران کاربری آن تغییر کرده و در اختیار امور مربوط با بحران قرار بگیرد. مهم این است که شرایط سوله تغییری نکند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور، تهران را یک کلانشهر ویژه توصیف کرد و گفت: معتقدم با تمام اقدامهای انجام شده، نباید فراموش کنیم که یک کلانشهر ویژه است و مدیریت بحران در این کلانشهر نیز اقتضائات خاص خود را دارد.
نجار افزود: به عنوان مثال اگر زلزله هفت ریشتر یا بالاتر از آن در تهران رخ دهد، دو میلیون نفر تحت تاثیر مستقیم قرار می گیرند و دستکم هشت میلیون باقیمانده تحت تاثیر غیر مستقیم حادثه خواهند بود. این سوای تاثیرات ثانویهای که بر دیگر امور در کشور می گذارد. به همین دلیل هم هست که تاکید داریم تهران برای مقابله با حادثه نیازمند برنامه ریزی ویژه است.
نجار استفاده از بالگردها در امدادرسانی و آذوقه رسانی در زمان بحران را امر مهمی برشمرد و گفت: ما نیاز به پیش بینی پد بالگرد در نقاط مختلف شهر داریم که خوشبختانه در گزارش شهردار تهران اشاره شد که حدود ۱۰۰ پد شناسایی شده است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور بر ضرورت مطالبهگری در ساخت و ساز نیز تاکید کرد و افزود: اگر مطالبه گری و بر روند ساخت و سازها نظارت دقیقی داشته باشیم، مطمئن باشید که در زمان بروز حادثهای مانند زلزله فردی زیر آوار ساختمان جان خود را از دست نخواهد داد.