بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

کامیون‌های بلاتکلیف و وعده‌ای که عملی نشد

کامیون‌های بلاتکلیف و وعده‌ای که عملی نشد
تین نیوز |

در شرایطی که پس از ماه‌ها بلاتکلیفی قرار بود کامیون‌های وارداتی اروپایی مانده در گمرک‌های کشور تعیین تکلیف شود و با ورود دادستانی به این پرونده و مهلت مشخص شده تا پایان مهر ماه همه آن‌ها ترخیص شود، خبری از عمل به این وعده نیست.

در ماه‌های گذشته بلاتکلیفی کامیون‌های وارداتی دست دوم اروپایی در گمرکات کشور، موضوع بحث برانگیزی بود که مطرح شد و مورد اختلاف مسئولان بخش خصوصی و دولتی بود.

بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران از سال گذشته تا کنون بیش از ۶۰۰۰ دستگاه کامیون در گمرک‌های کشور رسوب کرده بودند و با مشکلات و موانع مختلفی برای ترخیص مواجه شده بودند. هر یک از این موانع در نامه‌ای از سوی گمرک منتشر شد تا سهم هر یک از دستگاه‌های متولی در بروز این مشکل مشخص شود.

نهایتا این دادستانی تهران بود که به این پرونده ورود کرد و برای همه دستگاه‌های دولتی دخیل در واردات و ترخیص کالا مهلت یک ماهه تعیین کرد تا آن‌ها هر چه سریعتر کامیون‌های وارداتی را ترخیص کنند، این مهلت پایان مهر ماه اعلام شد.

در روزهای گذشته مسئولان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در این زمینه اعلام کردند که ۱۲۰۰ دستگاه کامیون وارداتی ترخیص شده و روند ترخیص سرعت و شتاب زیادی گرفته است. صدراله بمانا - مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در امور نوسازی ناوگان– در این باره گفت: تا کنون ۶۵۰۰ دستگاه کامیون وارداتی دست دوم اروپایی ثبت سفارش شده‌اند که بر اساس آمار حدود ۱۲۰۰ دستگاه تا کنون ترخیص شده و بقیه آن‌ها نیز با سرعت بیشتری نسبت به گذشته در حال ترخیص است.

وی با بیان اینکه در یک ماهه اخیر حدود ۳۰۰ دستگاه کامیون ترخیص شدند، افزود: بر اساس آخرین آمارهای دریافت شده طی شش ماه گذشته حدود ۱۲۰۰ دستگاه کامیون ترخیص شده است  و ۲۱۰۰ دستگاه کامیون نیز در نوبت ترخیص قرار دارد اما آمار مشخص و به روزی از تعداد دقیق کامیون‌های ترخیص شده نداریم. البته طبق آمار گمرک حدود ۳۶۰۰ دستگاه کامیون هم در بازرگان است که هنوز در چرخه ترخیص قرار نگرفته‌اند.

البته پس از این اظهارات نیز داریوش امانی  - رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور- درباره روند ترخیص کامیون‌های وارداتی اینگونه توضیح داد: تا کنون حدود ۱۲۰۰ کامیون وارداتی ترخیص شدند و در حال حاضر ۳۶۰۰ دستگاه کامیون در گمرک‌ باقی مانده است.

وی افزود: از زمانی که دستگاه قضایی به این موضوع ورود پیدا کرده سرعت ترخیص کامیون ها افزایش پیدا کرده است؛ به گونه ای که قبل از آن حدود ۵۰۰ دستگاه کامیون ترخیص شده بود اما توانستیم با همکاری دستگاه قضایی در همین بازه زمانی حدود ۷۰۰ کامیون را ترخیص کنیم.

این اظهارات در حالی صورت گرفت که نه تنها آمارهای ارائه در این زمینه تناقض‌های آشکاری با هم داشت بلکه قرار بود بر اساس مهلت تعیین شده دادستانی تا پایان مهر ماه ۶۰۰۰ هزار دستگاه کامیون وارداتی مانده در گمرکات کشور ترخیص شوند.

جالبتر اینکه بر اساس گزارشی که ارونقی،  معاون فنی گمرک ایران به معاون دادستان تهران در این بازه زمانی، بخش قابل توجهی از کامیون‌ها هنوز ترخیص نشده است.

طبق اعلام وی با وجود پیگیری‌های مکرر موضوع ترخیص کامیون‌های وارداتی موجود در گمرک‌ و صدور و ابلاغ بیش از ۱۰ دستورالعمل، بخشنامه، اخطاریه و... به متصدیان ذیربط و همچنین انعکاس مشکلات واردکنندگان کامیون‌ها به دادستان تهران، در مهلت تعیین شده فقط نزدیک به ۵۰۰ دستگاه کامیون از دو گمرک تهران (شهریار سابق) و غرب تهران ترخیص قطعی شده است.

حالا باید دید دستگاه قضایی چگونه به این مسئله ورود پیدا کرده و چه برخوردی با مقصران اصلی و موانع ترخیص کامیون‌های وارداتی می‌کند؟

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.