تونل ایرانی در جشن استقلال تاجیکستان تکمیل می شود
تونل ۵ کیلومتری ساخت متخصصان ایرانی در تاجیکستان معروف به "تونل استقلال" قرار است به زودی و همزمان با برگزاری جشن سی و دومین سالگرد استقلال تاجیکستان، به طور کامل تکمیل می شود.
تونل ۵ کیلومتری ساخت متخصصان ایرانی در تاجیکستان معروف به "تونل استقلال" قرار است به زودی و همزمان با برگزاری جشن سی و دومین سالگرد استقلال تاجیکستان، به طور کامل تکمیل می شود.
تحویل دائم تونل استقلال تاجیکستان به مقامات این کشور
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، وزارت حمل و نقل تاجیکستان اعلام کرد که کار تکمیل تونل استقلال که بخش مرکزی تاجیکستان را به شمال این کشور متصل می کند، قبل از جشن روز استقلال تکمیل می شود.
استقلال تاجیکستان از شوروی سابق ۲۸ سال پیش در روز ۹ سپتامبر سال ۱۹۹۱ اعلام شد. هرساله روز نهم سپتامبر از این روز با عنوان روز استقلال تاجیکستان یاد کرده و آن را جشن می گیرند.
گزارش مهم روز را بخوانید؛
◄ استخدام راننده اتوبوس با حقوق25 میلیونی در عسلویه و کمیابی بلیط + فیلم
این گزارش می گوید که در ابتدا قرار بود عملیات تکمیل قبل از پایان نوامبر ۲۰۲۲ تکمیل شود. اداره حمل و نقل خاطرنشان می کند: "اما به دلایل مالی، دوره اجرای پروژه تمدید شد. "
عملیات تکمیل این تونل توسط شرکت ایرانی فاروب انجام می شود که پیش از این به همراه یک شرکت ایرانی دیگر به نام «صابر» در ساخت این تاسیسات مشارکت داشته اند.
ساخت تونل استقلال در سال ۲۰۰۳ بر اساس توافقنامه مربوطه بین تاجیکستان و ایران آغاز شد.
هزینه ساخت در ابتدا ۳۹ میلیون دلار بود که ۷.۸ میلیون دلار آن توسط دولت تاجیکستان تخصیص یافت و بقیه وجوه به صورت کمک بلاعوض (۱۰ میلیون دلار) و وام (۲۱.۲ میلیون دلار) توسط ایران تأمین شد.
به گفته وزارت حمل و نقل تاجیکستان، ۱۱ میلیون دلار دیگر برای عملیات تکمیل اختصاص داده شده است. به عنوان بخشی از تکمیل تونل، سیستم تهویه، روشنایی، نظارت ایمنی و اطفای حریق نصب شد.
به گزارش آسیاپلاس تاجیکستان، این تونل در سال ۲۰۰۶ با مشارکت امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان و رئیس جمهور وقت ایران به بهره برداری رسمی رسید. در آوریل ۲۰۱۴، کار تکمیل تونل از سر گرفته شد، اما به دلیل کمبود بودجه متوقف شد.
دولت های ایران و تاجیکستان موافقت کردند که به میزان مساوی منابع مالی بیشتری را از طریق سهام ارائه کنند. در سال ۲۰۲۱، طرفین توافق کردند که بودجه اضافی (هر کدام ۵.۵ میلیون دلار) برای تکمیل این تسهیلات، که در اوایل ژوئن همان سال آغاز شد، اختصاص دهند.
تونل استقلال از زیر گذرگاه بلند کوه انزاب، واقع در ۹۰ کیلومتری شمال دوشنبه در بزرگراه دوشنبه - خجند (شمال تاجیکستان) می گذرد. طول تونل استقلال بیش از ۵ کیلومتر است
تاجیکستان پشیمانی از اینکه این طرح را به ایرانیها داده و قرار شد از مهندسان و متخصصان ایران جهت بی کیفیت بودن و دیر تحویل دادن شکایت کنه
منبع این حرفای مندرآوردی کجاست
عالی به نظرم برای تقویت روابط با قوم تاجیک باید بهتر هزینه کنیم
آره مثل تونل بندر عباس که تریلی با تمام ماشینها داخل تونل سوختند با راننده و سرنشینان! راه فرار نبود داخل تونل
عالی درود بر شما تونل بندر عباس ربطی به این نداره کجای جهان تونل هایشان راه فرار دارند کجا دیدی
شرکت فراب نه فاروب و شرکت بی کفایت سابیر نه صابر ، این دو شرکت کاری کردند وقتی در تاجیکستان میگی ایرانی هستم به یاد این دو شرکت بهت توهین میکنند ، بیش از ده سال تاجیک ها رو چابیدند
یه فکری هم به حال زار ایران خودمون کنید
باسلام
دوستان گرامی لطفاً اول کمی تحقیق بفرمایید.
اول اینکه تمامی تونل های بلند حتما باید استانداردهایی مثل تهویه برق و خروجی اضطراری داشته باشند
موضوع اصلی پیام بنده اصلا این نیست چرا درحالی که ایران چند دهه هست که خودش مشکل تامین ارز و بودجه داره وقبل از مردم دولت مردان ما از ناترازی بودجه کشور خبر دارند کمک بلاعوض ۱۰ میلیون دلاری انجام میدم تازه در تامین بودجه جدید معلوم نیست چقدر به این مبلغ اضافه شده متاسفم