بازدید سایت : ۶۹۳۳۳
بهار انتخاباتی در نوروز ۹۶کلید ورود به «بهشت» چیست؟

ضرورت توجه به توسعه حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا

حدود ۶۲ هزار نفر در تهران و سایر شهرها، برای انتخابات شوراها در ۲۹ اردیبهشت ماه، که هم زمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود، ثبت نام کردند.

ضرورت توجه به توسعه حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا
|
 با توجه به مهلت زمانی ثبت نام داوطلبان انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران از ۳۰ اسفندماه ۹۵ تا ششم فروردین ماه ۹۶، شهرهای کشور، نوروز امسال، بهار انتخاباتی را آغاز کردند.

حدود ۶۲ هزار نفر در تهران و سایر شهرها، برای انتخابات شوراها در ۲۹ اردیبهشت ماه، که هم زمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود، ثبت نام کردند و این درحالی است که با نگاهی به افراد ثبت نام کرده به نظر می رسد نسیم کمپین گسترده «نه به ورزشکاران و هنرمندان» وزیدن گرفته است. 

اما در این هیاهوی انتخاباتی که اغلب بر چهره ها و شخصیت های مشهور متمرکز است، اولویت هایی که اعضای منتخب پنجمین دوره شوراها خصوصا در کلان شهرها باید موردتوجه قرار دهند، با توجه ویژه به عملکرد اعضای فعلی شوراها، بسیار حایز اهمیت است. نکته اساسی دیگر، تعامل شورا، شهرداری و دولت با یکدیگر خصوصا در تهران و نقش نظارتی شورای شهر بر عملکرد شهرداری هاست تا «شورای شهر منتخب مردم» به «شورای شهرداری ها» تبدیل نشوند.
 
در این رابطه، توسعه حمل ونقل عمومی و کاهش آلودگی هوا، همچنان مهم ترین کلیدواژه های کاندیداهای انتخابات شوراها در دوره پنجم و مهم ترین اولویت به ویژه برای کلان شهرهاست. ثبت نام برای انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران، بهانه ای شد تا برخی از اعضای فعلی شورای شهر، ضمن اعلام برنامه ها و اولویت ها، نگاهی به عملکرد شورای شهر چهارم با تأکید بر حمل ونقل شهری داشته باشند.
 
دفاع اصول گرایانه
مهدی چمران، رئیس فعلی شورای شهر تهران که همواره از حامیان شهرداری تهران در شورای شهر بود، در ماه های پایانی فعالیت شورا از وضعیت حمل ونقل پایتخت اعلام نارضایتی کرد و البته بدون توجه به نقش شهرداری، عدم حمایت دولت را دلیل اصلی نارضایتی خود عنوان کرد: «من هنوز از آنچه که در دوره چهارم در مورد حمل ونقل رخ داد، راضی نیستم و به رغم همه تلاش ها، هنوز به ۱۰ هزار اتوبوس و ۲۵۰۰ واگن مترو دست نیافته ایم و دولت به دلیل مشکلات اقتصادی همچون رکود نتوانست ما را در رسیدن به این هدف یاری کند.»

وی همچنین معتقد است نظارت شورا بر شهرداری «بسیار جامع و کامل» است و اگر تخلفی وجود دارد، به سازمان بازرسی و سایر مراجع دیگر اطلاع داده می شود و نیازی نیست نظارت ها، جار و جنجالی باشد.
 
همچنین محسن پیرهادی، دیگر عضو اصولگرای شورای شهر معتقد است متأسفانه هنوز در شهر تهران در بسیاری از حوزه ها با مشکل، مواجه هستیم که شاید شاخص ترین آن حمل ونقل عمومی است و باید برای آن برنامه ریزی جدی صورت گیرد و علاوه بر آن، مدیریت آسیب های اجتماعی نیز باید مدنظر قرار گیرد.

حبیب کاشانی، نایب رئیس فعلی کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز توسعه حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا را اولویت خود در شورای پنجم دانست. وی با اشاره به سابقه حضور سه دوره ای و ۱۳ ساله خود در شورای شهر تصریح کرد که در این سال ها توسعه حمل ونقل عمومی به ویژه مترو و کاهش آلودگی هوا را مدنظر قرار داده و در شورای شهر پنجم، علاوه بر آن، افزایش درآمدهای پایدار شهرداری حایز اهمیت خواهد بود.
 
انتقادات اصلاح طلبانه
اسماعیل دوستی، عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه متأسفانه در شهر تهران، اتلاف وقت شهروندان بسیار زیاد است، حمل ونقل را مهم ترین اولویت شورای شهر تهران در پنجمین دوره عنوان و اظهار کرد که باید علاوه بر توسعه حمل ونقل عمومی، در زمینه ترافیک نیز گام های مؤثری برای پایتخت برداشته شود. وی با دفاع از عملکرد شورای شهر چهارم، معتقد است شورای شهر تهران عملکرد نسبتا خوبی داشته و به سمت حرفه ای شدن گام برداشته است.

به گفته وی، شورا با دولت، تعامل مناسبی داشت و با مجلس نیز مذاکرات بسیار خوبی برگزار شد. دوستی، دومین اولویت شورا را نظارت بر انضباط مالی شهرداری عنوان کرد؛ به گونه ای که مسائل مالی، صدور پروانه ها و آنچه در حوزه اقتصاد شهری اتفاق می افتد، سامان یابد.
 
محمد مهدی تندگویان، دیگر عضو اصلاح طلب شورا نیز توجه به توسعه حمل ونقل عمومی خصوصا مترو و حل مشکل آلودگی هوا را مهم ترین اولویت های شورای شهر پنجم عنوان کرده و درباره مهم ترین دستاوردهای شورای چهارم نیز معتقد است در این دوره، میزان ارتباط مردم با شورای شهر و شهرداری افزایش یافت و شهروندان، مطالبات خود را از مدیریت شهری طلب کردند.

عضو منتقد شهرداری، شفاف سازی امور را دستاورد دیگر شورای چهارم دانست، اما در عین حال تصریح کرد که بسیاری از مطالبات بحق مردم مغفول ماند و موضوعاتی مانند حسابرسی ها، واگذاری املاک به افراد خاص، قراردادهای نجومی و پلاسکو، شفاف سازی نشد که دلیل این ناتوانی در پاسخگویی شفاف به مردم، تعداد و ترکیب اعضا و نیز تفاوت در نوع نگرش اعضای شورا بوده است.
 
احمد مسجدجامعی، رئیس سابق شورای شهر چهارم و عضو فعلی شورا نیز ضمن اشاره به تهرانگردی خود در ۹۰ روز تعطیل و بازدید از هزار نقطه شهر تهران، نظارت شورای چهارم بر شهرداری را مورد انتقاد قرار داد و تصریح کرد که متأسفانه نظارت در شورا آن طور که انتظار می رفت، مؤثر نبود اما شورای چهارم در صراحت بیان، مثال زدنی بود و اعضا با صراحت خواسته های خود را بیان می کردند. وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره استیضاح شهردار تهران، اظهار کرد که به دنبال استیضاح نمایشی نبودیم و از آنجایی که مطرح کردن استیضاح شهردار، رأی کافی نمی آورد آن را انجام ندادیم.
 
کلید بهشت
فهرست بلندبالای کاندیداهای شورای شهر پنجم اعم از اعضای فعلی و داوطلبان جدید، با همه تفاوت هایش در یک چیز مشترک است: حضور در «بهشت» با نردبان توسعه حمل ونقل عمومی و کاهش آلودگی هوا و ترافیک!

بدیهی است برای بهشتی شدن، اظهارنظر به تنهایی کافی نیست بلکه ملاک، گذشته و حال فعلی افراد در زمینه سه «ت» معروف است: تعهد، تخصص و تجربه! کلید ورود به بهشت پایتخت، دانایی و توانایی پیمودن مسیر توسعه حمل ونقل عمومی و کاهش آلودگی هوا و ترافیک است.

لینک خبر
 
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.