◄ افزایش چشمگیر حق بیمه رانندگان عمومی/ درخواست ایجاد صندوق ذخیره رانندگان برای حل مشکل بیمه
شاید نتوان تامین اجتماعی را مقصر دانست ولی به دنبال اعلام نرخ حق بیمه رانندگان جاده ای، یک سوال اساسی در اذهان ایجاد شد: آیا حقوق و یا بهتر بگوییم درآمد رانندگان افزایشی داشته است؟جواب این سوال مطلقا خیر است.

حمید حسین زاده: به دنبال اعلام افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران که در کمتر ازچند روز به واسطه افزایش جهشی نرخ دلار وطبعا نرخ تورم، اندک شیرینی آن در کام کارگران به تلخی گرائیده و عملا حداقل نیمی از درصد این افزایش پیشاپیش با باد تورم به فنا رفت لیکن سازمان تامین اجتماعی بی توجه به این مسائل به تناسب میزان حقوق جدید کارگران، چنان حق بیمه رانندگان را برای سال نوافزایش داد که دود از سر قاطبه رانندگان بلند شده و آه از نهادشان به هوا برخاست
شاید نتوان تامین اجتماعی را مقصر دانست ولی به دنبال اعلام نرخ حق بیمه رانندگان جاده ای، یک سوال اساسی در اذهان ایجاد شد: آیا حقوق و یا بهتر بگوییم درآمد رانندگان افزایشی داشته است؟جواب این سوال مطلقا خیر است.
نه تنها درآمد رانندگان افزایش نیافته بلکه نرخ کرایه دریافتی آنان اختلاف نزدیک به صد درصدی با نرخ تورم رسمی دارد.این مشکل و این فاصله زیاد درآمد و تورم که در میان رانندگان حرفه ای حاکم گشته و به نسبت اقشار دیگر سخت ترین وضعیت معیشتی را برآنان تحمیل نموده است از کجا ناشی میگردد ؟
یکی از دلایلش شاید نقص قانون باشد که تکلیف او را به لحاظ کارگر بودن به روشنی تبیین ننموده است و او بدون اینکه حقوق مشخصی دریافت کند خود ملزم به پرداخت حق بیمه براساس حداقل حقوق اعلامی است.
واقعیت این است که راننده کارگر محسوب میگردد ولی مشکل آنجاست که کارفرمای این کارگر نقش کارفرمایی خود را نمی پذیرد و یکی از علل عدم تعیین سختی کار رانندگان همین آشکار نبودن کارفرمای حقیقی و حقوقی آنان است.
مطابق ماده ۱۴۸ قانون کار و ماده ۳۶ قانون تأمین اجتماعی هر کار گفرمایی موظف است کارگران را بیمه کند و حق بیمه آنان را نیز پرداخت کند. کارفرما می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد که طرف قرارداد با کارگر و سایر افراد است. کارفرمایان طبق قانون کار وظیفه دارند کارگرانی را که مشمول قانون بیمه تامین اجتماعی هستند، بیمه نموده و در صورت عدم انجام این وظیفه قانونی متحمل تعقیب کیفری و پرداخت جریمه می شوند.
در حمل و نقل برونشهری نوع و نحوه و میزان ساعات فعالیت رانندگان براساس مقررات و دستورات اعلامی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تعیین میگردد و طبعا رانندگانی که حائز شرایط اعلامی سازمان مذکور نباشند نمی توانتد در این چرخه فعالیت نموده و شاغل باشند بنابراین و در واقع کارفرمای رانندگان جاده ای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای است، لیکن این کارفرما تاکنون نقش و مسئولیت خود را در این جایگاه نپذیرفته است و شاید یکی از علل وضعیت نا به هنجار امروزی رانندگان همین موضوع باشد.
اگر این سازمان چنین نقشی را پذیرفته بود چه بسا که هیچگاه در قبال حذف یارانه قانوتی رانندگان ساکت و بی تفاوت نمی ماند.
یا در قبال عدم تصویب سختی کار رانندگان و قطع یارانه سوخت رانندگان سواری کرایه و تصرف نمودن جاده ها توسط اسنپ و تپسی که حریم این سازمان است و دیگر مشکلات و تبعیض هایی که بر رانندگان باری و مسافری تحمیل گردید، منفعل عمل نمی کرد و بر حفظ حقوق منایع انسانی خود که همان کارگر رانندگان باشند تلاش های مثمر ثمر و نتیجه بخشی انجام میداد.
چگونه است که سازمان راهداری برای شهرداری ها که خود به حد وفور در پایانه ها از محل اجاره های بالای غرف، انبارهای بیشمار و پارکینگ ها و پول پرداز ها و .. درآمد دارند، ۵ درصد عوارض از محل فروش بلیط کسر و پرداخت می کند ولی برای رانندگان چنین کاری نمی کند ؟ آیا یک درصد از این ۵ درصد را نمیتوان برای رانندگان لحاظ نمود؟
قبل از اعلام نرخ های جدید حق بیمه تعداد زیادی از رانندگان به جهت عدم توان پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی از روی ناچاری به بیمه روستایی عشایری که به واسطه فاقد درمان بودن و نداشتن بازنشستگی مناسب، ارزان است، متوسل شده بودند اینک با اعلام نرخ های جدید حق بیمه، رانندگان از روی استیصال جهت حذف الزام بیمه پردازی جهت داشتن و تمدید کارت هوشمند کارزار اینترنتی ایجاد نموده اند و به نوعی دچار خود زنی گردیده اند و این یعنی فاجعه.
سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به عنوان متولی جهت خروج از این وضعیت لازم است به موضوع ورود نماید و اگر راغب به حفظ حمل و نقل عمومی است قبل از افزایش سرعت ریزش رانندگان و نابودی تدریجی حمل و نقل عمومی اقدام عاجلی در ایجاد محلی برای پرداخت حق ۲۰ درصدی کارفرما بابت حق بیمه رانندگان مشخص نماید که مناسبترین کار در این خصوص ایجاد صندوق دخیره رانندگان است که منابع آن میتواند با کسر یک درصد از محل فروش بلیط و واریز آن به این صندوق تأمین و سهم بیمه کارفرمای راننده از این محل پرداخت گردد.
این اقدام مهم بسیار تاثیر گذار خواهد بود و ضمن اینکه رانندگان حرفه ای را امیدوار و مشتاق به ماندن در حمل و نقل عمومی مینماید و به واسطه مکانیزمی هم که ایجاد میگردد موجب برچیده شدن صدور صورت های صوری و کنار رفتن رانندگان غیرواقعی( جعلی) از چرخه حمل و نقل عمومی و قطع یارانه بیمه آنان نیز خواهد شد.
این راه حل یعنی ایجاد صندوقی که مشکل بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی رانندگان را در قالب صندوق دخیره حل کند یک ضرورت است که انتطار می رود کلیه تشکل های صنفی آن را مطالبه نموده و همکاری های لازم را با سازمان راهداری در ایجاد صندوق رانندگان به عمل آورند.
* دبیر کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان سواری کرایه کشور
بخدا دیگه خیلی شورشو درآوردن نه سختی کار نه بازنشستگی درست و درمونی نه اون بیمه تکمیلی را جایی براش پشیزی ارزش قائلند و...آقای مسولی ک اصلا برات حق رانندگان مهم نیست بالاخره خواهد رسید روزی ک ملتمسانه باید مجبورا حلالیت بطلبی از میلیونها راننده
باسلام
ضرورت تشکیل صندوق ذخیره و خمایت رانندگان شاید بیش از پنج سال است که در همه صحبت ها و مصاحبه ها از طرف فعالان صنفی گفته شده است .
یک همت رسانه ای گسترده میخواهد و یک فراخوان عمومی در بخش حمل و نقل جاده ای. (یا علی )
بیمهبایداختیاریباشه
بعد از چهارده سال پرداخت حق بیمه رانندگی امسال مجبورم تامین اجتماعی را قطع و شروع به پرداخت بیمه روستایی کنم
بیمه درمان و تکمیلی تامین اجتماعی که چندان کارمفیدی برامون نمیکنن و بازنشستگی هم که در سن 65سالگی 90درصد رانندگان به اون سن نمیرسن
پس پول مفت چرا بدیم تامین اجتماعی؟
واقعا قیمتش زیاده نمیتوانیم پرداخت کنیم سالی حدود۳۰میلیون بدون هیچ امکاناتی لااقل آز اجباری به اختیاری تبدیل کنیدتانریزیم حساب پول زوره
سالی حدود ۳۰میلیون ازکجابیاریم بدیم تدا برای باعث وبانیش نسازه کسی توست به دادما رانندها برسه ۹۰۰هزار تومان افزایش مگه میشه اونم اجباریه نخوای بریزی هوشمندت غیرفعال میشه زوریه
با سلام . چرا باید حق بیمه هایاجتماعی و همینطور بیمه های شخص ثالث سالانه بیش از سی درصد افزایش پیدا میکند. و چرا مسئولین پیگیر جلوگیری از این افزایش بی رویه نیستند .؟ این چه کشوریست که هر اروگانی و سازمانی هر کاری دلش خواست انجام میدهد لطفا پیگیری کنید .
بهتره که بیمه رو از کارت هوشمند جدا کنن هر کسی خواست برای خودش بیمه مشاغل آزاد بریزه که خیلی ارزون تره وتقریبا با این بیمه رانندگان تفاوت چندانی تو بازنشستگی هم نداره ویه حقوق دارند.این بیمه که راننده ها میریزن یه ظلم بزرگیه در حق راننده
چرا راننده حرفه ای جز مشاغل سخت محسوب نمیشود
کلیه کارمندان حقو قشان از ۱۴۰۴/۰۱/۰۱،اعمال شده ودرآخر ماه پرداخت میشود. ولی ما رانندگان درون شهری منتظر یم کی مسئولین شهر مان وقت می کنند و کرایه را افزایش میدهند، همه چیز، قطعات خودرو،مواد خوراکی، بیمه تامین اجتماعی و.... افزایش یافته است. از سلماس
با این راه کاری که سازمان حمل و نقل در برابر کامیون داران قرار داده عملاً ماشین داری را دارد ساقط می کند وحالا چوب لای چرخ رانندگان از طریق تامین اجتماعی گذاشته که دارن راننده و ماشین دار را توی این کشور نابود میکنند ،با این مخارج بالا ماشین داری ،بیمه ،عوارض سالیانه،عوارض سنگین آزاد راهی،بیمه تکمیلی کلاهبردار وهزاران بدبختی دیگر چرا کسی به فکر این صنف نیست
ماکه بداز ۱۵سال بیمه رانندگان هرمطبی خودم یاخانمم را می برم دکترهمش ازادحساب میکنن چه داروها چه ازمایش ازمجبوری دارم بیمه میدم چون هوشمندم شازژنمیشه
همیشه به رانندگان عمومی ظلم و ستمی شده و مورد ستم واقع شدنو هیچگاه مورد حمایت هیچ ارگان و نهاد و سازمانی واقع نشده
چرا رانندگان حمل و نقل جاده ای سختی کار نداشته باشند ؟؟؟؟؟
واین بی توجهی به این قشر هیچگاه از ذهنها دور نخواهد ماند
اصلاح قیمت بیمه و حمایت ازناوگان سواری عمومی که واقعا به فنا رفته ایم...آگرمردم را تشویق به استفاده از وسیله عمومی میکنیم لااقل حمایتی داشته باشیم تا مردم احساس کنند و مجبور به استفاده ازاسنپ وغیره نشوند
از رانندگان جوان تقاضا میکنم دنبال شغل دیگری باشند این شغل آینده ندارد
جالب اینکه همه متولیان امر همه چیز رو میدونن وراه حل شو هم میدونن ولی عمل نمیکنن !!!
سلام
واقعا این حق ما نیست
من که مجبورم بیمه ام را قطع کنم
توان پرداخت را ندارم
باید شرمنده خانوادم شوم
و از کسانی که مسئول این کارند نمیگذرم
ما هم خدای داریم