تهدیدهای کرونایی و تاکسیهای پر از مسافر
یکی از اقداماتی که به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در نظر گرفته شده، کاهش تعداد مسافران تاکسیها است که عدم رعایت این مسئله توسط برخی از رانندگان، موجب نارضایتی شهروندان شده است.
یکی از اقداماتی که به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در نظر گرفته شده، کاهش تعداد مسافران تاکسیها است که عدم رعایت این مسئله توسط برخی از رانندگان، موجب نارضایتی شهروندان شده است.
چند لحظه که در مسیر تاکسیها مکث کنی، صدای بوق و مستقیم مستقیم گفتن آنها نشان میدهد که هنوز دشت نکردهاند؛ گاهی از پنجره خیره به دنبال مسافر میگردند و گاهی هم از تاکسی پیاده شده و بار دیگر صدا میزنند.
بعد از چند دقیقه برخی از رانندگان با دو مسافر در صندلی عقب خودرو حرکت میکنند و یا هم برخی، منفعت شخصی خود را بر سلامت خود هو مسافران ترجیح داده و با سه مسافر در عقب خودرو به راه میافتند؛ آن هم در این روزها که رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی حرف اول و آخر را میزند؛ فاصلههایی که برای سالم زیستن کنار همدیگر به قدری مهم است که برای کاهش شیوع ویروس کرونا باید آنرا جدی گرفت.
ظرفیتها محدود است و همه برای کاهش شیوع ویروس کرونا ملزم به رعایت آن هستند اما آنچه که این روزها موجب نارضایتی اغلب مسافران شده عدم رعایت تعداد مسافر توسط برخی از رانندگان تاکسی است.
گذشته از بحثهای داغی که حتی گاهی به پیاده شدن مسافر از تاکسی ختم میشود، این موضوع سلامت مسافران و حتی خود رانندگان را به خطر انداخته و به یکی از مشکلات در این روزها اضافه کرده است.
ابلاغ موارد پیشگیری و فاصله گذاری اجتماعی به رانندگان تاکسی
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تبریز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: موارد پیشگیری و فاصله گذاری اجتماعی جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به رانندگان تاکسی در کلانشهر تبریز ابلاغ شده است.
به رانندگان تاکسی اعلام شده که بیش از دو مسافر در صندلی عقب خودرو سوار نکنند
سعید بشیریان افزود: با عنایت به مصوبه ستاد کرونای شهرستان تبریز، به رانندگان تاکسی اعلام شده که بیش از دو مسافر در صندلی عقب خودرو سوار نکنند که خوشبختانه این اقدام توسط رانندگان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا رعایت میگردد اما در بعضی از مسیرها، مسافران به دلیل اجتناب از پرداخت مبلغ اضافی، این موضوع را رعایت نکرده و اقدام به سوار شدن در کنار دو مسافر در صندلی عقب خودرو میکنند که مسافران نیز برای حفظ سلامتی خود باید فاصله گذاری را رعایت کنند.
به گفته مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تبریز، در ایستگاههای سطح شهر، نصب بنرهای عدم حضور سه مسافر در صندلی عقب خودروها صورت پذیرفته است که در این رابطه سوار شدن سه مسافر از یک خانواده منعی نداشته اما نباید مسافران تکی بیش از دو نفر در صندلی عقب خودرو سوار شوند که این مقوله توسط گشتهای نظارتی این سازمان تذکر داده میشود و در صورت عدم رعایت نیز برخورد قانونی در حیطه وظایف صورت میپذیرد.
نصب کاورهای محافظتی در تاکسیها
وی در خصوص نصب کاور محافظتی در تاکسیها توضیح داد: برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، علاوه بر رعایت رانندگان تاکسی، مسافران نیز باید موارد بهداشتی را رعایت کنند که بدین منظور، کاورهای محافظتی در تاکسیها برای کاهش فضای بین راننده و مسافر در حال نصب است.
بشیریان به توزیع ۴ هزار ماسک و ۳۵۰۰ لیتر مواد ضدعفونی کننده در نقاط پر خطر شهر در بین رانندگان تاکسی اشاره کرد و افزود: یک ایستگاه ضدعفونی کننده خودروهای تاکسی به صورت سیستمی در ایستگاه آتش نشانی دکتر حسابی نیز تعبیه شده که خودروها با مراجعه به اینجا ضدعفونی میشوند و در همین راستا به صورت روزانه غربالگری رانندگان تاکسی برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و شناسایی آنها نیز انجام میگیرد.
وی با اشاره به تردد ۱۱ هزار تاکسی دارای مجوز در سطح کلانشهر تبریز به خبرنگار مهر گفت: خودروهای عمومی بالای ۱۰ سال فرسوده تلقی میشوند که بنا بر پیگیری از وزارت کشور، در انتظار ابلاغیه برای نوسازی خودروهای فرسوده هستیم و خودروهای بالای ۱۰ سال، هر سه ماه یک بار برای جلوگیری از آلودگی هوا به مراکز معاینه فنی مراجعه میکنند.
وی در خصوص نرخ کرایه تاکسیها در سال ۹۹ اشاره کرده و گفت: به محض ابلاغ نهایی نرخها، به اطلاع همشهریان خواهد رسید.
مدیرعامل تاکسیرانی شهرداری تبریز در پایان گفت: حدود ۵ هزار آژانس حمل و نقل درون شهری نیز تحت نظارت این سازمان در سطح کلانشهر تبریز نیز خدمت رسانی میکنند.
برخی از رانندگان سه مسافر در صندلی عقب سوار میکنند
یکی از شهروندان تبریزی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: به دلیل شاغل بودن، از تاکسی برای تردد بیشتر استفاده میکنم اما متأسفانه از روزهایی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی بسیار مهم شده، رانندگان برخی از تاکسیها سه مسافر برای صندلی عقب ماشین سوار میکنند.
وی ادامه داد: چندین بار به خود راننده تاکسی گوشزد کردهام اما متأسفانه با جواب سربالا روبرو شدهام که اگر میخواهی دو مسافر در صندلی عقب ماشین باشند، کرایه مسافر سوم را خودت پرداخت کن و اکثراً کاور محافظتی ندارند.
رانندگان نرخهای مختلفی از مسافران میگیرند
این مسافر تاکسی افزود: علاوه بر مشکل رعایت نکردن تعداد مسافر توسط راننده تاکسی، افزایش عجیب و غریب کرایه نیز دردی بر روی درد مردم اضافه کرده است و این در حالی است که افزایش کرایه تاکسی از سوی هیچ نهاد و سازمانی اعلام نشده است و این موضوع از اقدام برخی از رانندگان که با همان نرخ قبلی مسافرکشی میکنند کاملاً مشخص است.
وی اضافه کرد: از مسئولان به خصوص سازمان تاکسیرانی انتظار دارم تا در رابطه با تعداد مسافران در روزهای شیوع ویروس کرونا و هم چنین افزایش بی رویه کرایه تاکسی توسط برخی از رانندگان رسیدگی کنند؛ گرچه این قشر زحمتکش هستند اما دریافت بیش از حد کرایه تاکسی از مسافر نیز به دور از انصاف است.
یکی از رانندگان تاکسی کلانشهر تبریز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: ۲۰ سالی میشود که راننده تاکسی هستم؛ بازنشسته شدهام اما در این شغل نیز فعالیت دارم.
حسینی افزود: برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و طبق اعلام سازمان تاکسیرانی، ۲ نفر مسافر در صندلی عقب خودرو سوار میکنم و نرخ کرایه مسافری که سوار نکردهام را از مسافران دیگر نمیگیرم.
وی ادامه داد: نرخ کرایه همان نرخی است که در روزهای گذشته بود؛ درآمد چندانی در این روزها نداریم که با این وجود، ۷۵۰ هزار تومان قسط خودرو را نیز پرداخت میکنم.
مسافر کم است
یکی دیگر از رانندگان تاکسی در تبریز افزود: حدود ۸ سالی میشود که به این شغل مشغول هستم و به جز این، شغل دیگری ندارم.
وی به خبرنگار مهر گفت: در روزهای شیوع ویروس کرونا، معمولاً ۲ نفر مسافر سوار میکنم چرا که مسافر نیز کم است؛ اما در بعضی از روزها مجبور هستم ۳ نفر مسافر سوار کنم چون کرایه مسافر سوم را هیچکدام از مسافران، تقبل نمیکنند و من نیز تنها از این راه مخارج خانوادهام را تأمین میکنم.
این راننده تاکسی ادامه داد: کم بودن مسافر، افزایش قیمت لوازم یدکی از مشکلات رانندگان تاکسی در این روزها است؛ درآمد چندانی به دست نمیآوریم و پول ناچیزی که از این راه به دست میآوریم را صرف هزینههای خودرو میکنیم.
این روزها رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نقش اساسی در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا دارد اما گاهی فاصلهها نادیده گرفته شده و بهداشت فردی نیز رعایت نمیشود.
روزانه مسافران زیادی از طریق تاکسیها در تبریز، رفت و آمد میکنند؛ مسافران به دلیل کاهش شیوع ویروس کرونا خواستار آن هستند تا رانندگان در صندلی عقب خودرو بیش از دو نفر مسافر سوار نکنند البته این مسئله توسط برخی از رانندگان رعایت میشود اما در این میان نیز، رانندگان تاکسی وجود دارند که سه نفر مسافر را سوار کرده و عدم کسب درآمد کافی را مهمتر از سلامتی خود و مسافران میدانند.
حضور بیش از دو مسافر در صندلی عقب خودرو سلامت رانندگان و مسافران را تهدید میکند و کاهش مسافر نیز، چوب لای چرخ زندگی رانندگان تاکسی میگذارد؛ بدین ترتیب باید گفت فاصله گذاری اجتماعی برای کاهش شیوع ویروس کرونا مؤثر است اما نارضایتی بین مسافران و رانندگان تاکسی در روزهای شیوع ویروس کرونا با گذشت زمان ممکن است شدت بیشتری به خود بگیرد. در این راستا مسئولین ذی ربط باید فکر اساسی در این رابطه بیاندیشند تا هم مسافران و هم رانندگان تاکسی با رضایت مندی به فعالیت خود ادامه دهند و از همه مهمتر اینکه هر دو باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.