بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
تسنیم بررسی کرد

چرا استان فارس ‌رتبه نخست را در تصادفات رانندگی دارد

استان فارس رتبه نخست تلفات ناشی از حوادث رانندگی را در کشور دارد در حالی که سنگ بنای آموزش رانندگی در این استان به درستی گذاشته نشده است.

چرا استان فارس ‌رتبه نخست را در تصادفات رانندگی دارد
تین نیوز |

استان فارس رتبه نخست تلفات ناشی از حوادث رانندگی را در کشور دارد در حالی که سنگ بنای آموزش رانندگی در این استان به درستی گذاشته نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، هر 30 دقیقه یک نفر بر اثر تصادف در ایران می‌میرد و براساس اعلام مسئولان سوانح و تصادفات رانندگی سومین عامل مرگ‌ومیر در کشور است، که علاوه بر از بین رفتن سرمایه‌های انسانی هرساله هزینه‌های هنگفتی نیز صرف این حوادث می‌شود. ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت در شهریورماه امسال اعلام کرده که سالانه 39 میلیارد دلار از درآمد ملی ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم به دلیل حوادث و سوانح ترافیکی از بین می‌رود.

در این میان استان فارس همواره در حوادث ترافیکی پیشتاز بوده و بیشترین آمار فوت و مصدومیت را داشته است. براساس اعلام پزشکی قانونی استان فارس، این استان در سال گذشته با 1458 نفر فوتی ناشی از تصادف رتبه نخست کشور را در مرگ ناشی از سوانح ترافیکی داشته در صورتی که این میزان در سال قبل از آن 1374 نفر بوده که نشان‌گر رشد در این زمینه است.

همچنین تعداد مصدومان ناشی از تصادفات در استان فارس روند افزایشی داشته به‌گونه‌ای که براساس آمار سازمان پزشکی قانونی کشور، استان فارس در مصدومان سوانح ترافیکی بعد از استان‌های تهران و خراسان رضوی در رتبه سوم قرار گرفته است.

آخرین آمار ارائه شده از پزشکی قانونی فارس چنین می‌گوید که در 4 ماه نخست امسال 523 نفر براثر تصادف رانندگی در سطح استان جان خود را از دست دادند. به گفته سعید غلامزاده، مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش حدود 6 درصدی را در سطح استان نشان می‌‌دهد.

در این آمار نیز استان فارس همچنان رتبه نخست را دارد چراکه براساس آمار اعلامی سازمان پزشکی قانونی کشور، استان فارس با 523 فوتی در چهارماهه نخست امسال بیشترین متوفیات را در اثر سوانح ترافیکی داشته و پس از استان فارس استان‌های تهران با 413 فوتی و خراسان رضوی با 408 فوتی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

به گفته غلامزاده تعداد مصدومان نیز نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 3.3 درصد افزایش داشته چراکه در چهارماهه نخست امسال 8 هزار و 639 نفر بر اثر تصادف مصدوم شدند که از این تعداد 6هزار و 137 مرد و 2هزار و 502 نفر زن بوده‌اند.

سرهنگ مصطفی عباسی، رئیس پلیس راهور استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم نخستین و مهم‌ترین عامل در تصادفات را خطای انسانی اعلام می‌کند و معتقد است که ابزارهای قهری مانند جریمه نمی‌تواند به صورت صددرصد در کاهش تصادفات موثر باشد.

وی بر آموزش فرهنگ رانندگی و ترافیکی تاکید دارد و تحقق این امر را موثرترین و ماندگارترین روش برای کاهش تصادفات و رانندگی صحیح ذکر می‌کند.

آموزش یکی از حلقه‌های مهم این زنجیره است که هرچند رئیس پلیس راهور استان فارس نیز به آن اشاره می‌کند اما در آموزشگاه‌های رانندگی این امر چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد. براساس بررسی خبرنگار تسنیم از آموزشگاه‌های رانندگی سطح شیراز تنها 12 جلسه یک ساعت و 45 دقیقه‌ای برای آموزش رانندگی به متقاضیان در نظر گرفته شده که همین مدت نیز بنا بر تقاضای فرد متقاضی می‌تواند کمتر شود.

همچنین در این بررسی این امر مشخص شد که گاه با راهنمایی‌های مربی ممکن است تعداد جلسات آموزش به 12 جلسه نیز نرسد و سریع‌تر از این زمان مشخص شده متقاضی آموزش بتواند در امتحان رانندگی شرکت کند.

ثریا. س که به تازگی گواهی‌نامه خود را گرفته است در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: آموزش‌های رانندگی در جلسات مقرر از سوی آموزشگاه‌ها منحصر به مواردی است که در فرایند رانندگی خیلی کم و به ندرت برای فرد پیش می‌آید اما برای اینکه فرد در امتحان قبول شود تمامی آموزش‌ها به همان نکات منحصر می‌شود.

به گفته وی زمان یک ساعت و 45 دقیقه‌ای یا 2 ساعت برای آموزش گذاشته می‌شود، اما گاه مربیان متقاضی را تشویق می‌کنند که در زمانی کمتر از زمان مقرر تنها یک یا دو نکته را که در قبولی آزمون رانندگی موثر است، آموزش دهند.

همچنین از دیگر نکاتی که این شهروند شیرازی می‌گوید این است که گاه برخی از متقاضیان به ویژه مردان همه 12 جلسه را شرکت نمی‌کنند اما با پرداخت کل هزینه، از سوی آموزشگاه‌ها به گونه‌ای فرم‌بندی می‌شود که گویی همه مراحل به صورت روال عادی گذرانده شده است.

شهروند دیگری که برای آموزش رانندگی اقدام کرده، معتقد است که برای آموزش صحیح رانندگی باید فرد در محیط عادی تمرین کند در صورتی که آموزش‌ها اغلب در مناطق بدون ترافیک و خلوت است. وی می‌گوید: با آموزش کنکوری و تمرین انتزاعی هیچ کس نمی‌تواند به درستی رانندگی یاد بگیرد.

به نظر می‌رسد که هر چند مسئولان از آموزش فرهنگ ترافیکی و رانندگی سخن می‌گویند اما پیش از آن باید سنگ بنای این امر که آموزش رانندگی است، درست و اصولی گذاشته شود. سنگ بنایی که کج گذاشتن آن دیوار را تا ثریا کج کرده و سبب شده که استان فارس رتبه نخست تلفات تصادفات را داشته باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.