بازدید سایت : ۵۲۷۶۷

◄ استقبال رانندگان از فناوری اطلاعات در بخش حمل و نقل

اجرای پروژه بازار گاه های الکترونیک به علت عدم تعادل بین تعداد ناوگان باری و بار است.

استقبال رانندگان از فناوری اطلاعات در بخش حمل و نقل
تین نیوز |

مدیرکل دفتر حمل ونقل کالای سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای گفت:  اجرای پروژه بازار گاه های الکترونیک به علت عدم تعادل بین تعداد ناوگان باری و بار است.

به گزارش تین نیوز، غلامحسین دغاغله گفت: حدفاصل سال های ۸۵ تا ۹۵ تعداد ناوگان ایرانی حدود ۲۰۰ درصد رشد داشته است درحالی که رشد بار حدود ۳۰ درصد بوده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی دغاغله در ادامه گفت: بازار گاه یا همان استارتاپ حمل ونقل برون شهری، نقش رابط بین صاحبان کالا با شرکت های حمل ونقل و رانندگان با شرکت های حمل ونقل را ایفا می کند.

او ادامه داد: تجربه اجرای پروژه نوبت مجازی در هرمزگان نشان داد که رانندگان از فناوری اطلاعات و ارتباطات در حمل ونقل استقبال می کنند.

مدیرکل دفتر حمل ونقل کالای سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای بیان داشت: در این روش، بارنامه به شکل سابق صادر می شود درواقع شرکت ها از طریق یک میز مجازی که بازار گاه در اختیار آن ها قرار می دهد می توانند اقدام به صدور بارنامه کنند. اما در ابتدا صاحبان کالا خود و بار خود را به بازار گاه اعلام می کنند و سپس رانندگانی که در بازار گاه ثبت نام کرده اند  برای حمل بار آمادگی خود را اعلام می کنند  و بازار گاه پس از توافق طرفین حق العملی دریافت خواهد کرد.

دغاغله از صدور مجوز فعالیت برای چهار بازار گاه تاکنون خبر داد و گفت: فعالیت چهار بازار گاه، سراسری است و فقط در مراکزی که حمل کالا با حضور در سالن اعلام بار شکل می گیرد، طبق ابلاغیه سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای اجازه فعالیت ندارند.

او اظهار کرد: هدف از راه اندازی بازار گاه جلوگیری از تردد اضافی و بهره ور کردن، همچنین حذف نقش های اضافی حمل ونقل یا همان واسطه های غیرضروری؛ لایه هایی که سود سرشاری از حمل ونقل می برند اما نقش پررنگی ندارند که با استفاده از فناوری اطلاعات حذف خواهند شد.

 دغاغله همچنین با اشاره به بخش نامه «ممنوعیت صدور بارنامه برای ناوگان ۵۰ سال به بالا از ابتدای سال ۹۷»  تصریح کرد: برای ایجاد بهره وری در حمل ونقل جاده ای پروژه هایی با محوریت فناوری اطلاعات (IT) در دست اقدام قرار گرفت و یکی از آن ها پروژه «نوبت مجازی» در بنادر است که سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید و امسال این سامانه در بندر امام خمینی (ره) به بهره برداری میرسد.

این مقام مسئول در سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای مشکل موجود در حمل ونقل را انتخاب بنادر برای دریافت بار از سوی رانندگان عنوان کرد و گفت: اکثر کامیون ها در این رویه بدون به بار می مانند، زیرا میزان بار ورودی و خروجی در بنادر از تعادل برخوردار نیست و معمولاً بار خروجی از بنادر بین ۶۰ تا ۷۰ درصد بیشتر از بار ورودی به کشور است.  لذا ناخواسته و بالاجبار بدون بار به بنادر مراجعه می کنند.

دغاغله معتقد است، درصورتی که برنامه ریزی صحیحی در بازار گاه برای ناوگان صورت بگیرد، ناوگان باری کشور می تواند طبق برنامه ریزی با بار به بندر یا نزدیک ترین شهر به بندر مراجعه کند که این مسئله افزایش بهره وری را بر عهده دارد.

او با اشاره به دلایل عدم بهره وری در  حمل ونقل جاده ای کالا تصریح کرد: ۸۲.۵ درصد از خودروهای ناوگان باری جاده ای خود مالک هستند و راننده علی رغم داشتن دغدغه هایی مانند خودرو و اقساط آن باید به فکر پیدا کردن بار نیز باشد. که قاعدتاً این مسئولیت باید در اختیار شرکت حمل ونقل یا بازار گاه باشد تا راننده تمرکز و توجه خود را معطوف به رانندگی کند.

مدیرکل دفتر حمل ونقل کالا یادآور شد: این اتفاقات ابتدای راه است و درواقع راننده پس از رسیدن به بندر باید در جستجوی بار باشد و راه هایی همچون حق حساب دادن یا پرداخت کمیسیون اضافی را تجربه کند. در صورتی که از طریق بازار گاه راننده می تواند با اعلام تاریخ رسیدن به مقصد به بازار گاه آمادگی خود برای حمل بار به سایر نقاط کشور را اعلام کند و صاحب کالا با در نظر گرفتن شرایط راننده از طریق بازار گاه به وی ارتباط پیدا می کند.

این مقام مسئول در سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در خصوص نحوه فعالیت و روش کار بازار گاه های الکترونیک (اینترنتی) حمل و نقل کالا گفت: بازار گاه های الکترونیک (اینترنتی) از طریق سایت های اینترنتی مخصوص خود اطلاعات رانندگان و صاحبان کالا را ثبت می کنند و رانندگان و صاحبان کالا نیز می توانند علاوه بر سایت از طریق اپلیکیشن تلفن همراه اطلاعات و درخواست موردنظر خود را ارسال کنند.

او گفت: اگرچه محدودیتی از سوی سازمان برای تعداد بازار گاه ها قائل نشده ایم اما به نظر می رسد در صورت افزایش تعداد بازار گاه ها مجدد شاهد ریزش آن ها خواهیم بود. زیرا در فضای کسب وکار اینترنتی بازار تعیین کننده است اگر سودی حاصل نشود باید کنار کشید. که نمونه بارز آن در استارتا پ های حمل ونقل درون شهری ملاحظه شد و تعدادی از آن ها نتوانستند در رقابت با سایرین ادامه حیات دهند.

مدیرکل دفتر حمل ونقل کالای سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای  گفت: پس از تکمیل مدارک و الزامات موردنیاز، اگر متقاضی موفق به اخذ ۵۰ امتیاز شود مجوز یک ساله و در صورت کسب بیش از ۷۰ امتیاز مجوز ۳ ساله دریافت می کند.

دغاغله بیان داشت: پس از گذشت شش ماه از صدور بخش نامه ارزیابی آغاز خواهد شد که میزان کاهش تردد یکسرخالی ناوگان حمل ونقل کالا نیز در این ارزیابی مشخص می شود.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.