شرکت مسافری در مشهد سه هزار صورت وضعیت جعلی ثبت کرد
معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: یک شرکت مسافربری که با هدف قاچاق سوخت سه هزار صورت وضعیت جعلی سفر از مشهد به مقاصد طولانی در کشور را ثبت کرده بود، شناسایی و جریمه شد.

معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: یک شرکت مسافربری که با هدف قاچاق سوخت سه هزار صورت وضعیت جعلی سفر از مشهد به مقاصد طولانی در کشور را ثبت کرده بود، شناسایی و جریمه شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، رضا صحراگرد در هفتمین سمینار سالانه گردشگری نوروزی با عنوان گردشگری داده محور، تولید و کاربرد آمار در سیاست گذاری افزود: برای این شرکت مسافربری متخلف هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال جریمه صادر شد.
وی بیان کرد: در تعطیلات نوروز امسال ایجاد سامانه های مختلف رصد و پایش با همکاری شرکت های دانش بنیان، موجب شناسایی تخلفات شد و از این منظر موجب کاهش تخلفات بود.
معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی ادامه داد: به عنوان نمونه و از ۲۳ اسفند سال ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ماه سال جاری فروش بلیط اتوبوس ها به صورت اینترنتی و در درگاه های مختلف انجام و با این اقدام دست دلالان کوتاه تر شد تا خدمات بهتری به زائران بارگاه منور رضوی برسد.
وی اظهار کرد: با شکل گیری این سامانه ها، متوجه شدیم بیشترین تقاضای سفر به سمت شهر مشهد از استان های تهران، اصفهان و فارس است، از این رو سعی شد تا با برنامه ریزی صورت گرفته و تعامل با این استانها شرایط فراهم شود تا مسافران قبل از راهی شدن به سمت خراسان رضوی، بلیت برگشت خود را نیز دریافت کنند تا دچار مشکل نشوند.
صحراگرد گفت: همچنین ناوگان های مسافری موظف شدند تا زائران خود را نیز به استان مبدا بازگردانند و این اقدام موجب کاهش شکایت های مردمی شد.
وی با اشاره به اینکه وجود آمار صحیح موجب برنامه ریزی درست در خدمت رسانی به مردم می شود، افزود: استان خراسان رضوی در فصل های مختلف سال مقصد بسیاری از زائران است که بیشترین میزان تقاضای سفر به این استان نیز در ایام دهه آخر ماه صفر و همزمان با روز شهادت امام رضا (ع) به ثبت رسیده است.
معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی ادامه داد: در نوروز امسال افزون بر ۶ هزار ناوگان اتوبوس، مینی بوس و سواری کرایه جابه جایی مسافران و زائران را بر عهده داشتند و این در حالی است که این ناوگان ها دارای عمر بالایی هستند و موضوع نوسازی خودروها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: سه عامل جاده وسیله نقلیه و عامل انسانی در شکل گیری تصادفات نقش دارد و این در حالی است که بیشتر تصادف ها در ۳۰ کیلومتری مقصد سفرها و به واسطه خستگی رانندگان شکل می گیرد.
صحراگرد اظهار کرد: امسال شاهد کاهش ۲۵ درصدی تصادفات منجر به فوت نسبت به سایر سال ها بودیم ولی باز هم با از میان رفتن هر فرد، شاهد داغدار شدن خانواده ها هستیم و باید در این موضوع اقدام مناسبی ایجاد شود.
افزایش هزینه ها و کاهش سفر
رییس گروه آمارهای اجتماعی و فرهنگی مرکز آمار ایران نیز با اشاره به اهمیت اطلاعات و آمار و نقش آن در برنامه ریزی های کشوری گفت: بدون داشتن آمار دقیق، برنامه ریزی برای آینده با مشکل مواجه خواهد شد.
زهره چیت ساز افزود: مرکز آمار ایران با توجه به اهمیت موضوع اقتصاد گردشگری در سطح جهان و همچنین عدم وجود اطلاعات دقیق سعی کرد تا از سال ۱۳۸۷ و در سطح کشور نسبت به جمع آوری آمار اقدام کند.
وی ادامه داد: بر اساس نتایج به دست آمده از فصل بهار سال ۱۴۰۳ شاهد هستیم، ۵۲ درصد خانواده ها در کشور به سفر رفتند و این آمار نسبت به سال های گذشته دارای کاهش بوده است.
رییس گروه آمارهای اجتماعی و فرهنگی مرکز آمار ایران اظهار کرد: شاهد هستیم در بهار ۱۴۰۳ یک سوم سفرهای مردم کاهش پیدا کرده است ولی هزینه آن نیز همراه با افزایش بوده است.
وی گفت: ۵۱ درصد سفرها در سال ۱۴۰۳ بدون اقامت شبانه و ۴۹ درصد نیز همراه با اقامت شبانه به ثبت رسید. همچنین بیشترین موضوع سفرها به گردش و تفریح و دیدار دوستان و بستگان اختصاص داشت و حدود پنج درصد آمار ثبت شده، مربوط به موضوع زیارت در کشور است.
چیت ساز بیان کرد: از آمار ۷۰ میلیون سفر صورت گرفته در سال ۱۴۰۳، خراسان رضوی با هفت میلیون و ۲۲۵ هزار نفر، استان مازندارن با پنج میلیون و ۱۰۰ هزار نفر و استان گیلان با پنج میلیون و ۸۸ هزار نفر سه مقصد اصلی سفر گردشگری ایرانیان بوده اند.
وی افزود: ۷۰ درصد مسافران در منزل بستگان و آشنایان خود سکنی گزیده اند و ۱۱ درصد نیز در ویلا و آپارتمان های اجاره ای بوده اند و بقیه مسافران در اقامتگاه ها حضور داشتند.
این کارشناس آمار اظهار کرد: از این رو خانواده ها معمولا هزینه ای برای اقامت خود پرداخت نمی کنند و بیشتر هزینه ها نیز مربوط به خوراک و دخانیت، سپس هزینه کالا و لوازم، هزینه های درمانی، حمل و نقل و اقامت بوده است.
متوسط هزینه سفر هر نفر دستکم ۶۰ میلیون ریال است
عضو پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به اینکه بیشتر مسافران و زائران شهر مشهد درآمد متوسط بین ۱۳ تا ۲۴ میلیون تومان دارند، گفت: بر اساس آمارهای به دست آمده ۹۰ درصد مردم به صورت مستقل به مشهد سفر کردند و از این رو مردم سعی دارند تا مدیریت هزینه سفرهای خود را بر عهده داشته باشند.
علی رهنما افزود: بیشترین هزینه زائران و مسافران در مشهد مربوط به اسکان، حمل و نقل و سپس خریدهای شخصی و سوغاتی است و کمترین میزان نیز به بازدید اماکن دیدنی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: با وجود افزایش هزینه ها ولی باز هم ۶۰ درصد مردم در اقامتگاه های رسمی سکنی گرفتند، همچنین اقامت در منزل اقوام و آشنایان نیز از ۱۶ درصد به هشت درصد رسیده است که نشان از توجه مردم به داشتن حریم شخصی دارد.
این پژوهشگر اظهار کرد: سرانه هزینه مسافرت به ازای هر نفر در سال جاری به حدود ۶۰ میلون ریال رسیده است و مردم برای مدیریت هزینه های سفر خود، مدت اقامت و همچنین خرید سوغات خود را کاهش داده اند.
رییس پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز گفت: تاکنون ۱۱۰ طرح پژوهشی در حوزه گردشگری زیارت اجرا شده و ۵۸ کارگاه علمی، همایش و نشست بین المللی در این حوزه برگزار شده است.
جواد براتی افزود: داده ها در سیاست گذاری و برنامه ریزی بسیار اثرگذار و اهمیت این سمینار در توجه به این موضوع است، برای این اقدام باید مدل سازی رفتاری بررسی شود.
وی ادامه داد: اطلاعات ما در حوزه گردشگری و زیارت ناقص است و سعی بر این است که آمارهای بهتر و دقیق تری جمع آوری شود ولی هنوز به شرایط مناسب خود نرسیده ایم.