بازدید سایت : ۶۹۳۳۳
کشاورزیان:

هر سال ٧ تا ٨ درصد استفاده از حمل و نقل عمومی کاهش می یابد

اتوبوس های مسافربری تقریباً بالای ٢٠٠ هزار کیلومتر در سال پیمایش دارند. اما ضریب اشغال صندلی ها حدود٥٠ تا ٦٠ درصد و پایین است، ضمن این که هر سال ٧ تا ٨ درصد استفاده از حمل و نقل عمومی به دلیل افزایش استفاده از خودروهای شخصی در جابه جایی ها و تولید بالغ بر۱.۵ میلیون خودرو به طور سالانه در کشور کاهش پیدا می کند.

هر سال ٧ تا ٨ درصد استفاده از حمل و نقل عمومی کاهش می یابد
تین نیوز |

رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در جمع معاونان، مدیران کل ستادی و استانی سازمان ضمن تاکید بر آمادگی ادارات کل و ارائه خدمات لازم در ایام نوروز سال ٩٧ به تشریح و مرور طرح و برنامه های این سازمان در سال آینده همچون نوسازی ناوگان فرسوده، رتبه بندی شرکت های مسافربری و الزامات ارتقا بهره وری در حمل ونقل جاده ای پرداخت.

به گزارش  تین نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای همایش مروری بر برنامه های گسترده تدارک دیده و پیش بینی شده جهت انجام سفرهای ایمن و مورد انتظار هم وطنان و مسافران در ایام تعطیلات نوروز سال ١٣٩٧ با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی ، معاونین و مدیران ستادی و ادارات کل استانی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ، همچنین رؤسای تشکل ها و انجمن های صنفی حمل و نقل جاده ای، در تهران برگزار شد.

داود کشاورزیان معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس این سازمان، ضمن ابراز تسلیت به بازماندگان درگذشتگان سانحه سقوط هواپیمایی تهران – یاسوج و طلب غفران الهی برای هم وطنان درگذشته در این سانحه، طی سخنانی اظهار داشت: از سال ٩٤ موضوع پایین بودن بهره وری در بخش حمل و نقل به عنوان یک چالش در سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای مطرح بوده و مورد بررسی های کارشناسی قرار گرفت. به طوری که آمار و ارقام حاکی است متوسط پیمایش مفید ناوگان در بخش حمل و نقل کالا سالانه حدود بین ٥٠ تا ٦٠ هزار کیلومتر است، در صورتی که آمارهای جهانی تقریباً ٢ برابر این عملکرد را نشان می دهد. از این رو در صورت ادامه این روند و کاهش بهره وری در بخش حمل و نقل عمومی و در نتیجه کاهش میزان درآمد، سرمایه گذاری در بخش توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

وی افزود: در بخش حمل و نقل عمومی ناوگان مسافربری هم این معضل وجود دارد ، اتوبوس های مسافربری تقریباً بالای ٢٠٠ هزار کیلومتر در سال پیمایش دارند. اما ضریب اشغال صندلی ها حدود٥٠ تا ٦٠ درصد و پایین است، ضمن این که هر سال ٧ تا ٨ درصد استفاده از حمل و نقل عمومی به دلیل افزایش استفاده از خودروهای شخصی در جابه جایی ها و تولید بالغ بر۱.۵ میلیون خودرو به طور سالانه در کشور کاهش پیدا می کند، حتی سفرهای کاری هم با همین خودروهای شخصی انجام می شود به طوری که روزانه حدود ٥٠٠ هزار خودرو از مبادی ورودی به شهر تهران وارد می شود و در نتیجه هر دو بخش حمل و نقل عمومی کالا و مسافر از این عارضه زیان می بینند.

راهکارهای ارتقای بهره وری حمل ونقل باید فرابخشی و ملی باشد

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر این که پیشنهادها و راه کارهای ارتقای بهره وری در بخش حمل ونقل می بایست دربرگیرنده ارتقای بهره وری ملی باشد و صرفاً پیشنهادات در سطح بنگاه های حمل و نقل پاسخگو نمی باشد، افزود: با توجه به پایین بودن مقیاس بهره وری ملی در حمل و نقل جاده ای براساس جمع بندی ها به نظر می رسد تعدادی از کامیون های فرسوده باید از دوُر خارج شوند چرا که همه ی فعالان در معرض آسیب هستند.

وی افزود: لذا چابک سازی بخش حمل و نقل ضرورت دارد تا بخش حمل و نقل عمومی دوام پیدا کند و اینکه بحث هایی مطرح می شود که نباید از فعالیت کامیون های فرسوده ممانعت کرد و فعالیت ها به روش های سنتی ادامه پیدا کند یقینا" علاوه بر مسائلی چون آلودگی محیط زیست و مصرف سوخت که به نظر فرع قضیه است، موضوع و بحث اصلی و مورد نظر اقتصاد بخش حمل و نقل است.

لازمه سرمایه گذاری در حمل ونقل جاده ای؛ تغییر نگرش از سنتی به صنعتی

وی ادامه کار کامیون های فرسوده که به شکل سنتی در حال حاضر در کشور فعالیت می نمایند را به مصلحت بخش ندانست، و تصریح کرد: چنانچه قرار باشد سرمایه مناسب در بخش وارد شود و حمل ونقل جاده ای تبدیل به صنعت شود ، مدیریت وارد بخش شود و تعداد زیادی کامیون را یک شرکت مدیریت نموده ، بار جابجا کرده و درآمد کسب کند ، لازم است ضمن تغییر نگرش، تدبیر و برنامه های تدوین شده هر چه زودتر عملیاتی گردد.

 رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در بخش دیگری از سخنان خود به پیشنهاد ارائه شده به وزارت نفت جهت کمک مالی به کسانی که کامیون فرسوده خود را از رده خارج نموده به شرطی که نوسازی ننمایند اشاره کرد و ادامه داد : وزارت نفت با این پیشنهاد با استدلال اینکه کالاهایی که قرار بود کامیون از رده خارج شده حمل نماید ، کامیون فرسوده دیگری حمل خواهد کرد و صرفه جویی در سوخت اتفاق نمی افتد ، موافقت نکرد .

کشاورزیان با اشاره به اینکه اخیراً هم در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل رئیس جمهوری شخصا" ورود نموده اند ، گفت: ایشان پیشنهاد کرد، بخشی از قیمت ناوگان را وزارت نفت از محل صرفه جویی سوخت از همان ابتدای کار به متقاضی پرداخت نماید و مابقی به صورت تسهیلات بانکی و وام با بهره ١٨ درصد که مورد تعهد بانک ها خواهد بود و مبلغی هم توسط خود متقاضی تأمین شود که باید دید در عمل چگونه خواهد شد.

پیشنهاد سازمان برای نوسازی کامیون های فرسوده چه بود؟

وی در زمینه پیشنهاد ارائه شده از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با توجه به پایین بودن بهره وری بخش، پیمایش و درآمد کم صاحبان کامیون و عدم توانایی در باز پرداخت اقساط اظهار داشت: در این راستا پیشنهاد گردید به ازای هر ٢ دستگاه کامیون فرسوده که از رده خارج می شوند، یک دستگاه کامیون جدید نوسازی گردد، همچنین پیشنهاد گردید شرک های حمل و نقل کالا وارد امر سرمایه گذاری در خرید کامیون ها بشوند و باتوجه به جلسات برگزار شده و جمع بندی های صورت گرفته در نظر است دولت ٥٠ درصد قیمت کامیون را برعهده بگیرد، به شرکتها هم توصیه می شود به رانندگان و ناوگان کامیون سهمی از مالکیت ناوگان جدید واگذار شود و سرمایه گذاری در بخش رونق و توجیه اقتصادی پیدا کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در راستای اجرایی شدن طرح مذکور مقدمات کار فراهم شده و جلساتی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شده و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مجری طرح است که امید است از سال آینده عملیاتی شود.

آغاز رتبه بندی شرکت های مسافربری در سال آینده

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در ادامه به موضوع رتبه بندی شرکت های حمل و نقل کالا و مسافر اشاره کرد و افزود : شرکت ها باتوجه به امکاناتی که دارند و پارامترهای مختلفی که در ارزیابی شرکت ها مؤثر است، از جمله ناوگان ملکی، توان مالی، سابقه و ... مورد ارزیابی قرار می گیرند که در بخش مسافربری تقریباً آیین نامه و دستورالعمل مربوطه تهیه و مشخص شده است و از سال آینده شرکتها ارزیابی می شوند و براساس درجه و رتبه شرکت، خدمات خاصی به خدمات گیرندگان ارایه می شود و می بایست پاسخگوی مردم و کاربران باشند. همچنین امکان ارتقای خدمات و دریافت رتبه های بالاتر برای شرکتها پیش بینی شده است.

تاکید بر ارزیابی دقیق از وضعیت راه ها توسط استان ها در ایام نوروز ۹۷

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و ارائه خدمات لازم در ایام نوروز سال ٩٧ به مسافران خبر داد ، و افزود : در این راستا، نیاز است تا مدیران و همکاران در استان ها، ارزیابی دقیقی از وضعیت راه ها داشته باشند و نقاط و نکات مورد نیاز ایمنی سفرها را از نظر علائم، خط کشی، لکه گیری رویه راه ها ، تجهیزات، مسائل ایمنی و فنی بررسی و قبل از پایان سال اقدامات لازم راهداری را انجام داده و با امکانات ، تجهیزات و نیروی انسانی آمادگی زمستانی را تا پس از تعطیلات نوروز حفظ نمایند.

 قدردانی از تشکل های صنفی بابت عدم افزایش نرخ کرایه برای سفر های نوروزی

کشاورزیان با تشکر از روسای تشکلهای صنفی حمل و نقل مسافر در اجرای طرح پیش فروش بلیت های نوروزی سال ٩٧ بدون افزایش قیمت علیرغم تورم ١٨ تا ٢٠ درصدی موجود در سایر بخش ها خاطر نشان کرد : امید است با همکاری تشکل های صنفی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تصمیاتی اتخاذ شود که فعالیت در بخش حمل و نقل کالا و مسافر اقتصادی شده و بهره وری در بخش افزایش پیدا کند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.