بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

به اندازه یک کشور ۲۵۰ میلیون نفری سوخت تولید می‌کنیم

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: در سال های گذشته حداکثر رشد مصرف بنزین سالانه ۷ درصد بوده است اما امسال به یکباره به ۲۰ درصد رشد مصرف رسیده ایم یعنی از متوسط مصرف ۱۰۴ میلیون لیتر سال گذشته؛ امروز به ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده ایم.

به اندازه یک کشور ۲۵۰ میلیون نفری سوخت تولید می‌کنیم
تین نیوز |

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: در سال های گذشته حداکثر رشد مصرف بنزین سالانه ۷ درصد بوده است اما امسال به یکباره به ۲۰ درصد رشد مصرف رسیده ایم یعنی از متوسط مصرف ۱۰۴ میلیون لیتر سال گذشته؛ امروز به ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده ایم.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا،علی زیار  با اشاره به ناتراز شدن تولید و مصرف بنزین اظهار داشت: در حال حاضر مصرف بنزین ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته و به رقم ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده است.

به یکباره به ۲۰ درصد رشد مصرف بنزین رسیده ایم

وی افزود: در سال های گذشته حداکثر رشد مصرف سالانه ۷ درصد بوده است اما امسال به یکباره به ۲۰ درصد رشد مصرف رسیده ایم یعنی از متوسط مصرف ۱۰۴ میلیون لیتر سال گذشته؛ امروز به ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده ایم. حال سوال اینکه آیا می توان یک شبه برای این میزان رشد تقاضا پالایشگاه ساخت؟ آیا منابع آن وجود دارد؟ پاسخ اینکه حتی اگر منابع هم موجود باشد نمی توان یک شبه پالایشگاه ساخت و به این میزان تقاضا پاسخ داد، اگر همین رویه ادامه داشته باشد و سال به سال هم رشد مصرف به این شکل صعودی باشد و با این خودروهای پرمصرف واقعا به ناکجاآباد می رویم.

تراز تولید و مصرف بنزین در تیرماه ۱۳ میلیون لیتر منفی شد

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: اکنون تراز تولید و مصرف بنزین در کشور منفی شده است، به طوری که در همین فاصله زمانی ماه گذشته (تیرماه) ۱۰۷ میلیون لیتر تولید داشتیم و میزان مصرف ۱۲۰ میلیون لیتر بوده یعنی تراز تولید و مصرف بنزین ۱۳ میلیون لیتر منفی شده است که این میزان کسری را مجبور شدیم از ذخایر برداشت کنیم.

برنامه جبران ناترازی بنزین چیست؟

وی با بیان اینکه نباید فقط به مدیریت تامین فشار وارد شود باید برای مصرف هم چاره اندیشی شود، تاکید کرد: باید تصمیماتی اتخاذ شود که میزان ذخایر هم افت نکند، بنابراین یا باید واردات انجام شود و یا اینکه مصرف مدیریت شده و با تولید همخوانی داشته باشد.

خودروها تمام ثروت مملکت به باد خواهند داد

زیار خاطرنشان کرد: تنها سیاست قیمتی کنترل کننده مصرف نیست، باید روی تجهیزات سوخت بر تمرکز و تجدیدنظر شود، با خودروهایی که اکنون در اختیار مردم است نه تنها راه به جایی نمی بریم بلکه بدون تعارف تمام ثروت مملکت هم به باد خواهد رفت.

کیفیت بنزین تغییر کرده است؟

وی درباره کیفیت بنزین در پی رشد تقاضا و تولید گفت: چه تراز بنزین مثبت، چه سر به سر و چه منفی باشد کیفیت بنزین شاخص هایی دارد که بر اساس آن عرضه می شود بنابراین ناترازی هیچ تاثیری روی کیفیت ندارد، آنچه اکنون عرضه می شود شاخص های کیفی را دارد، ممکن است تولید و عرضه بنزین سوپر در راستای افزایش تولید بنزین معمولی کم شده باشد اما کیفیت بنزین معمولی در تمامی شرایط حفظ شده و مطابق استاندارد تولید می شود.

کارت های سوخت به کجا رسید؟

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی درباره آخرین وضعیت صدور و استفاده از کارت سوخت شخصی بیان داشت: در دوره ای ما کمبود کارت داشتیم که با تامین کارت خام این مرحله را پشت سر گذاشتیم و اکنون در فاصله کوتاهی کارت ها صادر می شوند و روال طبیعی خود را طی می کند، اکثر کارت هایی که در نوبت بودند صادر شده و بدست دارندگان خودرو رسیده است، برای تقاضاهای جدید هم کارت خام موجود است و صدرو کارت بسرعت انجام می شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اکثریت مالکین خودرو کارت سوخت در اختیار دارند و زمان مراجعه به جایگاه می توانند از کارت شخصی استفاده کنند، خاطرنشان کرد: اکنون به همان میزان که کارت شخصی صادر شده و به دست دارندگان خودرو رسیده به همان میزان هم کارت های جایگاه داران محدود شده و برای تعداد اندکی که در مرحله صدور هستند و به دست شان نرسیده نیز کارت در جایگاه ها موجود است.

زیار با بیان اینکه اکنون کارت به میزان کافی در جایگاه ها وجود دارد و به لحاظ موجودی سوخت نیز مشکلی نیست، یادآور شد: صف هایی که بعضا در جایگاه ها مشاهده می شود یا به دلیل جاماندن کارت و یا اینکه برخی درنظر دارند که سوخت موجود در کارت خود را ذخیره کنند بنابراین از کارت جایگاه دار استفاده می کنند.

به گفته وی؛ استفاده از کارت سوخت شخصی به منظور تولید، تامین، برنامه ریزی سوخت و جمع آوری اطلاعات در این زمینه است، ضمن اینکه می توان قاچاق را نیز کنترل کرد، علاوه بر این اگر کارت جایگاه محدود نشود هیچ انگیزه ای نمی ماند که مردم از کارت سوخت شخصی خود استفاده کنند.

خودروهای جدید پرمصرف ترند

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی در ادامه با اشاره به راهکار پاسخ به رشد تقاضای سوخت بیان داشت: ما همواره توان کشور برای تامین سوخت و همچنین ظرفیت و کمبودها را اعلام کرده و گفته ایم که باید روی چه نقاطی تمرکز کنیم ولی در خصوص تولید و یا واردات خودروی کم مصرف دستگاه های مربوطه باید تصمیم گیری کرده و به وظایف خود عمل کنند، با خودروهای کنونی نمی توان به رشد تقاضای سوخت پاسخ داد، ضمن اینکه اکنون شاهدیم که حتی خودروهای جدیدتر سوخت بیشتری نسبت به خودروهای قدیمی مصرف می کنند مثلا سمند مدل ۹۸، ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف سوخت دارد در حالی که سمند سورن مدل ۱۴۰۱، ۹ لیتر بنزین مصرف می کند.

به اندازه یک کشور ۲۵۰ میلیون نفری سوخت تولید می کنیم

وی گفت: تجهیزات خودرویی ما ۳ برابر نرم جهانی مصرف سوخت دارند، ما با ۸۵ میلیون نفر جمعیت به اندازه یک کشور ۲۵۰ میلیون نفری سوخت تولید می کنیم این ثروت مردم و آیندگان است که در خودروهای بی کیفیت سوزانده می شود، این رویه شرعا، قانونا و اخلاقا درست نیست.

اصلاح قیمت چه زمانی امکانپذیر است؟

زیار تصریح کرد: ظرفیت پالایشگاه و انتقال نامحدود نیست هر زیرساختی در تولید و انتقال ایجاد کنیم، منابع زیادی می طلبد، هیچ کشوری به اندازه ای منابع ندارد که فقط تولید کند و در خودروهای بی کیفیت به مصرف برساند، باید برای روند مصرف چاره اندیشی شود و این با سیاست قیمتی امکان پذیر نیست، باید تجهیزات اصلاح شود و در این راستا برنامه افزایش قیمت هم ساده تر می شود، به عبارت دیگر اگر میزان مصرف به یک سوم برسد، قیمت سوخت سه برابر هم بشود در سبد معیشتی هیچ تغییری ایجاد نمی شود اگر قرار باشد مصرف بالا باشد و قیمت سوخت را هم افزایش دهیم قطعا سبد سوخت خانوار را تحت فشار قرار می دهد.

وی تاکید کرد: اگر قرار است مصرف اصلاح شود باید ابتدا موتورهای خودروها بهینه و اصلاح شوند، با میزان مصرف کمتر حتی اگر سوخت گران هم شود نه تنها ثروت جامعه نابود نمی شود بلکه هوا هم آلوده نمی شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.