بازدید سایت : ۵۳۶۲۴

فرصتی بی نظیر برای صادرات؛ بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان راهکار رونق اقتصاد

مرزی بودن سیستان و بلوچستان در حالی یک ظرفیت بی نظیری در این استان پهناور برای توسعه صادرات و رونق اقتصاد است که تنها راه عدم وابستگی به بیگانگان تولید ثروت و استفاده از ظرفیت ها به شمار می رود.

فرصتی بی نظیر برای صادرات؛ بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان راهکار رونق اقتصاد
تین نیوز |

مرزی بودن سیستان و بلوچستان در حالی یک ظرفیت بی نظیری در این استان پهناور برای توسعه صادرات و رونق اقتصاد است که تنها راه عدم وابستگی به بیگانگان تولید ثروت و استفاده از ظرفیت ها به شمار می رود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مرزی بودن سیستان و بلوچستان ظرفیت بی نظیری است که نصیب کمتر استانی در کشور شده و این استان دیار رنگین کمان اقوام و ادیان دیرگاهیست که از این نعمت برخوردار بوده و شاهراه و دروازه ای برای تردد و حمل و نقل محسوب شده و علاوه بر برخورداری از این مزیت داشته ها و ظرفیت های غنی و ارزشمندی دارد که بواسطه مرز می تواند به اقصی نقاط جهان رسانده و استان را به مرز شکوفایی و پیشرفت برساند.

بازارچه های مرزی به عنوان یکی از اهرم های مهم در ایجاد اشتغال و توسعه روابط تجاری با کشورهای همجوار، در سال های گذشته پیوسته تاثیر قابل توجهی در فعالیت های اقتصادی داشته اند.

کمک به رونق بخشیدن تولید کالاهای داخلی در استان های مرزی، برقراری روابط حسنه و حسن همجواری با مردم مرزنشین، کمک به توسعه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با کشورهای همسایه از دیگر محورهای مورد توجه برای برپایی بازارچه های مرزی بوده است.

مرز و بازارچه های مرزی یکی از ظرفیت های موجود در سیستان و بلوچستان بوده تا مردم این استان که در بسیاری از شاخص ها فاصله زیادی با شرایط مطلوب یا حتی میانگین کشوری دارند، چشم امید به این ظرفیت داشته باشند.

وجود بازارچه ها و گذرهای مرزی مزیت دیگر استان پهناور سیستان و بلوچستان برای صادرات محصولات غیرنفتی است و این بازارچه های مرزی فرصتی بی نظیر برای افزایش صادرات هستنددر سال های اخیر با توجه به اعمال تحریم های ظالمانه استکبار، بازارچه های شهرهای مرزی کشور، جایگاه ویژه ای از لحاظ ارزش اقتصادی و همچنین جذب گردشگران، به دلیل داشتن شرایط مناسب از جمله صدها کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه، پیدا کردند.

با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان جوان ترین استان کشور و موضوع بیکاری یکی از معضلات جدی آن است، راه اندازی بازارچه ها و گذرگاه های مرزی و استفاده بهینه از ظرفیت های اقتصادی مرزها، وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم مرزنشین منطقه را رونق داد و از مهاجرت مردم این دیار و پیدایش پدیده نامبارک حاشیه نشینی هم جلوگیری کرد.

وجود ۱۳ بازارچه مرزی مصوب از جمله ظرفیت های بی نظیر سیستان و بلوچستان است که در صورت توجه به آن می توان شاهد توسعه اقتصادی این استان کمتر توسعه یافته و حتی کشور بود.

در این بین؛ اما نبود برخی امکانات رفاهی در بازارچه و خرابی جاده مواصلاتی کار را برای تردد رانندگان و فعالیت برخی از این بازارچه ها سخت کرده، در حالیکه توجه بیشتر به امکانات رفاهی برای رانندگان، تجار و ایجاد جاده ترانزیتی مناسب جهت عبور و مرور کامیون ها می تواند رشد صادرات در این منطقه را افزایش دهد.

هر چند عوامل مختلفی در پیشرفت یک کشور و استان مؤثر است؛ اما موضوعی مثل صادرات که علاوه بر اشتغال زایی و رونق تولید، ارزآوری هم دارد، یکی از راه های اثبات شده برای توسعه است، راهی که در سیستان و بلوچستان تا حدی سپری شده است.

بازارچه های مرزی پیشین سیستان و بلوچستان رکورددار صادرات شد

مدیر بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: بازارچه های مرزی پیشین با ۶۰ درصد و بازارچه های مرزی کوهک با ۴۵ درصد بیشترین رشد در صادرات نسبت به مشابه سال قبل داشته اند.

مبین علی میر از روند روبه رشد صادرات و واردات کالا در بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: صادرات کالا از بازارچه های مرزی استان به بیش از ۶۳ هزار تریلی و ۱۲ هزار وانت رسیده است.

وی ادامه داد: در افق تعریف شده این بازارچه ها برای سالجاری صادرات حداقل ۱۳۵ هزار دستگاه تریلی کالا از بازارچه ها مدنظر قرار دارد.

مدیر بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: واردات دام و لاشه از بازارچه های زمینی و دریایی استان به بیش از ۷۰ هزار رأس رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۵ درصدی داشته است.

وی با بیان اینکه بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان نقش فزاینده ای در تنظیم بازار گوشت استان و کشور ایفا می کند، گفت: تمامی رویه های خرده فروشی و کوله باری در بازارچه ها فعال شده و تلاش های چشمگیری در راستای رفع مشکلات برداشته شده و امید داریم با رفع موانع و ایرادات تحول شگرف در حوزه تجارت مرزنشینی نیز رخ دهد.

استفاده بهینه از فرصت مرز در صادرات

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: مرزهای استان با کشورهای همسایه باید مرز اقتصادی و محل صادرات و واردات شوند، چرا که هرچه اقتصاد را رونق دهیم امنیت ارتقاء خواهد یافت.

محمد کرمی اظهار کرد: باید تلاش کنیم که تمام مرزهای ما به دروازه واردات و صادرات تبدیل شوند و با وجود داشتن مرز با کشورهای دیگر و حتی داشتن دیوار از ظرفیت های کشورهای همسایه استفاده کنیم.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت های کشورهای دیگر، افزود: در کنار هم بودن کشورهای اسلامی بسیار مهم است و این ظرفیت و فرصت بسیار خوبی برای توسعه همه ابعاد و بخش ها است.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: از فرصت مرز در صادرات باید استفاده بهینه کرد و علاوه بر تولیدکننده، صادرکننده نیز باشیم، مرز برای این استان فرصت بوده و باید به عنوان یک صادرکننده مسائل را ساماندهی و تولیدات بومی را در اولویت صادرات قرار دهیم.

وی با بیان اینکه تنها راه عدم وابستگی به بیگانگان تولید ثروت و استفاده از ظرفیت ها است، گفت: برخی واحدها صادرات دارند و باید این مهم را توسعه دهند، اداره کل صنعت، معدن و تجارت باید این موضوع را پیگیری کند و کوتاهی قابل پذیرش نیست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.