افزایش سطح خدمات حملونقل ریلی با اجرای طرح TOD
مدیرکل راهآهن شمالغرب در جلسه مشترک با مدیران کل راه و شهرسازی قزوین و زنجان در ایستگاه راهآهن زنجان گفت: با ساماندهی و بازآفرینی ایستگاه و محله راهآهن قزوین و همچنین اجرای طرح توسعه مبتنی بر حملونقل، شاهد تحولات مثبت بسیاری در این حوزه خواهیم بود.
مدیرکل راهآهن شمالغرب در جلسه مشترک با مدیران کل راه و شهرسازی قزوین و زنجان در ایستگاه راهآهن زنجان گفت: با ساماندهی و بازآفرینی ایستگاه و محله راهآهن قزوین و همچنین اجرای طرح توسعه مبتنی بر حملونقل، شاهد تحولات مثبت بسیاری در این حوزه خواهیم بود.
به گزارش تیننیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین، اعضای کارگروه TOD استان قزوین به همراه مدیرکل راه و شهرسازی، مدیرکل دفتر فنی استانداری و جمعی از مدیران و کارشناسان راه و شهرسازی و شهرداری قزوین از ساختمان جدید ایستگاه راهآهن قزوین بازدید کردند.
علی خدایی مدیرکل راهآهن شمالغرب با تأکید بر ویژگیهای مثبت طرح توسعه مبتنی بر حملونقل عنوان کرد: اجرای طرح TOD امکانهای بسیاری را در حوزه حملونقل منطقه فراهم کرده و سطح خدمات راهآهن به مردم را گسترش خواهد داد.
وی با اشاره به پروژه دوخطه کردن راهآهن تهران قزوین زنجان افزود: کاهش ترافیک آزادراه تهران قزوین، افزایش ایمنی، کاهش سوانح رانندگی، کاهش سطح آلودگی هوا و همچنین افزایش حجم سفر از جمله مزایای بهرهبرداری از این پروژه خواهد بود.
مدیرکل راهآهن شمالغرب کشور در ادامه به نحوه آمادهسازی و عملیات ساخت و ساز ایستگاه راهآهن جدید زنجان اشاره کرده و گفت: محوطه کل ایستگاه راهآهن زنجان ۲۶ هکتار بوده که عملیات ساخت و ساز محیط اداری و خدماتی آن در زمینی به مساحت هشت هزار و ۵۰۰ مترمربع با ظرفیت پذیرش روزانه ۵۰۰ مسافر به همراه پنج هزار مترمربع محوطهسازی به بهرهبرداری رسیده است.
به گفته وی، برای احداث ایستگاه جدید راهآهن زنجان ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد که ۷۰ درصد آن از محل اعتبارات استانی و ۳۰ درصد دیگر نیز از محل اعتبارات راهآهن جمهوری اسلامی هزینه شده است.
به گفته وی، روزانه ۲۶ قطار به صورت رفت و برگشت از ایستگاه زنجان عبور میکنند که بخش اعظمی از مسافران آن به استانهای تهران و خراسان رضوی اختصاص دارد.
خدایی ادامه داد: باجه اطلاعات، سکوی مسافر، مدیریت، باجه فروش بلیت، اتاق مادر و کودک، سرویسهای بهداشتی، نمازخانه، رستوران، جایگاه ویژه، بوفه، جایگاه دستگاه خودپرداز، مهمانسرا، پارکینگ و ساختمان اداری از جمله بخشهای ایجاد شده در ایستگاه جدید راهآهن زنجان هستند.
مدیرکل راهآهن شمالغرب کشور یادآور شد: با راهاندازی ایستگاه جدید، ساختمان ایستگاه قدیمی با قدمت حدود ۸۰ سال به موزه راهآهن تبدیل خواهد شد.
خدایی در پایان گفت: با اجرای طرح جدید این ایستگاه و با قرینهسازیهای صورت گرفته، امکان توسعه ایستگاه در دهههای آینده به شکلی که کاربری ساختمانهای فعلی از بین نرود نیز وجود دارد.