امضای تفاهمنامه همکاری انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل ریلی و انجمن نگهداری و تعمیرات ایران
بهمنظور توسعه و ایجاد همکاری علمی، آموزشی، پژوهشی و با در نظر گرفتن پتانسیل و امکانات دو انجمن و لزوم ایجاد هماهنگی و همکاری بین مراکز ذیربط، تبادل تجارب و اطلاعات و بهرهبرداری از توانمندیهای علمی و تخصصی طرفین، تفاهمنامه همکاری فیمابین انجمن صنفی شرکتهای حملونقل ریلی و خدمات وابسته و انجمن نگهداری و تعمیرات ایران با حضور رؤسا و اعضای هیئتمدیره دو انجمن به مدت سه سال امضاء شد.
بهمنظور توسعه و ایجاد همکاری علمی، آموزشی، پژوهشی و با در نظر گرفتن پتانسیل و امکانات دو انجمن و لزوم ایجاد هماهنگی و همکاری بین مراکز ذیربط، تبادل تجارب و اطلاعات و بهرهبرداری از توانمندیهای علمی و تخصصی طرفین، تفاهمنامه همکاری فیمابین انجمن صنفی شرکتهای حملونقل ریلی و خدمات وابسته و انجمن نگهداری و تعمیرات ایران با حضور رؤسا و اعضای هیئتمدیره دو انجمن به مدت سه سال امضاء شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی شرکتهای حملونقل ریلی و خدمات وابسته، در ابتدای این جلسه مجید بابائی دبیر انجمن در خصوص این تفاهمنامه گفت: بهروز شدن و استفاده از آخرین دستاوردها، مدلها و تکنیکهای نگهداری و تعمیرات داراییهای فیزیکی، بهکارگیری سیستمهای مکانیزه حوزه «نت» و آموزش نیروی انسانی فعال در امر نگهداری و تعمیرات ناوگان ریلی کشور از اهم اهداف این تفاهمنامه است.
وی در ادامه گفت: به نظر میرسد که در بخش ریلی شدیداً نیازمند این هستیم که این موضوعات را مطابق با استانداردهای روز دنیا پیش ببریم چراکه حدوداً بالغبر 35 درصد از هزینه تمامشده شرکتهای حملونقل ریلی به حوزه نگهداری و تعمیرات ناوگان مرتبط است و کاهش این بخش از هزینهها تأثیر قابلتوجهی در کاهش قیمت تمامشده واحد حمل و افزایش توان رقابتی بخش ریلی دارد.
او اضافه کرد: از طرفی موضوع ایمنی سیر قطارها در شبکه ریلی کشور بسیار حائز اهمیت بوده و نقش سیستمهای پیشرو در امر نگهداری و تعمیرات ناوگان ریلی بسیار حیاتی است و در نتیجه همه تلاش داریم به موضوع نگهداری و تعمیرات به شکلی سیستماتیک و علمی توجه گردد و لذا امید داریم با بهرهگیری از ظرفیتهای دو انجمن در قالب این تفاهمنامه تلاش خود را برای بهبود روشها و عملیات نت ناوگان ریلی دوچندان کنیم.
در ادامه محمد رجبی رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی شرکتهای حملونقل ریلی گفت: الحمدالله در این زمینه بخش دانشگاهی بهتر از قبل عمل کرده و ایجاد تشکل خاصی برای بخش مهم نگهداری و تعمیرات ضرورت داشته است.
وی افزود: بر اساس این تفاهمنامه دو طرف در زمینه اجرای طرحهای آموزشی، پژوهشی و کاربردی و پیادهسازی زیرساختهای لازم در زمینه سیستمهای نگهداری و تعمیرات، فنّاوریهای نوین تعمیرات و نگهداری و حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این عرصه مهم همکاری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: تألیف و ترجمه مراجع معتبر، متون و کتب علمی، راهاندازی فصلنامه مشترک تخصصی در حوزه نگهداری و تعمیرات بخش ریلی، برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی خاص نرمافزاری و سختافزاری، برگزاری کنفرانسها، نشستهای علمی و کارگاههای آموزشی و ارائه مشاوره از دیگر محورهای این تفاهمنامه مشترک است.
در ادامه علیرضا معینی رئیس هیئتمدیره انجمن نگهداری و تعمیرات ایران با تشکر از اقدامات صورت گرفته برای شکلگیری این تفاهمنامه در خصوص اهداف و برنامههای انجمن نگهداری و تعمیرات ایران گفت: انجمن نگهداری و تعمیرات ایران، انجمنی علمی است که تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که با برگزاری آموزشهای مفید و کاربردی در پی ارتقای بهرهوری صنعت کشور هستیم.
او افزود: این انجمن کاملاً غیرانتفاعی است و تمامی اساتید و همکاران به علت اهمیت بالای حوزه نگهداری و تعمیرات این رسالت را پذیرفتهاند و اقدامات بسیار خوبی ازجمله برگزاری کنفرانسهای سالانه، برگزاری کنفرانس تعالی نت و برگزاری جایزه ملی نگهداری و تعمیرات انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: در بخش ریلی هم بحث کیفیت خدمات و ایمنی مستقیماً به نگهداری و تعمیرات برمیگردد. در این زمینه نیروهای خوبی پرورش پیدا کردند که باید قدر این نیروها را بدانیم و فقط به این نیروها بسنده نکنیم و با آموزش نیروهای جدید دامنه این نیروها را بسط و گسترش دهیم.
او خاطرنشان کرد: امیدواریم که ما هم به سهم خودمان تأثیر خوبی در این زمینه داشته باشیم و روزبهروز شاهد شکوفایی بیشتر صنعت ریلی که نیاز مبرم کشور است، باشیم.
اهم موضوعات همکاری این تفاهمنامه:
بند 1 – حمایت و اجرای طرحهای آموزشی مشترک
بند 2 – بهرهمند شدن طرفین از توانمندیهای آموزشی و علمی
بند 3 – توسعه همکاریهای مشترک ملی و بینالمللی
بند 4 – شناسایی منابع (دولتی و غیردولتی)، طراحی و اجرای راهکارهای مناسب در راستای جذب آنها
بند 5 – همکاری در برگزاری مشترک همایشها و کارگاههای آموزشی
بند 6 – همکاری در زمینه فناوری اطلاعات
بند 7 – همکاری در خصوص تألیف و انتشار کتب و نشریات علمی – پژوهشی
بند 8 – همکاری در راستای توانمندسازی و ایجاد بستر مناسب پژوهشی در پایگاههای تحقیقاتی و مراکز توسعه و تحقیق
بند 9 – همکاری بین کمیتههای دانشجویی طرفین در راستای تسهیل اجرای طرحهای تحقیقاتی دانشجویان
بند 10- طراحی و اجرای راهکارهای مناسب جهت عضوگیری مشترک بهصورت حقیقی، حقوقی و دانشجویی