بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

◄ تازه هایی از جشنواره ملی فیلم و عکس راه آهن

فستیوال کم نظیر فیلم و عکس در سازمان های دولتی، دومین سال خود را بسیار باشکوه تر از سال گذشته برگزار کند؛.

تازه هایی از جشنواره ملی فیلم و عکس راه آهن
تین نیوز |

دومین جشنواره فیلم و عکس راه آهن در حالی به روزهای پایانی مهلت ارسال آثار نزدیک می شود که تعدادی از علاقه مندان به شرکت در این جشنواره  همچنان با کمبود وقت مواجه شده اند. پیش تر مهلت ارسال آثار 10 دی ماه 96، مراسم اعلام نتایج و اختتامیه آن در دی ماه اعلام شده است.  

به گزارش تین نیوز،  این اقدام راه آهن، حرکت بدیعی در جهت ارتقای سطح فرهنگی جامعه در حوزه حمل و نقل است و تاثیر قابل توجهی در جذب هنرمندان جامعه برای نوآوری و خلق آثاری با مضامین متنوع درخصوص ارتباط انسان و قطار دارد. از سویی دیگر، هنرمندان نوپا وشناخته نشده فرصتی برای شرکت دریک فستیوال معتبر و نمایش آثار خود پیدا می کنند.

 به نظر می رسد این فستیوال کم نظیر در سازمان های دولتی، دومین سال خود را بسیار باشکوه تر از سال گذشته برگزار کند؛ چرا که دبیر هنری جشنواره  و داوران را نیز از افراد محبوب همان جمع انتخاب کرده است.

 این اقدام راه آهن، در جهت ارتقای سطح فرهنگی جامعه در حوزه حمل ونقل انجام گرفته و تاثیر قابل توجهی در جذب هنرمندان جامعه برای نوآوری و خلق آثاری با مضامین متنوع درخصوص ارتباط انسان و قطار دارد. از سوی دیگر، هنرمندان نوپا وشناخته نشده فرصتی برای شرکت دریک فستیوال معتبر و نمایش آثار خود پیدا می کنند.  

نظر جمع دیگری از هنرمندان

مرتضی رزاق کریمی(معاون فرهنگی مرکز گسترش و سینما تجربی):

photo_2017-12-24_10-58-06

موضوع حمل و نقل یکی از موضوعات مهم بشر است و اصلاً پایه شکل گیری تمدن ها از جابه جایی بشر بوده است و در مقایسه با گذشته، شکل حمل ونقل تغییر کرده و نیازمند فرهنگ سازی برای مردم هستیم. شناخت هر چه بهتر مردم از سیستم حمل ونقلی در کشور فقط با کار فرهنگی جواب می دهد و جشنوارۀ هنری راه آهن به فرهنگ سازی جامعه کمک می کند.

توجه جشنوارۀ هنری راه آهن به این موضوع که از نظر بصری برای سینماگران جالب است، می تواند به فرهنگ سازی جامعه کمک کند و باعث رشد و ارتقای جامعه شود.

قطار یکی از وسایل سفر است که تقریبا همۀ مردم و فیلم سازان از دوران بچگی با آن خاطره دارند. فرصت گفت وگو در هنگام سفر با دوستان و اعضای خانواده و مناظر دیدنی از ویژگی های منحصر به فرد قطار است. ریتم و صدایی که در هنگام حرکت وجود دارد، باعث شده تا نوایی موزون را ایجاد کند و از نظری چون سینما هم متشکل از صدا و تصویر است، برای هنرمندان جذاب است.

اصغر همت (بازیگر سینما,تئاتر و تلویزیون)

photo_2017-12-24_10-51-25

جشنواره های فیلم کوتاه، فرصت کشف استعدادهای جوان است. فیلم های کوتاه یکی از مزیت های این جشنواره است که می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن پیام خود را به مخاطب منتقل کند.

جشنواره هایی که چندین دوره از برگزاری آن ها می گذرد، فرصتی برای حضور و کشف استعدادهای جوان است که حرفی برای گفتن دارند. فیلم سازان جوان برگزیدۀ جشنواره ها نیازمند حمایت های بعدی هستند. حضور حرفه ای های فیلم سازی در بخش ویژۀ پخش

جشنواره ها نباید فقط به صورت فرمایشی برگزار شوند، بلکه باید شرایطی را برای حضور تمام جریان ها و تفکرها فراهم کرد. فراخوان را باید بر اساس جذب تمام طیف های فکری تنظیم کرد به طوریکه فقط به یک جریان خاصی مربوط نشود.

نقد جشنواره ها راهی برای شناخت نقاط قوت و ضعف آن ها است. نقد اگر توسط رسانه ها و کارشناسان متخصص که چشم آگاه و بیدار یک جامعه هستند، صورت بگیرد، می تواند باعث شود تا مسئولان جشنواره با آگاهی بیشتر در جهت حل مشکلات خود برآیند.

علیرضا زرین دست (مدیر فیلمبرداری سینما)

photo_2017-12-24_10-58-43

در ساخت فیلم کوتاه از راه آهن با سوژه هایی روبرو هستیم که بهترین نما و وسیله برای عکاسی و فیلم برداری است. مبتدی ترین فیلم سازان و عکاسان اگر از قطار، دیزل و ریل عکاسی کنند آثار خوبی تولید می کنند.

هنرمندان شیفتۀ ترکیب بندی راه آهن هستند. فیلم سازان بسیار خوبی داریم که ایده، خلاقیت و تکنیک دارند و راه آهن باید از آن ها در ساخت مستند استفاده کند. راه آهن اگر امکانات و بودجه کافی دارد باید برای مستند سازی در این حوزه خرج کند.

فلز و به خصوص ریل و همین طور هم تجهیزات جنگی، ظرفیت فوق العاده ای برای فیلم سازی و عکاسی دارند. ترکیب بندی و پرسپکتیوی که در راه آهن وجود دارد، هنرمندان را شیفتۀ خود کرده است.

تا الآن فیلم های زیادی را با موضوع و یا سکانس هایی از قطار کار کردم و آخرین آن، فیلم  «سرو زیر آب» کار محمدعلی باشه آهنگر است.

اسماعیل عفیفه(تهیه کننده سینما)

photo_2017-12-24_10-44-11

ورود راه آهن به بحث هنر می تواند باعث جریان سازی شود.

راه آهن در فیلم های خارجی بسیار مورد استفاده قرار گرفته است و فکر می کنم، جذابیت بسیاری برای فیلمسازان دارد. حرکت و صدای قطار بار دراماتیک دارد و اگر فرصتی پیش آید، دوست دارم تا در این حوزه فیلمسازی کنم.

راه آهن می تواند در کنار جشنواره، بودجه ای را برای تولید آثارسفارشی اختصاص دهدو به اقتصاد هنر کمک کند.

زنده یاد مرتضی احمدی به معنای واقعی کلمه، هنرمند بود و هنوز ردپای وی با دکلمه هایش در هنرکشور احساس می شود.

هر نهادی برای انجام کار فرهنگی باید ابتدا تعریفی از کار خود کند و ببیند که به دنبال چه اهدافی است. سیاست گذاری جشنواره ها اگر درست تنظیم شود، موجب تحول دنیای سینما و ارتقای سواد فیلم سازان می شود. در ایران جشنواره های زیادی برگزار می شود اما نکته ای که می تواند یک جشنواره را مهم کند، همین سیاسگذاری مسئولان است.

مریم بوبانی (بازیگر سینما و تلویزیون)

15_02_0020

علاقه ام به قطار آن قدر زیاد است که حاضرم در فیلم کوتاه هم بازی کنم

مریم بوبانی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با ستاد خبری جشنواره فیلم و عکس راه آهن، وجه اشتراک قطار و سینما را در تشابه حرکت قطار و نگاتیو فیلم عنوان کرد و گفت: تصویرگری از این فضا و همچنین لوکیشنی دراماتیک، با راهروهای تنگ و نماهای سینمایی که در قطار می توان به دنبال آن بود، باعث شده تا قطار را برای فیلم سازان جذاب کند.

« اصولاً جاده وسفر همیشه برای مردم با موضوعات کشف ناشده ای همراه بوده است و اینکه گذر زمان و حرکت رو به آینده را در قطار می توان دنبال کرد، یکی از مواردی است که کارگردان ها دوست دارند تا سوژه های آن ها در این فضا رقم بخورد.»

بازیگر فیلم «زیر سقف دودی» به علاقه مندی خود برای بازی درفیلم هایی با موضوع قطار اشاره کرد و اظهار داشت: تا این لحظه در فیلم های بسیاری با موضوع قطار و یا سکانس هایی با این محوریت بازی کردم و هر بار که بازی می کنم، قطار برای من جذابیت خاص خودش را دارد و بدون شک اگر فیلمنامۀ خوبی به من پیشنهاد شود حتی اگر فیلم کوتاه هم باشد، آن را می پذیرم.

 بوبانی، زنده یاد مرتضی احمدی را از نادرترین افراد در تلویزیون ایران دانست که به معنای کلمه هنر پیشه بود و در این خصوص گفت: مثل احمدی دیگر هیچ وقت در سینما و تلویزیون ما تکرار نمی شوند. زمانی که بچه بودم خیلی بازی وی را دوست داشتم و می توان گفت احمدی شناخت عمیقی از مسائل فرهنگی تهران داشت و علاوه بر مهارت در حرفۀ بازیگری سینما، یکی از صداپیشه گان وبازیگران خوب رادیو و تئاتر بودند. امیدوارم برنامه های گرامیداشت این گونه هنرمندان در شأن و مقام آن ها باشد.

پژمان بازغی( بازیگر سینما و تلویزیون)

photo_2017-12-24_10-42-57 1

جشنواره ها فیلم سازان را با ایده های زیادی روبرو می کنند.

به اعتقاد من اصولاً هر جشنواره ای در رابطه با سینما، هنر نمایش و حتی تلویزیون برگزار شود  باعث رشد جامعه می شود.

با دیدن کارها در جشنواره ها، افراد از هم ایده می گیرند، بنابراین فکر می کنم اتفاق خوبی در عرصه هنر باشد. هدف حضور هنرمند در جشنواره ها باید تاثیرگذاری بر مخاطب و دیده شدن فیلم خود باشد. به نظرم فقط ایده نمی تواند به فیلم تبدیل شود بلکه شکل گیری ایده و انجام آن مهم است.

رهبر قنبری(مستند ساز و مدرس سینما)

photo_2017-12-24_10-46-13

جشنواره ها علاوه بر فیلمسازان، باید قشرهای مختلف اجتماعی را هم در بگیرند. ضعف ارتباطی با بدنه اجتماع و مخاطبان یکی از ضعف هایی است که باید در جشنواره ها اصلاح شود.

جشنواره ها باید مکانی برای حضور قشرهای مختلف اجتماعی در آن باشد و نباید فقط به طیف های خاصی از فیلمسازان محدود شود. باید سعی شود تا با تدارک برنامه های علمی به ارتقای سواد فیلمسازان کمک کنیم.

در برگزاری جشنواره ها نیازمند حضور افراد متخصص هستیم تا علاوه بر واقف بودن به موضوع؛ ارتباط خوبی نیز با فیلمسازان بگیرند. حمایت و پخش فیلم های مستند و کوتاه برگزیده در رسانه ملی، باعث ایجاد انگیزه در فیلمسازان می شود.

ساخت فیلم های کوتاه کوتاه مثل فیلم های 100 ثانیه ای نیازمند استفاده از فرم های موجز برای بیان منظور خود است و کار هر فیلمسازی نیست.

محدود کردن فیلمساز و هدایت کردن وی در کانال خاصی باعث می شود تا نتوانیم خروجی مطلوبی را بگیریم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.