◄ آمادگی کامل ایران برای آغاز عملیات اجرایی راهآهن شلمچه- بصره
معاون وزیر راه و شهرسازی از آمادگی ایران برای شروع عملیات اجرایی راهآهن شلمچه- بصره خبر داد .
معاون وزیر راه و شهرسازی از آمادگی ایران برای شروع عملیات اجرایی راهآهن شلمچه- بصره خبر داد و گفت: هماکنون تمام اقدامات لازم به منظور شروع عملیات این خطریلی از سوی ایران انجام شده است و در صورت همکاری کشور عراق و تحویل زمین، مهندسین مشاور طراح و پیمانکار طی هفته آینده به این کشور اعزام خواهند شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل شرکت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، در پی نشست روسای راهآهنهای ایران، عراق و سوریه در روز گذشته، صبح امروز معاون وزیر راه و شهرسازی، هیاتی از این دو کشور، پیمانکار و مشاور طراحی راهآهن شلمچه- بصره با یکدیگر دیدار کردند و خصوص نحوه اجرای این مسیر ریلی تصمیماتی اتخاذ کردند.
خیراله خادمی با اشاره به تصویب توافقنامه احداث راهآهن شلمچه- بصره از سوی هیات وزیران گفت: مسئولیت احداث راهآهن شلمچه- بصره بر عهده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل است و با مشارکت 60 درصدی بنیاد مستضعفان و 40 درصدی وزارت راه وشهرسازی در 32 کیلومتر اجرا خواهد شد.
وی از آمادگی کامل ایران برای شروع عملیات اجرایی خبر داد و افزود: در حال حاضر لازم است به منظور نقشه برداری و طراحی اولیه پروژه، مهندسین مشاور از مسیر بازدید کنند و کارهای مقدماتی آغاز شود و این امر نیازمند همکاری کشور عراق و تسهیل این سفر است.
خادمی ادامه داد: از هفته آینده این تیم آمادگی سفر به کشور عراق و آغاز کارهای مقدماتی را دارا است.
معاون وزیر راه و شهرسازی هدف از این دیدار را بررسی نحوه اجرای عملیات این پروژه ذکر کرد و گفت: بررسی موضوعاتی چون تحویل زمین اجرای پروژه، امکان تردد پرسنل اجرایی، انجام آزمایشات آزمایشگاهی، نقشهبرداری و بررسی نحوه پاکسازی مسیر از مینهای احتمالی بخشی از سرفصلهای این نشست بود.
خادمی با تاکید بر وجود مین در بخش هایی از مسیر راهآهن تصریح کرد: طبق توافقنامه میان دو کشور هزینه و اجرای این امر بر عهده طرف عراقی است تا 12 کیلومتر از مسیر که مینهای احتمالی در آن وجود دارد را پاکسازی کند اما ایران هم آمادگی همکاری در این زمینه را با طرف عراقی دارد تا عملیات اجرایی این پروژه هرچه سریعتر آغاز شود.
در این نشست همچنین نماینده هیات عراقی از آغاز این همکاری با ایران ابراز خرسندی کرد و گفت: راهآهن شلمچه- بصره یک خط استراتژیک برای عراق است و نقش مهمی در توسعه فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و گردشگری مذهبی میان دو کشور دارد.
وی از ایران خواست تا طرح توجیهی این پروژه را آماده کند تا در سفر هیات سرمایهگذار به کشور عراق به سازمان ملی سرمایهگذاری ارایه و مقدمات تحویل زمین فراهم شود.
خادمی در خصوص مزایای بهرهبرداری از این خط ریلی اظهار داشت: با تکمیل این خط ریلی اتصال ایران از خرمشهر به عراق و کشورهای شرق مدیترانه به صورت پیوسته میسر می شود که نقش مهمی در تسهیل سفر به عتبات عالیات خواهد داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی این اقدام را گام دیگری در توسعه ترانزیت بین المللی کالا دانست و گفت: با توجه به آمار ارایه شده سالانه بیش از 5 میلیون و 300 هزار تن کالا از دو پایانه مرزی شلمچه و چذابه به عراق صادر می شود و این مسیر ریلی می تواند تحولی در امر صادرات کشور با استفاده از حمل و نقل سبز ایجاد کند.
عراق از طرف امریکا واسرائیل وعربستان تحت فشار است تا این خط اهن ساخته نشود.