بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

زمینه‎های سرمایه‎گذاری خارجی در شرکت فرودگاه‎ها فراهم است

با حضور یک هیئت آلمانی از فرودگاه مونیخ، طرح پیشنهادی آموزش مدیران نسل آینده فرودگاهی شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران (اینگام)، از سوی آنها ارائه شد و مورد بررسی کارشناسانه قرار گرفت.

زمینه‎های سرمایه‎گذاری خارجی در شرکت فرودگاه‎ها فراهم است
تین نیوز |

با حضور یک هیئت آلمانی از فرودگاه مونیخ، طرح پیشنهادی آموزش مدیران نسل آینده فرودگاهی شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران (اینگام)، از سوی آنها ارائه شد و مورد بررسی کارشناسانه قرار گرفت.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران، در نشستی که پس از جلسه ارائه طرح پیشنهادی این هیئت آلمانی برای اینگام برگزار شد، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه ایران قصد دارد به یک هاب منطقه‎ای در عرصه فرودگاهی و ناوبری هوایی تبدیل شود، گفت: در این زمینه درحال ایجاد بسترهای تسهیل ارتباطات و رفع موانع موجود هستیم.

وی با اشاره به ظرفیت‎ها سرمایه‎گذاری در صنعت حمل و نقل هوایی ایران گفت: در فرودگاه مهرآباد که اصلی‎ترین فرودگاه کشور است سه سال پیاپی رشد دو رقمی پروازها را تجربه کرده‎ایم و در این مدت این رشد به حدود 50 درصد رسیده است. اما به دلیل این افزایش پروازها در این فرودگاه و سایر فرودگاه‎های بین‎المللی، با مشکل کمبود ظرفیت روبه رو شده‎ایم و این باعث شده است برای رفع سریع این گلوگاه‎ها به سرمایه‎گذاری خارجی را مورد توجه قرار دهیم.

مه آبادی با اشاره به اینکه شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران سالانه بین 150 تا 200 میلیون یورو از منابع خود را برای توسعه و بهسازی سرمایه‎گذاری می‎کند، گفت: برای مثال در شیراز در حال احداث یک ترمینال جدید هستیم و طرح‎های مختلفی را نیز در فرودگاه‎های دیگر در حال اجرا داریم.

وی با اشاره به اینکه راهبرد شرکت فرودگاه‎ها انتخاب سرمایه‎گذار و پیمانکار از طریق شرکت در فراخوان است، افزود: ما سعی کردیم برای سرمایه‎گذاری جذابیت لازم را ایجاد کنیم، بنابراین پروژه‎ها را به صورت BLT طراحی کرده‎ایم و در عین حال از طرح‎هایBOT  نیز استقبال می‎کنیم.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‎ها نکته بعدی مورد نظر خود را نوسازی سامانه‎های هوایی عنوان کرد و با اشاره به اینکه این شرکت برای نوسازی و تکمیل سامانه‎های ناوبری هوایی یک طرح پنج ساله را تهیه کرده است، افزود: ایجاد تحولی تاریخی در شبکه مسیرهای هوایی ایران، افزایش دو برابری رشد پروازهای عبوری، آزادسازی قیمت‎ها و سیاست‎های دیگر دولت و رشد ترافیک پروازهای بین‎المللی و محلی، همگی باعث شده‎اند تا نوسازی و تکمیل سامانه‎های هوایی را در برنامه‎های کوتاه و میان مدت شرکت قرار دهیم.

وی موضوع مهم بعدی را ضرورت دریافت خدمات مشاوره‎های مدیریتی ساختاری و اصلاح فرآینده و روش‎ها برای تجاری‎سازی فرودگاه‎ها و اصلاح ساختار شرکت عنوان کرد و افزود: این امر جزو اولویت‎های ما است و اصولا اجرای طرح اینگام هم یک اقدام مقدماتی برای رسیدن به آن است.

مه آبای افزود: به همین منظور طرحی با عنوان بهره‎برداری از فرودگاه‎های کم هزینه را در دست اقدام داریم. ما در سطح کشور ده‎ها استریپ داریم که تنها نیازمند یک ترمینال کوچک هستند تا بتوانیم آنها را برای پروازهای محلی آماده کنیم. این بحث آنقدر مهم و جدی است که حتی قصد داریم برای توسعه پروازها در این فرودگاه‎ها هزینه‎ای را از شرکت‎های هواپیمایی دریافت نکنیم و از روش‎هایی مانند چندپیشه کردن کارکنان برای کاهش هزینه‎های این گونه فرودگه‎ها استفاده کنیم.

وی همچنین امکان تاسیس شرکت‎هایی با مشارکت سرمایه‎گذاران خارجی را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما اخیرا از مجلس برای اصلاحات ساختاری مجوز گرفته‎ایم که می‎توانیم شرکت‎هایی را با مشارکت طرف‎های خارجی ایجاد کنیم و روند طوری طراحی شده است که سرمایه‎گذاران بیشترین سهم را داشته باشند.

آماده ارائه یک طرح جامع برای تمام فرودگاه‎های ایران هستیم

قائم مقام فرودگاه مونیخ نیز گفت: در روزهای اخیر گفتگوهای خیلی خوبی داشتیم و در مورد ایده‎ها و پروژه‎های احتمالی مختلفی بحث کردیم و قول می‎دهیم که به سرعت خواسته شما و شرایط را بررسی کنیم تا در نتیجه بگوییم که در کجا و از چه طریقی می‎توانیم کمک و از فعالیت‎های شما حمایت کنیم.

رالف گافال ادامه داد: ما می‎توانیم یک طرح جامع برای کل فرودگاه‎های ایران تدوین کنیم که این طرح راه‎اندازی فرودگاه‎های کم هزینه و اقتصادی‎سازی فرودگاه‎ها را نیز شامل می‎شود.

وی افزود: حتی می‎توانیم در چهارچوب این طرح جامع مشخص کنیم که در کجاها شرکت‎های خارجی می‎توانند مشارکت و سرمایه‎گذاری کنند.

وی با ابراز خوشبینی از روند این همکاری گفت: تصور می‎کنم در بازگشت از ایران با خود 20 پروژه امکان‎پذیر را خواهیم برد و قدم به قدم پیشنهادهای جدیدی را ارائه خواهیم کرد.

این نشست عصر امروز، سه شنبه 18 مهر، برگزار شد و سیداحمد مومنی رخ، مشاورعالی مدیرعامل در امور عملیات هوانوردی، غلامحسین باقریان، عضو هیئت مدیره و معاون عملیات فرودگاهی، معصومه ابراهیمی، عضو هیئت مدیره، محمدرضا امامی، معاون توسعه مدیریت و منابع، سعید اکبری، معاون عملیات هوانوردی، علی اکبر دلوریان‎زاده، مدیرکل آموزش و توسعه نیروی انسانی، محمدمهدی یزدانی، مدیرکل دفتر برنامه‎ریزی راهبردی و مدیریت عملکرد و جمعی از مدیران نیز حضور داشتند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.