راهاندازی سریع ترافیک هوایی درجریان بحران قطر تحسین برانگیز است
مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها در مراسم گرامیداشت روز جهانی مراقبت پرواز از اقدام کنترلرهای پرواز کشورمان در کانالیزه کردن و راهاندازی مسیرهای جدید هوایی در رفع بحران پروازهای قطر قدردانی کرد.
مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها در مراسم گرامیداشت روز جهانی مراقبت پرواز از اقدام کنترلرهای پرواز کشورمان در کانالیزه کردن و راهاندازی مسیرهای جدید هوایی در رفع بحران پروازهای قطر قدردانی کرد.
به گزارش تیننیوز به نقل از روابط عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، مسعود نیکبخت گفت: در یک سال اخیر کنترلرهای پرواز با وجود کمبودها و فشارها توانستهاند در موقعیت های خاص به بهترین شکل نقش آفرینی کنند.
وی عنوان کرد: در شرایط حساسی که چهار کشور عربی قطر را تحریم هوایی کردند کنترلرهای پرواز ما با همکاری ایکائو و مراکز کنترل کشورهای همجوار مسیرهای اضطراری موقت ایجاد کردند و به کانالیزه کردن ترافیک هوایی پرداختند. به این منظور با همکاری مسقط از مسیر تنگه هرمز پروازهای آفریقایی قطر ساماندهی شد و حتی توانستیم به قطر سرویسهای اپروج نیز ارائه کنیم.
مدیرکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها در پایان از تمام ادارات شرکت فرودگاه ها و همچنین نهادهایی چون سازمان هواپیمایی کشور و نیروهای مسلح که در آن ساعات حساس در رفع بحران قطر با این اداره کل همکاری کردند، تشکر کرد.
ضرورت توجه جدی به دورههای تخصصی کنترلرهای پرواز
همچنین در ادامه معاون امور فرودگاهی مدیرکل ترافیک هوایی به ارائه گزارشی در مورد فعالیت های این اداره کل پرداخت و گفت: آموزش از اساسیترین ارکان مراقبت پرواز است و اداره آموزش و برنامهریزی این معاونت توانسته در یک سال اخیر با اقدامات مفیدی در ارتقای دانش مراقبان پرواز موثر باشد. دراین میان میتوان به نیازسنجی و برنامه ریزی و اجرای دورههای تخصصی بیش از 50 هزار نفر ساعت و صدور کارت ریتینگ کنترلر ترافیک هوایی، برگزاری آزمون مهارت برای 60 نفر، آزمون کتبی کنترل ترافیک هوایی برای 100 نفر، برگزاری دوره آموزشی بازآموزی برج و مرکز کنترل برای 80 نفر از کنترلرهای سوریه و راهاندازی سیمولاتورهای تقرب در فرودگاههای مهرآباد، شیراز و بوشهر اشاره کرد.
داوودی دانا در بیان بخش دیگری از مهمترین اقدامات یک سال اخیر گفت: در این میان میتوان به عقد تفاهمنامه مراکز هماهنگی جستجو و نجات بین ایران با عمان، بحرین، کویت، ارمنستان و آذربایجان، استقرا سامانه elog ، تایید طرح مواجهه با شرایط غیر مترقبه 35 فرودگاه، تایید طرح فرم بازدید باند 23 فرودگاه و بررسی 139 پرونده همجواری اشاره کرد.
وی افزود: همچنین اقدامات مفیدی در طراحی دستورالعملهای پروازی فرودگاههای مهرآباد، اصفهان، شیراز، مشهد، بندرعباس، زاهدان، یزد و فرودگاه جیرفت و قشم بر اساس ناوبری نوین ماهوارهای و طراحی دستورالعملهای تقرب بر اساس سامانه ILS در فرودگاههای آبادان، بوشهر، اردبیل، گرگان و امام خمینی(ره) انجام شده است.
این مراسم امروز، شنبه 29 مهر برگزار شد و در آن از برترین کنترلرهای ترافیک هوایی تقدیر شد.