◄ برای مدیریت بحران همیشه آمادهایم
قائم مقام مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: همه فرودگاههای عملیاتی کشور آمادگی لازم برای خدمترسانی در مواقع بحران را دارند.
قائم مقام مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: همه فرودگاههای عملیاتی کشور آمادگی لازم برای خدمترسانی در مواقع بحران را دارند.
حسین اسفندیاری در گفتگو با هفتهنامه حملونقل با بیان اینکه فرودگاهها زیرساخت مهم صنعت حملونقل هوایی و مــــحور توسعه هر کشوری هستند، عنوان کرد: قلب توسعه هر منطقه در فرودگاهها شکل میگیرد. حملونقل هوایی است که میتواند سریعترین راه ممکن برای ورود متخصصان، سرمایهگذاران، مسئولان، نخبگان و... را فراهم کند. ثابت شده است که اگر در کشور و منطقه و حتی شهری حملونقل هوایی درستی وجود نداشته باشد، هیچکدام از اشخاص نامبرده تمایلی به رفتوآمد در آن منطقه پیدا نمیکنند، زیرا امروز زمان بیشترین اهمیت را برای مردم دارد و کسی دیگر نمیتواند برای آمدوشد ساعتها و روزها وقت بگذارد. به همین دلیل است که میگویند محرکه تــوسعه اقتصادی و اجتماعی هر منطقهایفرودگــاهاست.»
او میافزاید: «فرودگاهها بر افزایش ترافیک هر منطقهای و اقتصاد آن مستقیم و غیرمستقیم تأثیر میگذارند. نیاز به فرودگاه در مواقع بحرانی مانند زلزله که در استانهای غربی کشور به ویژه کرمانشاه شاهد آن بودیم، ضرورت بیشتری پیدا میکند و در زلزله کرمانشاه این موضوع به شدت حس شد.»
اسفندیاری در توضیح نقش فرودگاه در زلزله اخیر استانهای غربی کشور گفت: «در اولین ساعات زلزله، مدیران ما در فرودگاههای مناطق مرزی تا جنوب کشور مانند ایلام، کرمانشاه، سنندج و حتی اهواز در منطقه فرودگاهی و عملیات پروازی حاضر شدند و به دقت وضعیت زیرساختی فرودگاهها را بررسی کردند که آیا آسیبی به زیرساختها وارد شده است یا خیر.»
این مقام مسئول در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با اظهار اینکه در بررسیها مشخص شد که زیرساختهای پروازی، ناوبری، ارتباطی و فنی هیچکدام از فرودگاههای نامبرده آسیبی ندیده است، توضیح میدهد: «به تمام فرودگاههای کشور برای خدمترسانی به مناطق زلزلهزده حالت آمادهباش دادیم.»
اسفندیاری با ابراز اینکه در فرودگاه مهرآباد یک رمپ اختصاصی امداد و نجات برای کمکرسانی و انتقال مجروحان آماده شد، گفت: «حتی مدیران بحران استان تهران در اولین روز زلزله در فرودگاه مهرآباد تشکیل جلسه دادند و تمام دستگاهها و سازمانهای ذیربط با هماهنگی و همدلی در مهرآباد برای امدادرسانی به موقع مستقر شدند و پس از آن هواپیماهای مسافری و باری تجهیز شدند و نیروهای نظامی سپاه، ارتش و بسیج با هماهنگی، بالگرد و هواپیماهای خود را در اختیار گذاشتند و به سرعت حملونقل هوایی شکل گرفت و تمام نیروهای انسانی متخصص مانند پزشکان و نیروهای امداد به مناطق زلزلهزده منتقل شدند.»
طبق گفته او، در اولین لحظاتی که بالگردها به مناطق زلزلهزده رسیدند، مجروحان را به فرودگاه انتقال دادند و مصدومان مرتباً از فرودگاه کرمانشاه با هواپیما به فرودگاه مهرآباد فرستاده و سپس به بیمارستانهای تهران منتقل شدند. قائممقــــام مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در امور فرودگاهی، نقش حملونقل هوایی به ویژه حوزه فرودگاهی را در مواقع بحران بسیار مهم دانست و افزود: «اولین امدادرسانی و انتقال کمکهای اولیه و نیروهای انسانی متخصص در مواقع بحران و آسیبهای طبیعی مانند زلزله از طریق فرودگاه صورت میگیرد، به همین دلیل آمادگی همیشگی فرودگاهها بسیار اهمیت دارد.»
اسفندیاری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا سایر فرودگاههای کشور آمادگی لازم برای مواقع بحران را دارند و آیا نگرانی در اینباره وجود دارد، توضیح میدهد: «همه فرودگاههای عملیاتی کشور آمادگی لازم برای خدمترسانی در مواقع بحران را دارند، اما طبیعتاً ما در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران یک برنامه مدون و مستمر برای تجهیز و نوسازی فرودگاههای کشور داریم و نمیتوانیم بگویم که تجهیز فرودگاههای کشور متوقف خواهد شد.»
او میگوید در این روزها با کمبود نیروی انسانی مواجه نبودهایم و در ادامه میافزاید: «نیروهای عملیاتی در شرکت فرودگاهها آموزشهای بهروز میبینند و ما سالانه برنامه آموزشی مستمری برای نیروهای انسانی در شرکت داریم، زیرا در صنعت هوانوردی همه محورها مبتنی بر آموزش است. ساماندهی نیروهای در صحنه در بخشهای مختلف عملیاتی و غیرعملیاتی به خوبی انجام گرفت.»
طبق گفته اسفندیاری، با اینکه فرودگاه کرمانشاه عوامل پرواز گستردهای ندارد تا تعداد زیادی پرواز را همزمان بپذیرد، مدیریت و کارکنان فرودگاه کرمانشاه کارشان را در این زمینه بسیار خوب انجام دادهاند. همچنین، ساماندهی نیروهای در صحنه در بخشهای مختلف عملیاتی و غیرعملیاتی به خوبی انجام شده است.