◄ تقدم پیشگیری بر مقابله در حوزه پدافند غیرعامل فرودگاهی
کلیات دستورالعمل عملیات زمستانی شرکت فرودگاهها تدوین شد.
مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل از تدوین کلیات دستورالعمل عملیات زمستانی و عملیاتی شدن آن تا شروع فصل بارش خبر داد.
به گزارش تین نیوز وبه نقل از با روابط عمومی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، فرشید گلیج با اعلام این خبر عنوان کرد: دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل از بهمن 96 طی برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با حضور کارشناسان متخصص شرکت ازجمله اداره کل کنترل ترافیک هوایی، اداره کل تجهیزات و سامانه های فرودگاهی، اداره کل آتش نشانی و هدایت زمینی هواپیما، فرودگاه بینالمللی مهرآباد، حراست و امنیت فرودگاهی و با کار تیمی بیش از 600 نفر ساعت، کلیات دستورالعمل عملیات زمستانی را تدوین کرده است.
وی بابیان اینکه ویرایش اول کلیات این دستورالعمل در آستانه ابلاغ است، افزود: براساس این دستورالعمل، مواردی همچون آموزش نیروی انسانی، نحوه اطلاعرسانی، اقدامهای مراحل مختلف عملیات برف روبی (قبل، حین و بعد)، پیشبینی نیازها و بررسی تجهیزات برف روبی و عوامل وابسته، نحوه تهیه تفاهمنامه و دستورالعمل همکاری با ارگانها، نهادها و شرکتهای هواپیمایی و همچنین استفاده از ظرفیت فرودگاههای معین در مقابله با بحران برف را شامل میشود.
گلیج گفت: هر فرودگاه باید دستورالعمل برف روبی ویژه خود را تهیه و تا پایان مردادماه به دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ارسال کند. همچنین هر فرودگاه ملزم است، تا پایان شهریورماه هرسال، اولین جلسه نحوه مواجهه و مقابله را برگزار و نیز گزارش آمادگی پرسنلی و تجهیزاتی با بحران فصل سرما را ارائه کند.
مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بابیان اینکه دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل به صورت فعال تمام اخطارهای هواشناسی را در فصول سال به نحو مقتضی و در سریع ترین زمان ممکن اطلاعرسانی می کند، افزود: دستورالعمل فرودگاههای معین و نحوه همکاری در حوزه نیروی انسانی و تجهیزاتی به فرودگاههای متأثر از بحران نیز در دست تهیه و تدوین است.
وی با تأکید بر اینکه دانش پدافند غیرعامل فرودگاهی به روز، ملی و بینالمللی است، گفت: بشر از ابتدای خلقت ناخواسته از اقدامات مشابه پدافند غیرعامل برای حراست خویش از تهدیدهای طبیعی و انسانی بهره برده است، بنابراین این تفکر ریشه نظامی نداشته است و امروزه حتی کشورهای توسعه یافته و فاقد تشکیلات نظامی ازجمله سوئیس در حوزه عمل به الزامات پدافند غیرعامل پیشرو هستند.
گلیج با اشاره به اینکه صنعت هوانوردی در ذات خود برخی از الزامات پدافند غیرعامل را پوشش میدهد و عملیاتی میکند، توضیح داد: بر این اساس، پیادهسازی مواردی از اصول حاکم بر پدافند غیرعامل در صنعت فرودگاهی را انجام دادهایم و اکنون در مرحله بررسی و اقدام علیه تهدیدهای نوین در حوزههای مختلف هستیم.
مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل تأکید کرد: شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران مطابق اصول چهارگانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، اصل پیشگیری را محور اقدامات خود قرارداده و مقابله با تهدیدها در اولویت بعدی است.