◄ ضرورت تبیین شاخصهای دقیق ارزیابی نیروی انسانی با ابزارهای به روز
آموزش کارکنان گزینش در انتخاب نیروهای شایسته شرکت فرودگاهها نقش زیادی دارد.
سرپرست دبیرخانه هیات مرکزی گزینش وزارت راه و شهرسازی در افتتاحیه برنامه اجرایی دوره آموزشی اصول کاربردی مصاحبه، بر ضرورت فراهم شدن ابزارهای جدید و تبیین و بهکارگیری شاخصهای دقیق ارزیابی در گزینش نیروی انسانی تاکید کرد.
به گزارش تیننیوز و به نقل از روابطعمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، داریوش آسترکی در افتتاحیه این برنامه یکروزه که به کوشش هیات مرکزی گزینش وزارت راه و شهرسازی و با همکاری هسته گزینش شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه شرکتهای پیشرو برای داشتن نیروهای خلاق و بهرهور با یکدیگر رقابت میکنند، عنوان کرد: در چنین شرایطی مسئولیت مصاحبهکنندگان و گزینشگران، حساس است و در تلاشیم از طریق تعامل با هیات عالی گزینش نهاد ریاست جمهوری بتوانیم از ابزارهای جدید برای بهکارگیری و تبیین شاخصهای دقیق گزینش استفاده کنیم.
سرپرست دبیرخانه هیاتمرکزی گزینش وزارت راه و شهرسازی با اذعان بر دشواری انجام تحقیقات و صدور حکم و نظر دادن درباره هر پرونده گزینش، گفت: انجام مصاحبه و تحقیق بهویژه در حوزههای تخصصی و حاکمیتی بسیار دشوار است و در این راه باید بتوانیم با استفاده از تجربه 40 ساله عمر نظام جمهوری اسلامی براساس فرمانهای امام راحل و مقام معظم رهبری از تندرویهای جاهلانه و تسامح و تساهل ضربه زننده دوریکنیم.
وی بابیان اینکه مصاحبهگران باید به دستورالعملها کاملا مسلط باشند تا به بهترین ارزیابی بپردازند، افزود: بهزودی دورههای آموزشی متعددی را در حوزههای تحقیق و مصاحبههای راهبردی برگزار خواهیم کرد.
در این برنامه همچنین حجت اسماعیلزاده، مدیر هسته گزینش شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در سخنانی با تاکید بر اهمیت موضوع مصاحبه در گزینش با توجه به مشکلات موجود در تحقیقات، عنوان کرد: هدف از برگزاری دوره آموزشی اصول کاربردی مصاحبه استفاده از تجربه اساتید این حوزه برای انجام تحقیقات صحیحتر است.
اسماعیلزاده تاکید کرد: با توجه به اینکه نیروی انسانی در هر سازمان از سرمایههای بالایی در مقایسه با دیگر ابزارها محسوب میشود و جذب نیروی انسانی پس از فرایند آزمون مصاحبه تخصصی افراد معرفیشده انجام میشود، شایسته گزینی در این فرایند بسیار مهم است و گزینش نقش بسیار خطیری را ایفا میکند.
مدیر هسته گزینش شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، افزود: از سوی دیگر فرایند فعلی گزینش خصوصا تحقیقات در زوایای مختلف فرهنگی، اجتماعی و جغرافیایی با مشکلات متعددی روبهرو شده و محققان با معضلاتی مواجه هستند. در چنین شرایطی ضرورت آموزش و بهروزرسانی مصاحبه کاملا محسوس است.
اهمیت کشف استعدادها و انتخاب شایسته
همچنین در این مراسم، علیاکبر دلوریانزاده، مدیرکل آموزش و توسعه نیروی انسانی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: در نامه 53 امام علی در نهجالبلاغه که منشور مدیریت نظام اسلامی است و عهدنامه مالک اشتر برای مدیریت در نظام و حاکمیت اسلامی محسوب میشود، آمده است که «به امور کارگزارانت نیک بنگر و آنان را پس از آزمودن به کار گمار و نه با سهلانگاری و خودرایی، زیرا به کار گماردن آنها بدون نظرخواهی و مشورت و بررسی و آزمون نوعی ستمگری و خیانت است.» و پیامبر اسلام نیز در انتصاب حاکم مکه فرمودند که «کارگزارانت را از میان مردمی باتجربه و باحیا و از خاندان پاکیزه و باتقوا که در مسلمانی سابقه درخشانی دارند انتخاب کن زیرا اخلاق آنها گرامیتر آبرویشان محفوظتر و طمعورزیشان کمتر نیز آیندهنگریشان بیشتر است.»
دلوریانزاده تاکید کرد: یک جامعه دینی علوی که به دنبال هدایت افراد به سمت ارزشهای دینی و تحقق آرمانشهر علوی است باید دارای کارگزارانی باشد که از شایستگیهای علمی و عملی و اخلاقی و نیز صفات حسنه و پسندیده برخوردارند، بنابراین نباید در این نظام افرادی با هر نوع اعتقاد و نگرش و گرایش فکری مغایر وارد بدنه کارگزاری نظام اسلامی شوند.
مدیرکل آموزش و توسعه نیرویانسانی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران بابیان اینکه هسته گزینش، دستگاه تمیز دهنده افراد و کارگزاران است، افزود: در دنیای امروز نقش نیروی انسانی بیشازپیش چشمگیر شده و نحوه انتخاب و ورود کارکنان به سازمانها از مسایل مهم و پر چالش فراروی مدیران است.
وی گفت: هر شغل و منصبی برای هرکس مناسب نیست و باید میان شغل و شاغل تناسب و ارتباط منطقی وجود داشته باشد، بنابراین تامین نیروها و کارکنانی که مطابق اهداف سازمانی از عهده وظایف محول شده به خوبی برآیند و از جهت پیشبرد اهداف و خطمشی سازمانها نقش خود را بهخوبی ایفا کنند یکی از دغدغههای مهم مدیران است. هرچند همه مردم ازنظر حقوقی برابرند و در پیشگاه الهی هیچکس بر دیگری برتری ندارد ولی همگان در ابراز تواناییهای خود یکسان نیستند و به تعبیر حضرت علی مردم مانند درخت هستند که با یک آب آبیاری میشوند ولی میوههای متفاوتی دارند.
دلوریانزاده همچنین عنوان کرد: گاهی انتخاب نادرست زمان و انرژی سازمان را در فرایند استخدام و آموزش هدر میدهد و سرمایهگذاریهای مستقیم و غیرمستقیم بعدی بر روی مستخدم جدید بر باد داده میشود که بهترین راه برای پرهیز از این اشتباه انتخاب افراد مناسب و آموزشدیده برای انجام یک مصاحبه هدفدار و طراحیشده است.
مدیرکل آموزش و توسعه نیروی انسانی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ادامه داد: با توجه به مقتضیات زمانی و مکانی باید به آسیبشناسی اقدامات گزینش و استفاده از ابزارها و روشهای جدید برای احصای اطلاعات دقیق در تحقیقات بپردازیم و نیز لازم است دستگاهها و سازمانها با هستههای گزینش هماهنگی داشته باشند و کارکنان گزینش در هر ردهای از آموزشهای لازم برخوردار شوند.