◄ تسریع روند جستجو و امداد و نجات سوانح هوایی در جنوب شرق کشور
با توجه به اینکه این منطقه جنوب شرقی کشور در جنوب خود به سواحل خلیج فارس متصل است به منظور فراهم کردن امکان امدادرسانی سریع به هواپیماهایی که در آب سقوط و یا فرود اضطراری میکنند، بهزودی میان شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و سازمان کشتیرانی و بنادر تفاهمنامه همکاری منعقد خواهد شد.
با افتتاح اولین مرکز فرعی جستجو و نجات هوایی کشور در فرودگاه زاهدان عملیات جستجو و امداد و نجات سوانح و حوادث هوایی در منطقه جنوب شرقی کشور تسریع میشود.
به گزارش تیننیوز و به نقل از روابطعمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، این مرکز امروز، یازدهمهر، با حضور مسعود نیکبخت، مدیرکل کنترل ترافیک هوایی؛ سعید شرفی معاون عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری؛ فرشید گلیج، مدیرکل دفتر مقررات فرودگاهی، مدیرت بحران و پدافند غیرعامل؛ سردار مهری، فرمانده پلیس فرودگاههای کشور؛ محمد الهینیا مدیر ایمنی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، مدیرکل و معاونان فرودگاههای استان سیستان و بلوچستان و رئیس هلال احمر استان مسئولان استان افتتاح شد.
بر اساس الزامات بینالمللی و ملی قوانین هوانوردی همه کشورها باید مراکزی را برای جستجو و نجات هوایی ایجاد کنند. بههمین منظور در ایران یک مرکز اصلی جستجو و نجات هوایی در تهران ایجادشده است و براساس تقسیمبندی جغرافیایی کشور 9 فرودگاه مهرآباد، مشهد، اصفهان، بندرعباس، بوشهر، زاهدان، کرمان، تبریز و کرمانشاه برای ایجاد مرکز فرعی انتخابشدهاند.
این مراکز فرعی در ارتباط با مرکز اصلی و مرکز کنترل فضای کشور، با مرکز مدیریت بحران کشور، هلالاحمر و دیگر سازمانهای امدادی و انتظامی هستند و وظیفه آنها «هماهنگی و اقدامات عملیاتی در زمان بروز سوانح و حوادث هوایی»، «اطلاعرسانی سریع به واحدهای جستجو و نجات»، «ارائه خدمات جستجو و نجات هوایی، پیادهسازی مکان احتمالی وقوع سانحه»، «ارائه اطلاعات مربوطه به منطقه بازماندگان و وضعیت هواپیمای سانحه دیده» و «تسریع در عملیات پرواز پرندههای جستجو و نجات نظارت و کنترل بر روند عملیات و هماهنگیهای لازم» است.
این مراکز از سوی دیگر با ماهوارههای کاوشگر بینالمللی جستجو و نجات در ارتباطند که امکان دریافت سیگنالهای هشدار ELT هواپیماهای سانحه دیده رادارند و از اطلاعات آنها برای تعیین منطقه احتمالی وقوع سانحه استفاده میکنند.
قبلا اقدامات جستجو و نجات به طور مشترک و همزمان با هدایت هواپیماها توسط کنترلرهای برج مراقبت پرواز انجام میشد که عدم تمرکز و مشکلات خود را به همراه داشت اما مرکز فرعی جستجو و نجات هوایی فرودگاه زاهدان در طبقات پایین برج مراقبت این فرودگاه و جدا از کنترلرهای مراقبت پرواز سازماندهیشده است و بهمنظور بهرهبرداری از آن، دو نفر از کارکنان مراقبت پرواز این فرودگاه آموزشهای لازم را دیدهاند تا در زمان وقوع سانحه، به سرعت به این مرکز بروند و وظایف خود را انجام دهند.
همچنین با تلاش کارکنان مراقبت پرواز این فرودگاه، نقشه توپوگرافی منطقه مربوط به این مرکز حاوی اطلاعات راهها و مراکز مهم و مرتبط در آن مانند پاسگاههای پلیس آمادهشده است.
امضای تفاهمنامه همکاری با سازمان بنادر و کشتیرانی
با توجه به اینکه این منطقه جنوب شرقی کشور در جنوب خود به سواحل خلیج فارس متصل است بهمنظور فراهم کردن امکان امدادرسانی سریع به هواپیماهایی که در آب سقوط و یا فرود اضطراری میکنند، بهزودی میان شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و سازمان کشتیرانی و بنادر تفاهمنامه همکاری منعقد خواهد شد.
به این ترتیب این مرکز فرعی پس از تعیین حدود وقوع سانحه و تطبیق آن بر روی نقشه، اطلاعات لازم را به این سازمان ارسال میکند تا تیمهای امداد و نجات دریایی به سرعت وارد عمل شوند.