◄ عابدزاده: دانشکده صنعت هواپیمایی پابرجا خواهد ماند
مه آبادی، پایهگذار بزرگترین تحول صنعت هواپیمایی یعنی آزادسازی آن است.
معاون وزیر و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشکده صنعت هواپیمایی، از تلاش این سازمان برای حفظ دانشکده صنعت هواپیمایی خبر داد و گفت: به عقیده من بزرگترین تحولی که در صنعت هواپیمایی ایران به وجود آمده، تغییر ساختار اقتصادی حملونقل هوایی و خروج از شرایط تکلیفی و آزادسازی آن است که مُبدع و مجری آن آقای مه آبادی، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران است.
به گزارش تیننیوز و به نقل از روابطعمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، علی عابدزاده در جمع دانشجویان و استادان دانشکده صنعت هواپیمایی، 16 آذر روز دانشجو و روز هواپیمایی کشوری را توامان به حضار تبریک گفت و افزود: تلاشها و فداکاریهای دانشجویان در طول دهههای گذشته باعث شده است که اکنون حدود پنج میلیون دانشجو در کشور داشته باشیم و میلیونها نفر فارغالتحصیل نیز در حال کار باشند.
وی بابیان اینکه اگر امروز انقلاب اسلامی اقتدار دارد به پشتوانه وجود و تلاشهای همین دانشجویان است، گفت: ما تنها با داشتن همین دانشکده توانستیم صنعت هواپیمایی را در مقابل جنگ و تحریمها حفظ کنیم. ما کار را با محدودیتها و سختیهای زیادی آغاز کردیم و حالا شما درجایی دانشجو هستید که دارای اتاق طراحی در زمینههای ساخت هلیکوپتر و پهپاد است و دیگر نیازی به کپیبرداری از خارج نیستیم.
وی با اشاره به اینکه انتقادات زیادی به پروژه ساخت هواپیمای ایران 144 وارد میشد، گفت: اگر اکنون دارای اتاق طراحی هستیم حاصل تجربیات و دانشی است که از پروژه ساخت این هواپیما به دست آوردیم؛ آنهم با هزینهای بهمراتب کمتر از عرف بینالمللی و خوشحالم که اکنون وزیری چون آقای اسلامی راداریم که خود در آن پروژه حضور داشت و خاک آن را خورده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه در صنعت و پیرو آن در دانشکده نقاط ضعف و مشکلات و محدودیتهای زیادی وجود دارد، گفت: اما بدانید که این صنعت بهعنوان نوک پیکان فناوری و توسعه محسوب میشود و شما دانشجویان باید به خودتان افتخار کنید و صبور باشید. البته من درگذشته مشکلات کنونی دانشکده را پیشبینی میکردم اما کاری از دستمان ساخته نبود و شرایط طوری نبود که بتوانیم از ابتدا پلهها را درست بگذاریم و باید با امکانات موجود کار را پیش میبردیم.
وی با اشاره به اقدامات مثبت و آیندهساز انجامشده در این صنعت ادامه داد: به عقیده من بزرگترین تحولی که در صنعت هواپیمایی به وجود آمده تغییر ساختار اقتصادی حملونقل هوایی و خروج از شرایط تکلیفی و آزادسازی آن بهمنظور ایجاد صرفه و سود برای فعالان آن است. شرایطی که 35 سال گریبان صنعت را گرفته و آن را از رونق انداخته بود. مبدع این طرح آقای مه آبادی، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران است و خود توانست آن را به اجرا برساند. البته هنوز تا رسیدن به نتایج مثبت این تجاریسازی باید صبور بود زیرا این تحولی است که بهکندی پیش میرود و حتی در کشورهایی 35 سال زمان برده است تا از ثمرات آزادسازی بهرهمند شوند.
عابدزاده در ادامه با تأکید بر اینکه سازمان هواپیمایی کشوری تمام تلاش خود را برای بهروزرسانی حوزههای آموزشی، نظارتی، تولیدی و مقرراتی انجام داده است که در زمینههای ایمنی و نظارتی به مراحل پایانی نزدیک شده است، گفت: در دانشکده نیز باید با ایجاد فرآیندهایی این بهروزرسانی اتفاق بیفتد. ما باید در ساختار دانشکده تغییراتی را به وجود بیاوریم. باید تعداد رشتههای این دانشکده افزایش یابد و بهروزرسانی شود. در این زمینه ظرفیتهای زیادی وجود دارد. برای نمونه من در یک بررسی 100 کرس درسی را پیداکردهام که میتوانیم در دانشکده تدریس کنیم و به سراسر کشور ارائه دهیم.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه برای جداسازی دانشکده صنعت هواپیمایی از سازمان هواپیمایی کشوری و به دنبال آن از صنعت، مسائلی مطرحشده است، گفت: در ایران یکی از مهمترین نقدها این است که صنعت و دانشگاه از هم جدا هستند و حالا که ما دانشکدهای داریم که با صنعت عجین است میخواهند آن را جدا کنند اما ما در طول یک سال و نیم گذشته در جلسههای زیادی در این زمینه به مذاکره پرداختهایم و کوتاه نخواهیم آمد زیرا در مقابل این طرح استدلالهای درستی داریم و قول میدهم که دانشکده پابرجا باقی بماند.
وی بابیان اینکه رویکرد سازمان هواپیمایی کشوری داشتن فضایی آکادمیک- حرفهای است و این در کشورهای دیگر وجود دارد و بهخوبی آزمون خود را پس داده است، گفت: من در همینجا به دانشگاههای صنعتی کشور پیام میدهم که ما کاملاً آماده همکاری هستیم و از آنها میخواهیم در طراحی و تولید سامانههای هوانوردی با توجه به نیازهای ما پیشقدم شوند و از این خواسته ما استقبال کنند.
گفتنی است این مراسم امروز، یکشنبه 18 آذر، با حضور رحمتاله مهآبادی رئیس و مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و استادان و دانشجویان دانشکده صنعت هواپیمایی برگزار شد و در پایان مراسم مهآبادی و عابدزاده در جوی صمیمی به گفتگو با دانشجویان و پاسخگویی به دغدغههای آنها پرداختند.