◄ فرودگاه شیراز؛ دروازه تمدن باستانی ایران
فرودگاه شیراز بهعنوان فرودگاهی که در منطقهای سراسر تاریخی قرارگرفته است جایگاه ویژهای در صنعت گردشگری ایران دارد و نقطه ورود و خروج گردشگران فراوانی از سراسر جهان به ایران محسوب میشود.
فرودگاه شیراز بهعنوان فرودگاهی که در منطقهای سراسر تاریخی قرارگرفته است جایگاه ویژهای در صنعت گردشگری ایران دارد و نقطه ورود و خروج گردشگران فراوانی از سراسر جهان به ایران محسوب میشود.
به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و بهمنظور بیان دستاوردهای ایران در این سالها، روابطعمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اقدام به تهیه و انتشار گزارشی از روند توسعه و فعالیت فرودگاههای کشور کرده است. در این بخش اطلاعات مربوط به فرودگاه شیراز و فرودگاههای تحت پوشش اداره کل فرودگاههای استان فارس را میخوانیم.
فرودگاه شیراز در سال 1342 آغاز به کارکرد. این فرودگاه بهعنوان یک فرودگاه بینالمللی، با وسعت 811 هکتار دارای دو باند با طولهای 4332 و 4271 متر و عرض 45 متر است که امکان نشستوبرخاست هواپیماهایی پهنپیکر رادارند و از وجود سامانههای کمک ناوبری NDB، DVOR-DME و ILS بهره میبرد که باعث افزایش ایمنی پروازها در این فرودگاه شدهاند.
پارکینگ هواپیمای این فرودگاه ظرفیت پذیرش 16 هواپیما را داراست و وجود دو ترمینال و همچنین یک ترمینال خارجی جدید 22000 هزار مترمربعی در دست احداث است.
فرودگاه شیراز در طول سالهای پس از انقلاب شاهد اجرای طرحهای ساخت ابنیه و سامانههای کمک ناوبری زیادی نظیر بهسازی و نوسازی سیستمهای کمک ناوبری فرودگاه از قبیل DVOR -DME-ILS-NDB، خرید و نصب سامانه راداری PSR/MSSR و سامانه اتوماسیون مربوطه، احداث برج و اپروچ جدید فرودگاه و تجهیز آن به کاملترین تجهیزات و سامانههای نظارت فرودگاهی، احداث شبکه کامل فیبرنوری و برقراری ساختار پایدار در شبکه ارتباطی فرودگاهی و خارج فرودگاه، نوسازی تجهیزات امنیتی و ایمنی فرودگاهی و بهروزرسانی آن در چندین نوبت با جدیدترین و دقیقترین سامانههای بازرسی فرودگاهی در دنیا، نصب و بهروزرسانی و نوسازی شبکه ارتباطات کلامی فرودگاهی و فضای کشور و نصب و بهروزرسانی سامانه هواشناسی فرودگاهی در جهت افزایش ضریب ایمنی فرودگاهی بوده است.
همچنین انجام تعمیرات اساسی کلیه سامانههای الکترونیکی فرودگاهی بدون اتکا به خارج از کشور و در مواردی حتی ساخت تجهیزات هوانوردی و رسیدن به خودکفایی، انجام عملیات وارسی پروازی بدون اتکا به خارج از کشور، توسعه اپرون فرودگاه در سه مرحله و افزایش ظرفیت پارکینگ هواپیما به 16 موقعیت پارک، بهسازی سطوح پروازی، ایجاد شبکه جدید سیستم فاضلاب و ایستگاه پمپاژ فاضلاب، ایجاد شبکه گازرسانی و ایستگاه تقلیل فشار گاز در فرودگاه، گسترش شبکه برقرسانی و سیستم توزیع آب در سطح فرودگاه، توسعه ترمینال و افزایش مساحت ترمینال، بهسازی ترمینال خارجی فرودگاه شیراز، احداث ترمینال بینالمللی 22000 متری، احداث پارکینگ طبقاتی، توسعه ساختمان آتشنشانی و افزایش خودروهای عملیاتی اطفای حریق، خرید و نصب 13 دستگاه مولد برق اضطراری در فرودگاه و ایستگاههای ناوبری، توسعه و بهسازی آشیانه تعمیر و نگهداری هواپیما و نوسازی ترانسفورماتورهای توزیع برق به تعداد 20 دستگاه از دیگر فعالیتهای این فرودگاه محسوب میشوند.
لامرد، جهرم، فسا و داراب فرودگاه دیگر تحت پوشش اداره کل فرودگاههای استان فارس هستند. فرودگاه لامرد دارای باندی با طول 3054 متر و عرض 45 متر است و در آن تجهیزات کمک ناوبری VOR-DME و NDB نصبشده است.
این فرودگاه دو ترمینال قدیمی و یک ترمینال جدید با مساحت 5500 مترمربع و اپرونی به مساحت 14000 مترمربع دارد. پروازهای داخلی این فرودگاه از سال 1363 و پروازهای خارجی آن از سال 1375 آغازشده است و در طول این سالها فعالیتهای زیادی در آن انجامشده است که میتوان به فنسکشی محیطی و ساخت دیوار حفاظتی و تهیه سند تکبرگ اراضی فرودگاه، نصب و نگهداری سیستم روشنایی باند، استقرار تاسیسات سوختگیری بهمنظور حل مشکل سوختگیری هواپیماها و هلی کوپترها و نصب دستگاههای گیرنده، فرستنده و رکوردر و سرورهای مربوطه اشاره کرد.
فرودگاه جهرم نیز باندی با طول 2366 متر و عرض 45 متر و یک ترمینال پروازهای داخلی دارد که در آن عملیات بهسازی سطوح پروازی شامل تطویل باند و درزگیری سطوح پروازی و نیز خرید و نصب تجهیزات تاسیساتی ترمینال مسافری با توجه به برقراری پرواز در آن اجراشده است.
فرودگاه فسا نیز دارای باندی با طول 1946 متر و عرض 30 متر و فرودگاه داراب دو باند با طولهای 1700 و 1200 متر و عرض 30 متر هستند.