مجوز مرز هوایی فرودگاه بینالمللی ماکو صادر شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به صدور مجوز مرز هوایی فرودگاه بینالمللی ماکو گفت: این مجوز درحالی صادر شد که چنین تصمیمهایی بهطور معمول در طول سه سال تحقق مییابد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به صدور مجوز مرز هوایی فرودگاه بینالمللی ماکو گفت: این مجوز درحالی صادر شد که چنین تصمیمهایی بهطور معمول در طول سه سال تحقق مییابد.
به گزارش تیننیوز به نقل از دنیای اقتصاد، غلامرضا سلیمانی افزود: با حمایتهای مسوولان دولتی و اعضای شورای تامین استان و پیگیریهای مردم و مسوولان منطقه در سازمان منطقه آزاد ماکو بهزودی شاهد برقراری پروازهای بینالمللی زیارتی، حج و عتبات و توریستی خواهیم بود که تاثیر بسیار زیادی در توسعه و رونق منطقه خواهد داشت. وی تصریح کرد: مجوز مرز هوایی به فرودگاههایی که امکانات گمرک، گذرنامه، قرنطینه، بهداشت و همچنین فضا و امکانات فرودگاهی مناسب برای پذیرش مسافرانخارجی را داشته باشند بعد از ارزیابی کارگروه مرزهای هوایی کشور داده میشود.
سلیمانی در پاسخ به اینکه اولویت پروازهای فرودگاه ماکو به کدام کشورها است تاکید کرد: نیازهای مسافری و اقتصادی آتی منطقه اولویتها را مشخص خواهند کرد؛ اما فعلا در راستای توسعه مناسبات با کشورهای همسایه اولویت انجام پرواز به کشورهای همسایه خواهد بود. ضمن اینکه با توجه به موقعیت بسیار مناسب فرودگاه ماکو در مسیر کریدورهای هوایی شرق به غرب و شمال به جنوب این فرودگاه میتواند بهعنوان یکفرودگاه برای سوختگیری هواپیماها مطرح شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو درخصوص تفاوت فرودگاه مرز هوایی و فرودگاه بینالمللی گفت: مرز هوایی در واقع همان فرودگاه بینالمللی است اما با امکانات کمتر و فرودگاه مرز هوایی نیازهای بینالمللی منطقه را برآورد میکند؛ بهعنوان مثال امکاناتگمرک و گذرنامه در هر دو نوع فرودگاه وجود دارد اما خدمات مربوطه در فرودگاههای بینالمللی در ساعات مشخصی قابل ارائه است اما در فرودگاه مرز هوایی این خدمات بهصورت موردی به پروازها ارائه میشود. براین اساس با توجه به زمان انجام پرواز، استقرار پرسنل مربوطه انجام میگیرد. درحالحاضر ۹فرودگاه بینالمللی و بالغ بر ۲۰فرودگاه مرز هوایی در ایران وجود دارد. وی درخصوص توسعه فرودگاه ماکو و احداث شهر فرودگاهی گفت: مطالعات شهر فرودگاهی درحال برنامهریزی است و همچنین مطالعات ترمینال کارگو انجام شده است. این درحالی است که درحالحاضر صادرات و واردات از فرودگاه ماکو انجام نمیگیرد اما با مجوز مرز هوایی امکان صادرات و واردات وجود دارد. سلیمانی درخصوص برگزاری تورهای گردشگری ترکیبی ماکو نیز خاطرنشان کرد: با راهاندازی و تکمیل فرودگاه ماکو برنامهریزی برای گردشگری ترکیبی بهصورت جذب مسافر از نخجوان و ایغدیرترکیه برای زیارت مشهد بهصورت زمینی و هوایی قابل برنامهریزی است. همچنین میتوان از بغداد و بصره و آبادان بهصورت هوایی جذب مسافر و بعد از توقفی کوتاهمدت مسافران را به ترکیه ترانسفر کرد.