پیشرفت فیزیکی ۷۷ درصدی توسعه ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه اصفهان
مدیرکل فرودگاههای استان اصفهان توضیحاتی درباره طرحهای توسعهای فرودگاه اصفهان ارایه کرد و از پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۷ درصدی توسعه ترمینال پروازهای خارجی و ۸۰ درصدی ساخت پارکینگ هواپیما خبر داد.
مدیرکل فرودگاههای استان اصفهان توضیحاتی درباره طرحهای توسعهای فرودگاه اصفهان ارایه کرد و از پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۷ درصدی توسعه ترمینال پروازهای خارجی و ۸۰ درصدی ساخت پارکینگ هواپیما خبر داد.
به گزارش تیننیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حسن امجدی، مدیرکل فرودگاههای استان اصفهان با بیان این که طرح توسعه فرودگاه در سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برنامهریزی شده است، گفت: آنچه در جهت بهبود کیفیت خدمات و بهسازی در سطح فرودگاه اصفهان انجام میشود، در قالب برنامه کوتاه مدت قرار دارد.
پروژه توسعه ترمینال پروازهای خارجی
او با بیان این که پروژه توسعه ترمینال پروازهای خارجی از مرداد ماه سال ۱۳۹۶ شروع و با پیشرفت فیزیکی بیش از ۷۷ درصد در حال اجراست، تصریح کرد: با اجرای این پروژه فضای ترمینال پروازهای خارجی از ۶هزارمتر مربع به ۱۵هزارمتر مربع افزایش مییابد که با این افزایش نیاز فعلی مسافران پروازهای خارجی، استقبال کنندگان و مشایعت کنندگان به فضای ترمینال برطرف میشود و شرایط برای افزایش امکانات و تسهیلات خدماتی فراهم خواهد شد.
احداث موتورخانه شماره ۲ فرودگاه
امجدی ادامه داد: احداث موتورخانه شماره ۲ فرودگاه به مساحت هزار متر مربع زیربنا و با ظرفیت سرمایش هزار تن و ظرفیت گرمایشی ۵هزار و ۵۵۰ کیلو کالری بر ساعت از دیگر پروژههای در دست احداث فرودگاه اصفهان است.
به گفته امجدی این پروژه به منظور تامین هوای مطبوع در ترمینالهای پروازی همزمان با پروژه توسعه ترمینال پروازهای خارجی شروع شده و با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۸ درصد در حال تکمیل است و به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
افزایش موقعیت پارک هواپیما از ۱۰ به ۲۳ موقعیت
مدیرکل فرودگاههای استان اصفهان با اشاره به پروژه توسعه پارکینگ هواپیما گفت: این پروژه به مساحت ۷۴ هزار متر مربع از سال ۱۳۹۷ آغاز شد و با پیشرفت فیزیکی بیش از ۸۰ درصد در حال اجراست. با اجرای این پروژه موقعیت پارک هواپیما در اپرون فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان از ۱۰ به ۲۳ موقعیت افزایش خواهد یافت.
او در این باره توضیح داد: با توجه به موقعیت ویژه فرودگاه اصفهان و این که جایگزین فرودگاههای پایتخت و اغلب فرودگاههای کشور است، اجرای این پروژه میتواند نقش بسزایی در رونق صنعت حملونقل هوایی و همچنین یاریرسانی به دیگر فرودگاههای کشور در مواقع بحران داشته باشد.
او تاکید کرد: اجرای این پروژه گامی دیگر در جهت توسعه زیر ساختهای اساسی و افزایش ظرفیت پذیرش و خدمترسانی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران خواهد بود.
به گفته امجدی برای شروع برنامههای بلند مدت نیازمند تملک برخی اراضی است و این امر یکی از ماموریتهای اصلی اداره کل فرودگاههای استان اصفهان به شمار میرود. او در این باره توضیح داد: در حال حاضر توافق برای تملک ۴۰۰ هکتار از اراضی مورد نیاز انجام شده است و با توجه به تامین اعتبار انجام شده (با استفاده از منابع مالی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ) اراضی مذکور به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.
امجدی با اشاره به این که برنامه های میان مدت طی ۳ تا ۴ سال قابل بهره برداری هستند، توضیح داد: دو پروژه سالن جایگاه تشریفات اختصاصی(cip) فرودگاه اصفهان به مساحت ۲هزارمتر مربع و تصفیه خانه فاضلاب فرودگاه به مساحت ۶هزار و ۲۴۰ مترمربع با ظرفیت روزانه ۶۳۰ متر مکعب در خرداد ماه امسال افتتاح و به بهره برداری رسید.
بهرهبرداری از پایانه بار هوایی
او درباره ساخت کارگو (پایانه بار هوایی) فرودگاه اصفهان نیز توضیحاتی ارایه کرد و گفت: ساخت و تجهیز ترمینال بار هوایی فرودگاه اصفهان در زمینی به متراژ ۲هزارمتر مربع با سرمایه گذاری بیش از ۱۸ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در قالب قرارداد BOT منعقد شد. ترمینال بار هوایی فرودگاه اصفهان در آخرین روز تابستان سال جاری به بهره برداری رسید و ظرفیت پذیرش حدود ۱۰ تن بار در روز را دارد. این پایانه مجهز به دو سردخانه زیر صفر و بالای صفر درجه است.
امجدی همچنین توضیحاتی در خصوص فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان ارایه کرد و گفت: این فرودگاه به عنوان بزرگترین فرودگاه بخش مرکزی کشور به شمار می رود که با دو باند استاندارد (هر کدام به طول ۴۳۹۷ متر) وتجهیزات فرودگاهی، ناوبری و کمک ناوبری ، نظارتی و ارتباطی مدرن اعم ازPSR-SSR RADAR - - RVR-DVOR-NDB-DME-ILS (دستگاه پیشرفته دید افقی باند RVR) و انواع دستگاه های فرستنده و گیرنده یکی از به روزترین فرودگاه های کشور است.
افزایش ۱۱ درصدی فرودگاه های اصفهان نسبت به آذر سال گذشته
مدیرکل فرودگاه های استان اصفهان با اشاره به این که آذر ماه سال جاری ،فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان به حدود ۱۶۱ هزار مسافر در قالب ۱۵۳۰ پرواز خدمات ارایه کرده که این میزان نسبت به آذر ماه سال گذشته رشد ۱۱ درصدی داشته است.
او با بیان این که ۶ درصد این مسافران از طریق ترمینال پروازهای خارجی به مقاصد استانبول، دبی، دوحه، نجف،کویت، بغداد و مسقط پذیرش و اعزام شده اند، تصریح کرد:مسیرهای پروازهای داخلی فرودگاه اصفهان عبارتند از ابادان-اهواز-بندرعباس-بهرگان-بوشهر-تبریز-تهران-خارک-رامسر-رشت-زاهدان-ساری-سیری-شیراز-عسلویه-قشم-کیش-لاوان-ماهشهر-مشهد و کرمان.