بازدید سایت : ۷۹۱۸۴
تجهیزاتی که تنها خاک می‌خورند

پنجاه و پنجمین فرودگاه کشور چگونه افتتاح می‌شود؟

در شرایطی که در سال 1393 بیش از 40 میلیون مسافر هوایی در ایران جابه جا شدند تنها چند فرودگاه بزرگ مانند مهرآباد، امام خمینی، مشهد و شیراز توانستند حدی از جذب مسافر را داشته باشند که در آنها تمامی امکانات به وجود آمده در فرودگاه مورد استفاده قرار گیرد.

پنجاه و پنجمین فرودگاه کشور چگونه افتتاح می‌شود؟
|

بر مبنای آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی 23 فرودگاه کشور در سال گذشته کمتر از هزار پرواز را ثبت کرده اند، این یعنی در طول روز کمتر از سه پرواز.
 
به گزارش تین نیوز، هرچند این آمار به خوبی نشان می دهد که لزوم ایجاد یک تغییر جهت جدی در سیاست گذاری های جدید برای ساخت فرودگاه بیش از هر عامل دیگری مورد نیاز است اما با وجود این، کلنگ زنی هایی که در سال های گذشته صورت گرفته در مسیر بهره برداری قرار گرفته اند.
 
گناباد، تربت حیدریه، سقز، بروجرد و ماکو شهرها و مناطق جدیدی هستند که بر مبنای مجوز شرکت فرودگاه های کشور در سال های گذشته در فهرست فرودگاه هایی قرار گرفته اند که بناست به زودی نامشان در کنار 54 فرودگاه فعال در کشور جای گیرند.
 
این فرودگاه ها در حالی با سرمایه کلان در دستور کار قرار دارند که از هم اکنون مشخص نیست با توجه به تنگناهای موجود در صنعت هواپیمایی کشور چگونه بناست مورد استفاده قرار گیرند.
 
در شرایطی که در سال 1393 بیش از 40 میلیون مسافر هوایی در ایران جابه جا شدند تنها چند فرودگاه بزرگ مانند مهرآباد، امام خمینی، مشهد و شیراز توانستند حدی از جذب مسافر را داشته باشند که در آنها تمامی امکانات به وجود آمده در فرودگاه مورد استفاده قرار گیرد.
 
بخش عمده ای از تجهیزات هوایی باقی مانده کشور اما به دلیل نبود تقاضای سفر هوایی و البته محدودیت ناوگان عملا یا بلااستفاده ماندند و یا در طول سال با کمترین میزان پرواز روبه رو شدند.
 
این در شرایطی است که طبق اعلام ترکان بناست فرودگاه ماکو به عنوان فرودگاه تحت مدیریت مناطق آزاد کشور نیز تا پایان بهار امسال به بهره برداری برسد تا این که نام این فرودگاه نیز در لیست مناطق پروازی قرار گیرد که مشخص نیست برای استفاده از تجهیزات و امکانات آنها چه برنامه ریزی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
 
البته موضوع اعلام شدن نام ماکو به عنوان یکی از مناطق آزاد تجاری کشور می تواند به رونق گرفتن این فرودگاه کمک بسیاری کند و سهم عمده ای از پروازها را به برنامه های سفری تجاری و بازرگانی اختصاص دهد، اما با این وجود محدودیت ناوگان کشور همچنان برای تداوم برنامه های پروازی در ماکو و دیگر شهرهای کوچکی که در آنها فرودگاه آمده مشکل ساز خواهد بود.
 
موضوعی که محمدعلی ایلخانی - سرپرست سابق شرکت فرودگاه های کشور _ نیز بر آن تصریح داشت و اعلام کرده بود تا زمانی که نتوان ناوگان محدود و کوچک برای سفرهای کوتاه و کم ظرفیت را وارد عرصه ی هوایی کشور کرد، عملا ساخت فرودگاه های جدید منطق اقتصادی قدیم ندارد. هرچند بار تاسیس این فرودگاه ها بر دوش شرکت فرودگاه ها افتاده و این سازمان ملزم به تکمیل آنها در صورت تامین سرمایه است، اما نمی توان امید داشت موفقیت چشم گیری نصیب آنها شود.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.