با نظارت و بازرسی به دنبال افزایش ضریب ایمنی در بنادر هستیم
عادل دریس، مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: از طریق نظارت و بازرسی، تلاش می کنیم ضریب ایمنی در بنادر را به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: از طریق نظارت و بازرسی، تلاش می کنیم ضریب ایمنی در بنادر را به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
به گزارش تین نیوز به نقل از سی نیوز، عادل دریس درباره اهمیت نظارت و بازرسی کالاهای خطرناک در بنادر افزود: رویکرد جدیدی که ما در بخش بندری و به خصوص در اداره کل امور بندری اتخاذ کردیم، تدوین و بازنگری دستورالعمل های مرتبط با ایمنی که منجر به حفظ جانو مال و امانت های افراد در بنادر کشور است، می باشد.
وی خاطرنشان ساخت: در بدو حضور اینجانب در اداره کل امور بندری یکی از متخصصین این حوزه آقای هاشمی نکته بسیار خوبی را متذکر شد و نکته این بود که اگر می خواهیم کار ماندگاری در این اداره کل باقی بماند، بهترین راه حل این است که به سمت اجرای دستورالعمل ها و شیوه نامه هایی که در سطح بین المللی موجود است برویم و این موضوع هم با دکتر اسلامی و دکتر صفایی مطرح شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت و نکته ای هم مورد اشاره و تاکید قرار گرفت که حتما بخش خصوصی و متخصصان در این امر (حتی انتقاد) حتما باید شنیده و جلسات متعددی برگزار شود و سپس برای اجرای اقدامات لازم انجام بگیرد وگرنه اگر دستورالعمل ها، شیوه نامه ها و آیین نامه ها به گونه ای تدوین بشود که نکته نظرات متخصصین در آن لحاظ نشود مطمئنا درنهایت آن نتیجه ای که باید مطلوب باشد عاید نخواهد شد.
دریس درباره عمده اقدامات انجام گرفته در بخش دریایی حمل ونقل و نگهداری کالاهای خطرناک اظهار داشت: خوشبختانه در بخش دریایی ساختار بسیار خوبی نهادینه شده و عمده موضوعاتی که در ادارات کل بنادر در جلسات مطرح می شد، رویکرد آن به ساختار دریایی بود.
وی با اظهار تاسف از کم کاری در تدوین شیوه نامه ها و آیین نامه های بندری بیان نمود: اما در بخش بندری متاسفانه اگرچه این کدها وجود دارد و همه می دانیم که ما هم کدهای بین المللی داریم و عضو کنوانسیون های کالاهای خطرناک (دو کنوانسیون بین المللی و ۵ کد) هستیم، اما در زمینه تدوین شیوه نامه ها و آیین نامه ها که بایستی به آنها رجوع بشود و همه ما در آن قالب کار بکنیم، متاسفانه به آن شکلی که باید در بخش بندری نمود پیدا نمی کرد و همانطور که عرض کردم بیشتر در مثال ها از بخش دریایی تا همین حالا هم در سطح مدیران استفاده می شود.
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با امیدواری در بهبود این بخش از آیین نامه های کالاهای خطرناک اظهار داشت: در این خصوص تصمیم گرفته شده و خوشبختانه تولید محتوای خوبی صورت گرفته است.با برخی از نمایندگان محترم انجمن ها، شرکت ها و افراد علاقه مند صحبت شد و تاکنون چندین جلسه حضوری برگزار شده و امیدوارم که این شرایط کرونایی منجر به این نشود که دوباره بین ما فاصله حضوری بیندازد و امیدواریم بتوانیم این روند را ادامه بدهیم.
وی درخصوص برگزاری آزمون های نگهداری و حمل ونقل کالاهای خطرناک خاطر نشان ساخت: در این باره جلسات حضوری خوبی برگزار شد. بعد از تدوین و تعیین نقشه راه و برنامه ها، آموزش افراد شروع شد و به مرحله صدور گواهینامه رسید و برخی از نمایندگان شرکت ها در این آزمون ها شرکت کردند و خوشبختانه موفق به دریافت گواهینامه شدند.
دریس درباره برنامه های اداره کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: برنامه این است که از طریق نظارت و ممیزی هایی که صورت می گیرد ما فرایند رو به گونه ای پیش ببریم که نسبت به گذشته مقداری محسوس تر باشد. توجه به مقوله ایمنی از متخصصین و کارشناسان انتظار داریم که در این مسیر به ما یاری برسانند و چنانچه پیشنهاداتی هست درجهت رفع نواقص به ما کمک کنند.
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی درخصوص عمده محتواهای دریافتی برای تدوین و تهیه آیین نامه ها و دستورالعمل های جدید کالاهای خطرناک اظهار کرد: عمده موضوعات مقالات و مطالب مرتبط با نگهداری و حمل ونقل کالاهای خطرناک بیشتر نقد بود؛ حتی در جلسات داخلی سازمان بنادر و دریانوردی بیشتر موضوعات نقد می شد و از همکاران محترم خواهش کردم باید یکسری پیشنهادات در همان قالب استاندارد باشد تا کار را شروع کنیم که خوشبختانه این اتفاق هم افتاد.
وی در پایان گفت: امیدوارم این حرکت ها که از گذشته بوده ادامه پیدا کند و ما هم حافظ خوبی باشیم برای جان و مال افراد و اموالی که صاحبان محترم کالا در اختیار این زنجیره مهم حمل ونقل قرار داده اند.