واکنش نیویورکتایمز به ابتکار هنری قالیباف
تین نیوز | برخی تحلیلگران معتقدند انگیزه اصلی شهردار برای تبدیلشدن ناگهانی به یک حامی هنر، سیاسی است و البته برخی دیگر وی را عاشق هنر می دانند.
نیویورک تایمز در گزارشی تحت عنوان «شهردار تهران ناگهان حامی هنر شد»، نوشت: محمدباقر قالیباف شهردار تهران به عنوان خلبانی بازنشسته و بازنده دو انتخابات ریاست جمهوری شناخته میشود. در هفتهای که گذشت، او لقبی جدید به خود اضافه کرد: حامی هنر.
در گزارش نیویورک تایمز آمده است: «قالیباف دستور داد که تصویر آثار هنری مشهور از جمله آثار هنرمندان غربی روی بیلبوردهای تهران قرار گیرد.
تقریبا در طول یک نیمهشب، تمامی بیلبوردهای تهران که منبع درآمد محسوب میشوند دست از تبلیغ محصولات کرهای و سودهای بانکی برداشتند و جای خود را به آثار هنری دادند.
ساکنان تهران که چندین ساعت از روز را در جادههای شلوغ میگذرانند و معمولا برای جلوگیری از ورود دود جلوی دهان خود را میبندند، اکنون به این آثار هنری خیره میشوند.
حمید همراز، راننده 58 ساله تاکسی در ترافیک بزرگراه همت گفت که این کار، مسیر همیشگی صبحگاهی وی را بسیار جالب کرده است.
وی افزود: اکنون در ماشین، ما راجع به نقاشیها و آثار هنری صحبت میکنیم.
مجتبی موسوی، مدیر اداره حجمی سازمان زیباسازی شهرداری تهران هدف از این اقدام را همین مسائل اعلام کرد.
وی گفت: مردم ما به حدی درگیر هستند که نمیتوانند به موزه یا نمایشگاه بروند؛ از اینرو ما تصمیم گرفتیم تمام شهر را به یک نمایشگاه بزرگ تبدیل کنیم.
رضا باقری، یکی دیگر از مقامات شهرداری گفت ایده این کار از خود شهردار بوده و تمام کارها زیر نظر شخص وی انجام شده است.
وی تاکید کرد: قالیباف، عاشق هنر است و بهویژه در سالهای اخیر علاقه وی به آثار هنری بیشتر شده است. مدیریت یک شهر بزرگ مانند تهران به چیزی فراتر از ارائه خدمات نیاز دارد. فرهنگ و هنر هم باید در نظر گرفته شود.
برخی تحلیلگران معتقدند انگیزه اصلی شهردار برای تبدیلشدن ناگهانی به یک حامی هنر، سیاسی است. همانگونه که در آمریکا جناحهای سیاسی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 آماده میکنند، قالیباف هم با وجود دو بار شکستخوردن در انتخابات یکی از سیاستمداران باهوش و بلندپرواز شناخته میشود.
به گفته تحلیلگران، با توجه به آنکه احتمال دارد توافق هستهای این تابستان به امضا برسد و احتمالا روابط ایران و آمریکا بهبود یابد، شهردار در صدد برآمده است که موقعیت خود را به عنوان مردی برای تمام فصول تحکیم کند.
حمید طاهری، مورخ و مجموعهدار آثار هنری در همین زمینه میگوید: ارائه هنر برای طبقه متوسط جامعه تلاشی است برای جلب آرای آنها.
از مجموعه آثار نمایش دادهشده که یک کمیته ویژه آنها را انتخاب کرده است، بیش از 30 درصد را آثار خارجی به خود اختصاص دادهاند.