ادامه بررسی طرح "واگذاری املاک در شهرداری" در شورای شهر تهران
اعضای شورای شهر تهران بررسی طرح نحوه واگذاری املاک در شهرداری تهران را پس از سه جلسه بررسی به خانه آخر رساندند.
اعضای شورای شهر تهران بررسی طرح نحوه واگذاری املاک در شهرداری تهران را پس از سه جلسه بررسی به خانه آخر رساندند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، صبح امروز در جلسه سیزدهم شورای شهر پنجم بررسی طرح نحوه واگذاری املاک در شهرداری تهران بار دیگر روی میز بررسی اعضای شورای شهر قرار گرفت.
در ابتدای این بررسی که برای سومین جلسه پیاپی این طرح در جلسه شورای شهر مورد بررسی قرار می گیرد، حسینی مکارم معاون مالی و اقتصادی شهردار تهران با بیان اینکه 95 درصد واگذاری ها بدون سیر مراحل واگذار شده اند، گفت: واقعیت این است که اکثر واگذاری ها مغایر بوده و حتی در برخی مواقع به طور سلیقه ای و شخصی املاک واگذار شده است.
وی گفت: لیست املاک و بناهای واگذار شده به نهادها و ... آنقدر زیاد و بعضا دارای متراژ کم است که بررسی تک به تک آنها در شورای شهر موجب ایجاد تعدد کاری می شود.
در ادامه مجید فراهانی عضو کمیسیون بودجه نیز با بیان اینکه تعداد واگذاری ها در شهرداری بسیار زیاد است به گونه ای که اگر قرار باشد واگذاری ها را تک به تک در شورا بررسی کنیم دو جلسه در هفته که هیچ، با چهار جلسه هم به جایی نمی رسیم، گفت: پیشنهاد من این است که املاک را از نظر ارزش ریالی به بیش از یک میلیارد و کمتر از یک میلیارد تقسیم بندی کنیم و طی کمیته ای که ذیل کمیسیون های شورا و با همکاری شهرداری تشکیل می شود تک به تک واگذاری های زیر یک میلیارد را بررسی کرده و در مورد واگذاری های بیش از یک میلیارد تومان نیز همه اعضای شورا تصمیم بگیرند چرا که این توپ 40 تیکه ای که با قرائت مدام بندها و تبصره ها ایجاد کرده ایم راه به جایی نمی برد.
وی همچنین پیشنهاد کرد که دستورالعمل جامع بهره برداری و واگذاری املاک از سوی کمیسیون برنامه و بودجه ارائه شود که پیشنهادات وی رأی لازم را نیاورد.
به گزارش ایسنا، رسولی نیز اظهار کرد: من دغدغه شهرداری را درک می کنم چرا که تراکم بالای واگذاری ها سبب بسته شدن دست شورا و خواباندن فعالیت های شهرداری می شود اما واقعیت این است که ضابطه مند کردن واگذاری ها موجب می شود رفتارهای سودجویانه ای که پیش از این مشکلاتی را به وجود آورده مرتفع شود.
همچنین بهاره آروین با بیان اینکه بر اساس یکی از بندهای این طرح اعضای شورا نیز می توانند در قالب طرح نسبت به واگذاری املاک اقدام کنند، گفت: این سه کلمه موجبات شائبه دخالت اعضا در امور اجرایی را فراهم می کند که پیشنهاد می شود این سه کلمه حذف شود چرا که ممکن است فرمانداری تهران نیز به این موضوع ایراد وارد کند.
همچنین محسن هاشمی نیز با بیان اینکه پیشنهاد خانم آروین بجا است، گفت: دلیلی ندارد پیشنهاد واگذاری ملک از سوی شورا به شهرداری ارائه شود و بهتر است شهرداری واگذاری املاک را به شورا پیشنهاد دهد و اعضا نیز پس از بررسی نظر مثبت و منفی خود را ارائه کنند.
به گزارش ایسنا، در ادامه مرتضی الویری با انتقاد از عدم ابلاغ بررسی این طرح به همه کمیسیون های تخصصی، گفت: مهندس هاشمی در حاشیه این طرح نوشته اند که به کمیسیون حقوقی ارجاع داده شود اما واقعیت این است که این طرح آنقدر مهم است که باید توسط همه کمیسیون ها بررسی شود که اگر نظری نیز در این خصوص داریم ارائه شود و بدون مکاتبه رسمی هرگونه اظهارنظر و دستور خلاف است و ما در ابتدای شورای شهر پنجم هستیم و باید در این خصوص دقت های لازم را داشته باشیم.
الویری افزود: کمیسیون حقوقی بدون هیچگونه بررسی بیشتری حالا این طرح را برای تصویب به صحن آورده و مطمئنم اگر با همین رویه جلو برویم گره ای به گره های دیگر اضافه می شود.
در ادامه میرلوحی پیشنهاد داد مزایده و واگذاری املاک در شهرداری، سازمان ها و شرکت های تابعه بر اساس قانون مالی و معاملاتی باشد که این پیشنهاد با کسب اکثریت آراء به تصویب رسید اما افشین حبیب زاده در واکنش به این تصویب، گفت: پایه واگذاری ها و آیین نامه های معاملاتی مشکل دارد و با این پیشنهادات راه به جایی نمی رود.
به گزارش ایسنا، در ادامه اعضای شورای شهر سه تبصره این طرح را مورد رای گیری قرار دادند که تنها با انجام تغییرات شکلی این سه تبصره نیز مورد تایید قرار گرفت و بر اساس تبصره یک این طرح، کلیه مصوبه های شورای شهر و دستورالعمل های مغایر با این مصوبه لغو می شود. همچنین شهرداری مکلف است ظرف یک ماه لیست کلیه واگذاری های مغایر این طرح را به شورای شهر گزارش دهد.