توسعه حمل و نقل اولویت نخست بودجه ۱۴۰۴ تهران است
رییس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران از اختصاص نزدیک به ۵۰ درصد بودجه سال ۱۴۰۴ مدیریت شهری به حوزه حمل و نقل و بویژه حمل و نقل عمومی پایتخت خبر داد.

رییس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران از اختصاص نزدیک به ۵۰ درصد بودجه سال ۱۴۰۴ مدیریت شهری به حوزه حمل و نقل و بویژه حمل و نقل عمومی پایتخت خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، سیدجعفر تشکری هاشمی یکشنبه شب در گفت وگویی خبری در برنامه تهران ۲۰ اظهار کرد: بودجه سال آینده شهرداری تهران، رقم ۲۳۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که حدود ۱۱۵ هزار میلیارد تومان آن به ماموریت های مرتبط با حمل ونقل شهری اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: پس از کنار گذاشتن هزینه های جاری، برای خرید اتوبوس حدود ۱۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و برای توسعه زیرساخت های مترو نیز ۲۲ هزار میلیارد تومان از محل بودجه امسال پیش بینی شده است.
تشکری هاشمی افزود: همچنین چهار هزار میلیارد تومان برای بهسازی و روکش آسفالت معابر و هفت هزار میلیارد تومان نیز برای توسعه بزرگراه های شهر در نظر گرفته شده که بخش قابل توجهی از آنها امسال وارد فاز اجرایی می شود.
پیشرفت در تامین واگن های مترو پس از سال ها انتظار
تشکری هاشمی تاکید کرد: قرارداد ساخت ۶۳۰ دستگاه واگن مترو که از سال ۱۳۷۶ معطل مانده بود، سرانجام با حمایت دولت، شورای شهر و شهرداری عملیاتی شده و اکنون روند ساخت آنها آغاز شده و به تدریج وارد ناوگان خواهد شد.
وی یادآور شد: پس از تعیین تکلیف مفاد فنی و مالی قرارداد، برخی مقاومت ها از سوی سازندگان داخلی وجود داشت اما با ورود وزارت کشور و پیگیری شهرداری، توافقات نهایی شده و از اواخر سال جاری نخستین واگن ها وارد خطوط مترو خواهند شد و این روند تا سال ۱۴۰۸ ادامه خواهد داشت.
دو رام قطار در آستانه بهره برداری
تشکری هاشمی گفت: نخستین قطار ملی هم اکنون در خط پرند در حال تست است و دومین رام نیز آماده تست شده و تا نیمه نخست سال جاری، تکمیل دو رام دیگر در دستور کار است و در مجموع، چهار رام قطار ملی تا پایان تابستان وارد خطوط مترو پایتخت خواهد شد.
وی اضافه کرد: علاوه بر خرید، به اورهال و بازسازی واگن ها نیز توجه شده و در این راستا ۳۵۰ دستگاه واگن برای افزایش عمر ناوگان مترو تا ۱۰ سال آینده بازسازی شده اند.
توسعه ناوگان اتوبوسرانی با تمرکز بر تولید داخلی
وی افزود: برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی، قرارداد ساخت ۴۰۰ دستگاه اتوبوس دوکابین برای خطوط BRT با همکاری داخلی و خارجی نهایی شده و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی نیز در مرحله تست قرار دارند که تاکنون ۱۸۹ دستگاه وارد شده و حدود ۱۰۰ دستگاه در گمرک منتظر ترخیص هستند.
تشکری هاشمی اظهار کرد: اتوبوس های برقی با شرط انتقال دانش فنی و داخلی سازی وارد ناوگان می شوند و تلاش شده از ظرفیت تولیدکنندگان داخلی حداکثر استفاده شود.
نوسازی تاکسی ها با حمایت شورای شهر
این عضو شورای شهر اظهار کرد: یک هزار و ۷۵۰ دستگاه تاکسی برقی شاسی بلند وارد تهران شده و ۱۷۵ دستگاه دیگر نیز از تولیدکننده داخلی خریداری شده این خودروها با قیمت تمام شده به رانندگان با تجربه و دارای تاکسی فرسوده واگذار خواهد شد.
تشکری هاشمی یادآور شد: با تصویب شورای شهر تهران، تسهیلات کم بهره یا بدون بهره به رانندگان ارائه می شود و ظرف یکی دو ماه آینده ۲۵۲ دستگاه ون نیز واگذار خواهد شد.
کرایه حمل ونقل عمومی؛ سوبسید ۹۰ درصدی شهرداری
تشکری هاشمی گفت: در بخش حمل ونقل عمومی، شهروندان تنها ۱۰ درصد از هزینه واقعی را پرداخت می کنند و مابقی از سوی شهرداری یارانه داده می شود این در حالی است که نرخ تاکسی های برخط سه تا چهار برابر بیشتر از تاکسی های رسمی است.
وی افزود: با هدف حمایت از رانندگان، وام و بیمه های حمایتی نیز در نظر گرفته شده است. نرخ کرایه تاکسی از ابتدای اردیبهشت با رشد ۳۶ درصدی اعمال می شود و در صورت هوشمندسازی، امکان تعیین نرخ شناور تا منفی یا مثبت ۵۰ درصد نیز وجود خواهد داشت.
ملاحظات در تردد تاکسی های پلاک شهرستان
رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: تهران میزبان شهروندانی از سراسر کشور است، اما برای جلوگیری از فعالیت غیرقانونی برخی تاکسی های پلاک شهرستان، محدودیت هایی در محدوده طرح ترافیک اعمال شده است. خودروهای غیربومی تا پنج روز در ماه امکان تردد دارند و اگر بیش از ۱۰ روز در تهران فعالیت کنند، باید ساماندهی شوند.
الزام به معاینه فنی در مراکز مجاز پایتخت
تشکری هاشمی اظهار کرد: اکنون ۲۷ مرکز معاینه فنی در تهران با ظرفیت مناسب فعال هستند و از متولیان امر درخواست داریم تا با خودروهایی که در خارج تهران برای معاینه فنی اقدام می کنند، نظارت بیشتری صورت گیرد.
وی ادامه داد: ۸۸ درصد آلودگی هوای تهران مربوط به منابع متحرک است لذا معاینه فنی دقیق خودروها می تواند نقش موثری در کاهش این آلودگی داشته باشد.
تراموا و مونوریل؛ با وسواس و بر پایه مطالعات میدانی
وی افزود: مطالعات جامع بر روی تراموا در حال انجام است و اگر این مد حمل ونقل در تست های میدانی، اقتصادی، ترافیکی و اجتماعی نمره قبولی بگیرد، شورای شهر تهران از آن حمایت کرده و وارد ناوگان می شود در غیر این صورت پول مردم را صرف چنین اقدامی نخواهیم کرد.
تشکری هاشمی درباره تجربه دیگر شهرها در خصوص استفاده از مونوریل هم گفت: با توجه به تجربه های ناموفق دیگر شهرها، شورا با احتیاط در ورود مدهای حمل و نقلی اقدام کرده و با سخت گیری تصمیم گیری می کند.