سالاری هشدار داد: ۳۲ هزار پلاک روی گسلهای شهر تهران
رئیس کمیسیون شهرسازی شهر تهران با تاکید بر جلوگیری از شهرفروشی و رانت و فساد در حوزه مدیریت شهری، تغییر رویکرد در رویههای غلط گذشته را از دستاوردهای ارزشمند شورای شهر تهران در دوره پنجم خواند.
رئیس کمیسیون شهرسازی شهر تهران با تاکید بر جلوگیری از شهرفروشی و رانت و فساد در حوزه مدیریت شهری، تغییر رویکرد در رویههای غلط گذشته را از دستاوردهای ارزشمند شورای شهر تهران در دوره پنجم خواند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، محمد سالاری در نشست خبری امروز که با عنوان بررسی تاب آوری شهر تهران که در محل خبرگزاری ایسنا برگزار شد با بیان این که تابآوری مهمترین دغدغه و مسئله مدیریتهای شهری کشور است، گفت: مهمترین اولویت ما در شورای شهر به عنوان پارلمان محلی موضوع تاب آوری تهران است اما اساسا این موضوع دارای ابعاد مختلف، متعدد و گسترده است که باید بهصورت دقیق آن را بررسی کرد.
وی با بیان اینکه بخشی از تابآوری مربوط به کالبد شهر، ساختمانها و تاسیسات شهری است اما نباید از ابعاد فرهنگی ، اقتصادی، امنیتی، روانی و غیره غافل شد، گفت: به همین دلیل است که معتقدیم مفهوم تاب آوری گسترده و جامع است و اگر دولت، حکومت و یا شورای شهر بتواند در زمینه افزایش تاب آوری اقدامات خوبی انجام دهد قطعا این اقدامات، همه کارنامه کاری آنها را تحت تاثیر مثبت قرار میدهد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که مدیریت شهری در دوره پنجم توانسته اقدامات خوبی را انجام دهد، گفت: ما با موضوع بارگذاریهای بی حساب و کتاب و بدون توجه به پیوستهای مطالعاتی پدافند غیر عامل مواجه بودیم و ایمنسازی ساختمانهای در حال ساخت و ساخته شده کمتر مورد توجه قرار میگرفت اظهار کرد: البته در دوره اخیر تحولات بسیار ارزشمندی را در مورد ایمن سازی کالبد شهر تهران شکل دادیم. به گونهای که در حال حاضر همه ساختمانهای در حال ساخت ملزم به رعایت مقررات ملی ساختمان، مقررات ایمنی ساختمانها در مقابل حریق هستند به گونهای که بسیاری از متخصصان شهری معتقدند سختگیریهای شهرداری در زمینه ایمنی حتی از حد معمول هم بالاتر است و همه پروانههای صادره موظف به استعلام از آتش نشانی و دریافت پیوستهای تخصصی هستند.
وی با تاکید بر لزوم تحقق مدیریت یکپارچه شهری گفت: یکی از مشکلات اداره شهرها در حوزه شبکههای خدمت رسان همچون شبکه آب، برق و ... عدم وجود مدیریت یکپارچه شهری است. شورا و شهرداری اساسا به موجب قانون اختیار انتصاب مدیران خدمت رسان در شهر را ندارند.
وی افزود: هر چند که مصوبات شورا برای همه سازمانها و نهادهای مستقر در شهر و مرتبط با مسائل شهر الزام آور است اما این موضوع متاسفانه تحول پذیر نیست و نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور نظام شوراها را مبتنی بر ضوابط قانونی نپذیرفته، از سوی دیگر برای تحقق الزام آور بودن تصمیمات شوراها نیاز به تغییر و به روزرسانی قانون مبتنی بر مقتضیات زمانی و مکانی هستیم. این موضوع در قانون اساسی نیز مشاهده میشود و به گفته نیروهای کارشناس و نخبه در نظام این اعتقاد وجود دارد که پس از گذشت ۴۰ سال بخشی از این قانون باید از طریق همه پرسی و یا مکانیزمهای دیگر قانون تغییر و به روزرسانی شود.
وی ادامه داد: در اکثر کشورهای دنیا مدیریت شهری محور اصلی مدیریت هستند به شکلی که حکمرانی شهری محقق شود. در همین راستا استاندار، فرماندار و شهردار اختیاراتشان در محل خدمتشان از رئیس جمهور نیز بیشتر است اما متاسفانه در کشور ما در موارد بسیاری دیده شده مثلا شهرداری خیابانی را احداث و بازگشایی میکند و پس از مدتی سازمانهای خدمت رسان همچون برق و آب مشغول حفاری در این خیابان میشوند و به این ترتیب دوباره کاریها و افزایش هزینهها را شاهد هستیم.
۳۲ هزار پلاک در حریم و یا روی گسلهای شهر تهران
وی ادامه داد: با توجه به نگرانی مردم و مسئولان در پی وقوع زلزلههای اخیر تهران و مطرح شدن بحثهایی از فعال شدن گسلها در تهران باید شهر تهران با وجود گسلهای متعدد به عنوان یکی از نقاط پر مخاطره مورد توجه قرار بگیرد. ۹ درصد مساحت کشور ما در پهنه با خطر بسیار بالا، ۶۷ درصد مساحت کشور در پهنه با خطر بالا و تنها ۴.۵ درصد از مساحت کشور در پهنه با خطر کم قرار گرفته است، لذا باید رویکرد ما در مورد بحث زلزله تغییرات اساسی داشته باشد. ۳۲ هزار پلاک در حریم و یا روی گسلهای شهر تهران قرار گرفته که عمدتا ساختمانهای بلندمرتبه همراه با بارگزاریهای بسیار هستند که در این میان ۲۵۰۰ ساختمان بسیار مهم هستند و ۶۶ برج ۱۲ طبقه و بیشتر در همین میانه قرار گرفته است. کاری که در کمیسیون شهرسازی انجام دادیم این است که از دوره گذشته نقشههای گسلی را تدقیق کردیم. با طرحهای تفصیلی و جامع و در همین راستا بخشنامههایی نیز صادر شد که بر روی گسلها، ساختمانهای بلندمرتبه و بارگزاریهای پرحجم انجام نشود.
استفاده از نمای شیشهای در برخی بیمارستانهای تازه احداث
وی ادامه داد: متاسفانه بعضا در حوزه بیمارستانها نیز مقررات و ضوابط و مفاد طرح تفصیلی رعایت نمیشود و برخی مدیران بیمارستانها آموختههای خود در نظام پزشکی را در شهرسازی رعایت نمیکنند و به حقوق عامه مردم توجه نمیکنند. بدین شکل شاهد استفاده از نمای شیشهای در برخی بیمارستانهای تازه احداث هستیم.
وی تصریح کرد: توفیقات ما در حوزههای مختلف مرهون حمایت جامعه مدنی به ویژه رسانهها بوده، تغییر رویههای غلط و بازگشت از مسیرهای انحرافی بدون همراهی رسانهها امکانپذیر نیست و در بین همه رسانهها که ما را همراهی میکردند، با داشتن رویکردهای اصلاح طلبانه و یا اصولگرایانه، خبرگزاری ایسنا با توجه به پیشینه و ظرفیتهایی که در حوزه شهری دارد همراهی بسیار خوب و قابل تقدیر داشته است.