بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ بیماری فصلی جدید در گیلان؛ فاسیولا چیست؟

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ابتلای ۱۳ گیلانی به بیماری فصلی فاسیولا خبر داد و از مردم خواست از مصرف فرآورده‌ها با سبزی‌های محلی خودداری کنند.

بیماری فصلی جدید در گیلان؛  فاسیولا چیست؟
تین نیوز |
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ابتلای ۱۳ گیلانی به بیماری فصلی فاسیولا خبر داد و از مردم خواست از مصرف فرآورده‌ها با سبزی‌های محلی خودداری کنند.

به گزارش تین نیوز آبتین حیدرزاده اظهار کرد: بیماری فاسیولا به دلیل وجود سبزی‌های محلی ازجمله «چوچاق» و «خالی واش» و عادت مصرف مردم، یکی از بیماری‌های شایع در استان گیلان است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: تاکنون ۱۳ نفر از گیلانی‌ها بنا بر اعلام نتایج مثبت آزمایش‌ها مبتلا به بیماری فاسیولا شده‌اند و احتمال افزایش آن در آینده نیز وجود دارد.

حیدرزاده ادامه داد: بیماری فاسیولا بیماری انگلی و غیر واگیر است و همچون بیماری کووید ۱۹ با عطسه و سرفه و سایر شیوه‌های انتقال، منتقل نمی‌شود، اما برای پیشگیری از بیماری فاسیولا، گیلانیان حتی‌المقدور نباید از سبزی‌های خام مصرف کنند و در صورت استفاده باید سبزی‌های کاملاً پخته و یا در مقابل آفتاب کاملاً خشک‌شده، مصرف شوند.

وی توضیح داد: نمی‌توان با شست‌وشو، بیماری فاسیولا را از سبزی‌های محلی به سبب تبدیل طولانی‌مدت متاسرکرهای فاسیولا به کرم از بین برد، زیرا این بیماری برخلاف میکروب‌های اسهال خونی، وبا و تیفوئید با شست‌وشوی سبزی‌های با محلول‌های غلظت پایین پرکلرین و یا سایر شوینده‌های توصیه‌شده مخصوص سبزی‌ها از بین نمی‌رود.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: «زیتون‌پرورده» و «نمک سبز» از ۲ محصول پرمصرف گیلانیان در فصل فعلی است که در آنها از سبزی‌های محلی استفاده می‌شود.

حیدرزاده تصریح کرد: با توجه به بارش‌های کنونی ودر پی آنشیوع بالای فاسیولا، تأکید می‌شود مردم از مصرف سبزی‌های محلی در فراورده‌های مذکور حتی‌المقدور پرهیز کنند و یا ترجیحاً از سبزی‌های کشت‌شده در حیات خانه‌های خود که تنها با آب سالم غیر رودخانه‌ای تغذیه‌شده است، مصرف داشته باشند.

فاسیولا چیست؟

  • علائم اصلی این بیماری انگلی، عبارتند از:
  • تب ۴۰-۴۲ درجه سانتی گراد که معمولاً اولین علامت بیماری است که ظاهر می‌شود.
  • درد در ناحیه شکم
  • اختلالات دستگاه گوارش نظیر اسهال، تهوع و نفخ شکم
  • کهیر
  • علایم تنفسی (بندرت اتفاق می‌افتد) نظیر سرفه، تنگی نفس، خلط خونی
  • بزرگ شدن کبد و طحال
  • آب آوردگی شکم
  • کمخونی
  • یرقان

آلودگى به این کرم بر اثر مصرف سبزى‌ها، سالاد و آب آلوده بوده و بیشتر در نقاطی که به پرورش دام‌هاى اهلى اشتغال دارند، شایع است.
مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از انتقال انگل فاسیولا دقت کافی در پخت کامل گوشت گاو، شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون به‌ ویژه قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها، جوشاندن آب آشامیدنی، جلوگیری از بازی کودکان با خاک آلوده، نخوردن سبزی خام در نقاط آلوده، استفاده نکردن از کود تازه در مزارع صیفی‌جات، سبزی‌کاری و باغ‌های میوه است.

در ایران بیشترین ابتلا به این انگل فصلی در استان گیلان اتفاق می‌افتد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.