بازدید سایت : ۴۳۹۴۵

مسیر پرپیچ و خم حمل و نقل فارس در جاده تدابیر

امروز ۲۶ آذرماه روز حمل و نقل است؛ روزی که در استان فارس نیز به دلیل موقعیت استراتژیکی که این استان پهناور در کشور دارد از اهمیت بسیاری برخوردار است.

مسیر پرپیچ و خم حمل و نقل فارس در جاده تدابیر
تین نیوز |

امروز ۲۶ آذرماه روز حمل و نقل است؛ روزی که در استان فارس نیز به دلیل موقعیت استراتژیکی که این استان پهناور در کشور دارد از اهمیت بسیاری برخوردار است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، استان فارس با داشتن افزون بر ۱۲۲ هزار کیلومتر مربع وسعت و بیش از پنج میلیون نفر جمعیت هم از نظر مساحت و هم جمعیت چهارمین استان بزرگ و پرجمعیت کشور به شمار می رود و از این رو نیاز مبرمی به توسعه زیرساخت های حمل و نقل دارد.

در آستانه فرا رسیدن روز حمل و نقل، شهردار شیراز در پیامی روز ملی حمل ونقل را به فعالان این صنعت تبریک گفت و اعلام کرد که مدیریت شهری شیراز با تدوین نقشه راه سیاست گذاری های حمل ونقل و ترافیک تا افق ۱۴۰۹ توانسته با ایجاد نهضت کم نظیر توسعه زیرساخت های حمل ونقلی، سهم بزرگی در افزایش ظرفیت های حمل و نقل کلانِ شهری را به خود اختصاص دهد.

محمدحسن اسدی همچنین در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز از فعالان حوزه حمل ونقل و ترافیک شهری تقدیر کرد و متولیان حوزه حمل ونقل و ترافیک هم در این جلسه به ارائه اقدامات این حوزه به مناسبت هفته ملی حمل ونقل پرداختند.

اسدی در این جلسه مباحث حمل ونقل در شهر را مورد بررسی قرار داد و نیاز به پژوهش در زمینه علوم و فناوری های نوین را نیز از ضروریات در این عرصه دانست.

رضا محمدیان لزوم استفاده از نرم افزارها و هوش مصنوعی در بهبود خدمات شهری را مورد تأکید قرار داد و اضافه کرد: افزون بر این، نیاز به احداث پروژه های عمرانی مانند بزرگراه ها و تقاطع ها، نصب علائم ترافیکی و ترویج پیاده روی و دوچرخه سواری نیز در این زمینه به چشم می خورد.

رئیس کمیسیون حمل ونقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز که معتقد است استفاده از وسایل نقلیه برقی و موتورهای برقی نیز در دستور کار شهرداری قرار دارد، درباره حجم بالای سفرهای روزانه در شیراز (حدود یک میلیون سفر) و اهمیت هوای پاک و فضای سبز این شهر نیز گفت: اقدامات شهرداری شیراز در زمینه بهبود زیرساخت های حمل ونقل و کاهش آلاینده ها مورد تقدیر قرار گرفته است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز نیز در ادامه به گزارشی از عملکرد و اقدامات این معاونت به مناسبت روز و هفته ملی حمل ونقل پرداخت .

هادی شه دوست شیرازی در این جلسه درباره برنامه های هفته حمل ونقل گفت: این برنامه ها شامل ایجاد زیرساخت های شارژ خودروهای برقی با ۹ ایستگاه و ۱۷ جایگاه، بهره برداری از فاز اول مسیر دوچرخه سواری و رونمایی از ۷۵ دستگاه میدل باس است که به مناطق کم برخوردار اختصاص یافته است.

او از ورود ۳۰۰ دستگاه اتوبوس دیزل و نوسازی هزار دستگاه تاکسی خبر داد و افتتاح لینک ارتباطی بین خطوط ۱ و ۴ قطار شهری را نیز از دیگر اقدامات مهم دانست و گفت: تجهیز ۲ هزار دستگاه تاکسی به سامانه پرداخت الکترونیک و بهره برداری از دستگاه اتوماتیک شستشوی اتوبوس ها نیز در دستور کار قرار دارد.

معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری شیراز درباره بهسازی ناوگان حمل ونقل و نوسازی خطوط معاینه فنی گفت: تمامی ایستگاه های خط ۳ قطار شهری در حال اجرا هستند؛ همچنین، سامانه های نظارت تصویری در شیراز به ۹۵ درصد رسیده و پروژه های تقاطع هوشمند و پارکینگ های جدید نیز در حال اجراست.

او در حوزه ترافیکی در خصوص پروژه های سرمایه گذاری در حوزه حمل ونقل گفت: این پروژه ها شامل جایگاه های سوخت چندمنظوره و اتوبوس های دو طبقه گردشگری است.

با وجود اتخاذ این تدابیر و انجام این اقدامات هنوز هم شهر شیراز با مشکلات عمده ای در عرصه حمل و نقل رو به روست و نیاز است در شهری که به عنوان شهر گردشگری شناخته می شود حل این معضلات با جدیت بیشتری پیگیری شود.

اما حوزه حمل و نقل تنها محدود به حمل و نقل شهری نمی شود و توسعه حمل و نقل جاده ای نیز از مهمترین دغدغه ها در استان فارس به شمار می رود؛ دغدغه ای که حل آن می تواند منجر به گسترش روابط برون استانی و رونق گرفتن تجارت در این استان شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس هم روز جمعه در خطبه های نماز شیراز بر نیاز مبرم این استان به توسعه زیرساخت های حمل و نقل تأکید کرد و گفت: توسعه زیرساخت های حمل و نقل در اولویت مدیران متولی قرار گیرد.

آیت الله دژکام پیگیری پروژه آزادراه شیراز-اهواز و خطوط راه آهن به ویژه راه آهن شیراز-بوشهر و راه آهن اقلید - یزد را از مهمترین دغدغه های این استان دانست و ابراز امیدواری کرد که جاده و راه آهن به عنوان زیر ساخت های مهم مورد توجه مسئولان استان قرار گیرد.

در حال حاضر چهار پروژه بزرگ ریلی در این استان در حال احراست؛ یکی از این پروژه ها پروژه راه آهن اقلید – یزد است که حدود ۲ سال پیش به شکل آزمایشی افتتاح شد و با رفع نواقص آن با ظرفیت انتقال و جا به جایی سالانه چهار میلیون تن بار و یک میلیون مسافر ششم خردادماه سال جاری برای بار دوم به بهره برداری رسید.

عملیات اجرایی راه آهن اقلید یزد سال ۱۳۹۰ توسط قرارگاه سازندگی خاتم آغاز شد که ۲۴۵ کیلومتر از طول مسیر آن در استان یزد و ۲۵ کیلومتر آن در استان فارس قرار دارد.

این خط ریلی با ۲۷۰ کیلومتر طول، حلقه اتصال کریدور ریلی شمال به جنوب کشور است و فاصله شیراز به مشهد را ۳۲۰ کیلومتر و حدود چهار ساعت کوتاه تر می کند و آثار مثبت اقتصادی و اجتماعی به دنبال دارد.

راه آهن اقلید - یزد به دلیل مجاورت با معادن بسیاری که در طول مسیر آن قرار دارد دارای توجیه اقتصادی بالایی است و افتتاح آن ارتباط مستقیم سه قطب گردشگری یعنی شیراز، یزد و اصفهان را ممکن ساخت.

راه آهن شیراز بوشهر نیز دیگر پروژه ریلی استان فارس است که حدود ۴۵۰ کیلومتر طول دارد و هم اینک نیز ۱۰ پیمانکار تراز اول کشور در آن فعال هستند و بنا است طی چهار سال آینده به بهره برداری برسد.

پروژه ریلی دیگر استان، راه آهن گلگهر - شیراز است که ۲ قطعه آن با حدود ۷۰ درصد پیشرفت فعال است که با فعال شدن آن شهرستان های شرق استان نیز به شبکه ریلی کشور متصل می شوند و از دیگر پروژه های ریلی مهم استان راه آهن شیراز – اهواز است که مطالعاتی در خصوص آن صورت گرفته و عملیات اجرایی آن با مشارکت وزارت نفت و منابع دولتی آغاز خواهد شد.

افزون بر پروژه های ریلی سامان یافتن پروژه های آزادراهی نیز کمک شایانی به توسعه حمل و نقل می کند؛ این در حالیست که اَبَرپروژه آزادراه شیراز - اصفهان در ۶ قطعه به طول۲۱۲ کیلومتر در مسیر شاهراه شمال-جنوب، صبح روز پنجشنبه ۲۰مهرماه سال ۱۴۰۲ افتتاح شد؛ پروژه ای که با بهره برداری از آن، افزون بر مزیت هایی همچون کاهش مصرف سوخت، مسیر شیراز تا استان اصفهان و شهرهای مرکزی و شمال کشور ۱۳۵ کیلومتر کوتاه تر شد؛ اگر چه برخی معتقدند این پروژه هنوز تکمیل نشده و نیاز به توسعه در بخش زیرساخت ها دارد.

اما مقصد استان فارس در مسیر توسعه حمل و نقل به این پروژه ها محدود نمی شود و این استان نیاز مبرمی به پیگیری برای پیشبرد دیگر پروژه های جاده ای و آزادراهی دارد.

بدون شک با افتتاح طرح های ریلی فارس و دیگر پروژه های جاده ای و آزادراهی ارتباط این استان که یکی از مناطق پرجمعیت کشور با ظرفیت های قابل توجه گردشگری، کشاورزی، درمانی، صنعتی و علمی ایران است با سایر استان ها به ویژه استان اصفهان، خوزستان، بوشهر و کرمان تقویت خواهد شد؛ لذا ضرورت دارد برای رونق گرفتن تجارت و رشد اقتصادی استان فارس هم که شده پیگیری برای به سرانجام رساندن این پروژه ها بیش از پیش مورد توجه متولیان امر باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.