افتتاح ۱۶ همت پروژه شهری در شیراز/ کاهش ۵۷ درصدی تصادفات در محور کمربندی
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز اعلام کرد که بسته ۱۶ هزار میلیارد تومانی پروژه های عمرانی شهرداری طی یکی دو روز آینده با حضور مسئولان کشوری افتتاح خواهد شد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز اعلام کرد که بسته ۱۶ هزار میلیارد تومانی پروژه های عمرانی شهرداری طی یکی دو روز آینده با حضور مسئولان کشوری افتتاح خواهد شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، محمد امین امروز، ۲۶ فروردین در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با بیان این خبر گفت: این بسته شامل تقاطع غیرهمسطح شهدای حرم حضرت احمدبن موسی(ع)، طرح ساماندهی بزرگراه امام خمینی(ره) و اتمام عملیات حفاری فاز دو خط دوم مترو شیراز هستند.
وی تقاطع غیرهمسطح شهدای حرم حضرت احمدبن موسی(ع) را بزرگترین تقاطع شهری در سطح کشور معرفی کرد و افزود: این تقاطع در محل اتصال بزرگراه امام خمینی(ره) و بلوار احمدبن موسی(ع) و بلوار نواب صفوی قرار دارد که در این پروژه مناطق پنج و ۹ شهرداری مشارکت دارند.
امین، هزینه این پروژه را بیش از پنج هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: طول عرشه این تقاطع ۵ کیلومتر است که شامل ۵ پل می شود و سطح مقطع اشعالی پروژه نیز حدودا ۲۲ هکتار است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز، هدف از اجرای این پروژه را تسهیل و هدایت ترافیکی در بزرگراه امام خمینی(ره)، کاهش حجم ترافیک در محور کمربندی و.. عنوان کرد و گفت: با افتتاح این تقاطع ۴ دوربرگردان همسطح در بزرگراه امام خمینی(ره) حذف شد که این دوربرگردان ها یکی از عوامل اصلی تصادفات در این محور بودند.
وی با بیان اینکه پروژه مذکور موجب صرفه جویی اقتصادی سالیانه بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان مصرف سوخت شهری می شود، گفت: این پروژه صرفا به واسطه ابعاد بزرگترین پروژه تقاطع غیرهمسطح نیست، بلکه در تملک هم رکوردزنی شد که مقدار آن تملک ۱۶ هکتار زمین بوده است.
امین با تصریح اینکه پروژه مذکور شامل ۶۶ پلان است که سهم منطقه ۹ شهرداری، ۴۹ پلاک و سهم منطقه پنج، ۱۷ پلاک بوده است، گفت: جابجایی تأسیسات با اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان اعم از شبکه های برق، آب، فیبرنوری، آب های سطحی و... نیز در این پروژه داشته ایم.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز همچنین یادآور شد: این پروژه طی دو سال و در بازه زمانی فروردین ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۴ به سرانجام رسید.
وی همچنین به طرح ساماندهی بزرگراه امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: پیش از این ها از کمربندی شیراز به عنوان محور مرگ یاد می شد چرا که روزانه دارای تصادفات و کشته های زیادی بود اما از اواخر سال ۱۴۰۱ در یک تفاهم نامه مشترک بین وزارت راه و شهرسازی، شهرداری، استانداری، راهداری، شورای شهر و فرمانداری تقسیم کار صورت گرفت و ۱۸ کیلومتر از این کمربندی که از تقاطع شهدای حرم احمدبن موسی(ع) تا پل امام حسن مجتبی(ع) را شامل می شود، به شهرداری شیراز واگذار شد و ۲۴ کیلومتر باقی مانده هم در اختیار راهداری قرار گرفت.
کاهش ۵۷ درصدی تصادفات در کمربندی شیراز
امین با بیان اینکه راه و شهرسازی موظف به اجرای تقاطع های سفیر ـ کمربندی و قائم ـ کمربندی شده است که هنوز این پروژه ها به سرانجام نرسیده اند، گفت: در سال اولی که ۱۸ کیلومتر از کمربندی یا همان بزرگراه امام خمینی(ره) در اختیار شهرداری قرار گرفت، با اقداماتی که انجام دادیم، شاهد کاهش ۳۷ درصدی تصادفات در این محور بودیم و این عدد در سال ۱۴۰۳ به ۵۷ درصد رسید.
وی اقدامات اصلاحی این محور را شامل احداث شانه راه، نصب نیوجرسی در تمام مسیر، اصلاح آسفالت، اصلاح هندسی، احداث و تکمیل تقاطع ها، افزایش عرض راه و... را برشمرد و گفت: حتی برای تأمین روشنایی مسیر نیز با شرکت توزیع برق شیراز هم تفاهم کردیم.
امین با بیان اینکه در سال گذشته قریب ۳ میلیارد تومان و امسال حدود ۷ میلیارد تومان هزینه تجهیزات روشنایی کمربندی کرده ایم، افزود: یکی از کارهای خوبی که در این محور انجام شده، تکمیل تقاطع هاست و دوربرگردان هاست.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز در بخش پایانی سخنان خود از نصب ۱۴ سامانه نظارت تصویری و ۶ سامانه ثبت تخلف در طول ۱۸ کیلومتر کمربندی خبر داد.