بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

هزینه‌های ساخت در طرح اقدام ملی مسکن از محل آورده متقاضیان است

معاون وزیر راه‌ و شهرسازی گفت: فارغ از تسهیلاتی که دولت در طرح اقدام ملی مسکن در نظر گرفته، کلیه هزینه‌های ساخت واحدهای مسکونی در این طرح ملی از محل آورده متقاضیان تأمین خواهد شد.

هزینه‌های ساخت در طرح اقدام ملی مسکن از محل آورده متقاضیان است
تین نیوز |

معاون وزیر راه‌ و شهرسازی گفت: فارغ از تسهیلاتی که دولت در طرح اقدام ملی مسکن در نظر گرفته، کلیه هزینه‌های ساخت واحدهای مسکونی در این طرح ملی از محل آورده متقاضیان تأمین خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، محمود محمودزاده درباره چگونگی تأمین منابع مالی طرح اقدام ملی مسکن، گفت: با توجه به اثرگذاری عوامل متعدد در هزینه‌های ساخت مسکن، نمی‌توان قیمت ثابت و از پیش تعیین شده‌ای را برای پروژه‌های طرح اقدام ملی مسکن تعیین کرد. البته تلاش وزارت راه و شهرسازی در کنار قیمت‌گذاری بر مبنای هزینه تمام شده، تحویل واحدهای طرح اقدام ملی مسکن با حداقل قیمت به متقاضیان است.

هزینه‌های طرح اقدام ملی مسکن چگونه تأمین می‌شود؟

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی افزود: فارغ از تسهیلاتی که دولت برای متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن در نظر گرفته، کلیه هزینه‌های ساخت این واحدهای مسکونی از محل آورده متقاضیان تأمین خواهد شد و خط اعتباری ویژه‌ای برای تأمین هزینه‌های طرح اقدام ملی مسکن، لحاظ نشده است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن می‌توانند در قالب گروه‌های ۳ تا ۵۰ نفره اقدام به ساخت واحدهای مسکونی کنند و یا پیمانکاران بخش خصوصی مسئولیت ساخت این واحدها را بر عهده بگیرند؛ لذا دولت سازنده این واحدهای مسکونی محسوب نمی‌شود و به جهت تکمیل پروژه‌ها از سوی بخش خصوصی و نوسان احتمالی قیمت‌ها، نمی‌توان قیمت ثابت مشخصی در ابتدای کار برای متقاضیان تعیین کرد.

وی درباره چگونگی فروش زمین در پروژه اقدام ملی مسکن گفت: در طرح اقدام ملی مسکن صرفاً در شهرهای جدید که غالباً مجاور کلان‌شهرها و شهرهای بزرگ هستند، ساخت‌وساز صورت می‌گیرد و به ۳ روش واگذاری زمین در این طرح ملی در دستور کار خواهد بود. روش اول، واگذاری زمین به صورت ۹۹ ساله در شهرهایی است که قیمت زمین کمتر از یک سوم هزینه ساخت واحدها باشد.

محمودزاده افزود: در روش دوم، زمین‌های با قیمت متوسط، به قیمت فعلی و به روش فروش اقساطی با یک دوره تنفس ۲ ساله و پس از آن اقساط ۸ ساله، بدون سود و کارمزد به متقاضیان واگذار خواهد شد. در روش سوم برای زمین‌هایی که کاربری‌هایی غیر از مسکونی هم دارند و یا ارزش بالایی نسبت به سایر اراضی دارند، دولت پس از اتمام عملیات ساخت، به نسبت آورده، مالک بخشی از واحدهای ساخته شده خواهد شد.

محمودزاده درباره سیاست‌گذاری‌های تشویقی در حوزه تولید مسکن نیز گفت: وزارت راه و شهرسازی برای سرمایه‌گذاران حوزه ساخت مسکن و مدیران اجرایی باتجربه این حوزه، مشارکت در پروژه‌های بزرگی از قبیل طرح اقدام ملی مسکن در نظر گرفته است.

وی افزود: از طرفی افرادی که در سراسر کشور پروژه‌های مسکونی نیمه تمام و یا زمین آماده ساخت دارند، با اطمینان خاطر از تأمین منابع مالی از سوی متقاضیان و تخصیص تسهیلات دولتی، می‌توانند با مراجعه به سامانه طرح اقدام ملی مسکن در این طرح مشارکت کنند. از روش مذکور بخش خصوصی تاکنون برای ساخت و تکمیل ۲۰ هزار واحد مسکونی اعلام آمادگی کرده که عملیات عمرانی مربوط به این واحدها نیز آغاز شده است.

محمودزاده در پایان گفت: سرمایه‌گذاران همچنین امکان انتخاب پروژه‌های مشارکتی را نیز برای تسریع در پیشرفت پروژه‌های مسکونی تحت نظارت وزارت راه و شهرسازی دارند. روش برقراری ارتباط سرمایه‌گذاران با وزارت راه و شهرسازی، مراجعه به ادارات راه‌و شهرسازی و دستگاه‌های متولی در هر استان است تا بر اساس شیوه‌نامه‌های ابلاغی، صلاحیت سازندگان مورد ارزیابی قرار گرفته و پروژه‌های در دست اقدام به آن‌ها واگذار شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.