بازدید سایت : ۱۰۰۴۴۷
| کد خبر ۲۹۶۰۳۵
کپی شد

راه اندازی داشبورد مدیریتی سامانه طرح های حمایتی مسکن

معاون مدیرکل دفتر طرح ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی از راه اندازی داشبورد مدیریتی سامانه طرح های حمایتی مسکن خبر داد و گفت: گزارش های سه ماهه عملکرد در تمامی بخش های مسکن منتشر می شود.

راه اندازی داشبورد مدیریتی سامانه طرح های حمایتی مسکن
تین نیوز |

معاون مدیرکل دفتر طرح ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی از راه اندازی داشبورد مدیریتی سامانه طرح های حمایتی مسکن خبر داد و گفت: گزارش های سه ماهه عملکرد در تمامی بخش های مسکن منتشر می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، احسان مسعودی معاون مدیرکل دفتر طرح ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی در برنامه سلام خبرنگار از رونمایی داشبورد مدیریتی سامانه طرح های حمایتی مسکن خبر داد و به تشریح مهمترین اقدامات انجام شده در این دفتر از ابتدای دولت چهاردهم پرداخت.

معاون مدیرکل دفتر طرح ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن موسوم به «تم»،  از ابتدای طرح اقدام ملی مسکن در سال ۱۳۹۸ در دولت دوازدهم راه اندازی شد و مبنای آمار و اطلاعات و گزارش ها قرار گرفت. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، گزارش ها از نظر پیشرفت پروژه، متقاضیان، تسهیلات بانکی در این سامانه وارد می شود و پس از تدقیق، مبنای اطلاع رسانی و گزارش ها خواهد بود.

آمار بخش مسکن سه ماهه منتشر می شود

مسعودی با بیان اینکه بر اساس ماده ۱۹ قانون جهش تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی مکلف است تا آمار را به صورت سه ماهه به صورت عمومی انتشار بدهد، افزود: به شکل رسمی گزارش های سه ماه این سامانه را به کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز ارایه بدهد.

راه اندازی سامانه داشبورد مدیریتی در سامانه طرح های حمایتی مسکن

وی ادامه داد: بخش جدیدی را برای سامانه توسعه دادیم به نام داشبورد مدیریتی اطلاعات که تاکنون آمار بر اساس آمار احصا شده از سامانه بوده اما چون فیزیکی و دستی بوده است امکان تغییر وجود داشته است. در سنوات گذشته بعضا آمارهای غیر واقع و نادرست ارایه شده است. بنابراین در این سامانه تلاش کردیم تا آمار واقعی و بدون دخل و تصرف باشد.

آمارسازی و عددسازی در بخش مسکن نداریم

مسعودی تصریح کرد: با تاکید وزیر راه و شهرسازی تلاش کردیم تا آمارسازی و عددسازی را در حوزه مسکن انجام ندهیم. بر این اساس، راه اندازی و توسعه داشبورد مدیریتی در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت. هم اکنون با راه اندازی این سامانه، آمار به شکل شفاف، آنلاین و برخط قابل ارایه است، بدون آنکه نیاز باشد تا آمار فیزیکی ارایه شود و قابل انتشار و ارایه به مردم است.

به گفته وی، داشبورد مدیریتی سامانه طرح های حمایتی مسکن قابل دسترسی برای مدیران وزارت راه و شهرسازی است و قابل ارایه به نهادهای بازرسی، نهادهای نظارتی و تمامی ارگان ها دست اندر کار این بخش است و اعمال سلیقه در آن دخیل نیست.

یک میلیون و ۵۵۰ متقاضی مسکن تایید نهایی شدند

وی در بیان بخشی از آمارهای ارایه شده در این سامانه توضیح داد: آمارهای ارایه شده در داشبورد مدیریتی سامانه طرح های حمایتی مسکن شامل آمارهای پالایش متقاضیان است که از ابتدا بالغ بر ۶  میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در طرح های حمایتی مسکن ثبت نام کردند. با توجه به ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در نیمه ۱۴۰۰ نام این طرح به طرح نهضت ملی مسکن تغییر کرد. از این ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بالغ بر یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر تایید نهایی شدند.

مسعودی گفت: در این سامانه علاوه بر آمار متقاضیان، بخش های مختلف ساخت از شروع پروژه تا اتمام کار، آمار تسهیلات بانکی نیز وجود دارد. اینکه هر بانکی در بخش های مختلف مسکن چه مقدار انعقاد و پرداخت داشته است.

طرح های نهضت ملی مسکن شامل چهاردسته است که شامل طرح های حمایتی روی اراضی ۹۹ ساله برای متقاضیان واجد شرایط، مسکن روستایی، بافت فرسوده و مسکن خودمالک است که  در سامانه قابل مشاهده و آمارگیری است.

هدف گذاری ها در بخش مسکن بر اساس برنامه هفتم توسعه است

معاون مدیرکل دفتر طرح ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه رییس جمهور از ابتدای شروع دولت چهاردهم تاکید ویژه داشتند که تمامی تکالیف برنامه هفتم توسعه به دقت پیگیری و انجام شود و وزارت راه و شهرسازی از این موضوع مستثنی نبوده است تاکید کرد: کلیه برنامه ریزی ها و هدف گذاری ها در تمامی ارکان وزارتخانه و از جمله بخش مسکن و ساختمان بر اساس برنامه هفتم توسعه است.

۴۴۸ هزار قرارداد مشارکتی منعقد شده است

مسعودی با تاکید بر اینکه از ابتدای دولت چهاردهم جهش مناسبی در اجرای پروژه ها انجام شد، توضیح داد: تاکنون ۴۴۸ هزار واحد انعقاد قرارداد مشارکتی برای تخصیص تسهیلات بانکی به پروژه ها انجام شده است. از این آمار ۸۵ هزار قرار مشارکتی معادل ۲۰ درصد در دولت چهاردهم منعقد شده است. همچنین، ۶۱۳ هزار واحد پروانه ساختمانی اخذ شده است که از این تعداد ۱۲۲ هزار واحد معادل ۱۹ درصد در دولت چهاردهم انجام شد. ۱۶ درصد اتمام فونداسیون نیز از ابتدای دولت چهاردهم بوده است.

دولت چهاردهم در بخش مسکن اهتمام ویژه دارد

وی با تاکید بر اینکه داشبورد مدیریتی سامانه طرح های حمایتی مسکن ابزاری برای برنامه ریزی و تحلیل است، تصریح کرد: تحلیل های این سامانه حاکی است که دولت چهاردهم در حوزه مسکن اهتمام دارد. تحلیل آمار سبب می شود تا برنامه ریزی ها دقیق تر باشد و هرجا که مسیر را اشتباه می رویم دست به اصلاح بزنیم و رویکردهای جدیدی را در نظر بگیریم.

پروژه های انبوه سازی جدیدی آغاز نمی شود

این مسئول در وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تامین پروژه های طرح نهضت ملی مسکن متناسب با تسهیلات بانک هاست یادآور شد: تسهیلات دهی مانند زمان مسکن مهر نیست و محدودتر شده است. از این تحلیل ها به این نتیجه رسیده ایم که نباید پروژه های انبوه سازی جدیدی را آغاز کنیم. زیرا پروژه های انبوه سازی نیازمند تامین مالی مناسب است و چنانچه این تامین مالی به درستی انجام نشود روند ساخت طولانی خواهد شد و اثرات تورمی سبب می شود تا قیمت نهایی افزایش یابد.

واگذاری زمین به مردم و تعاونی های خوشنام

مسعودی واگذاری زمین به مردم و تعاونی ها را راهکاری برای تولید مسکن عنوان کرد و گفت: به دنبال آن هستیم تا زمین را برای ساخت در اولویت اول به مردم و در اولویت دوم به تعاونی های خوش نام واگذار کنیم. این رویکرد سبب خواهد شد تا مردم واحدهای مسکونی مورد تقاضای خود را به قیمت تمام شده و بدون سود دریافت کنند.

وی تصریح کرد: تلاش ما در وزارت راه و شهرسازی این است تا واحدهای مسکونی در کمترین زمان ممکن و با کمترین قیمت ساخت به دست متقاضیان برسد. کمااینکه از آغاز دولت چهاردهم نیز معادل ۳۸ درصد اتمام واحدها انجام شد.

مسعودی گفت: از اواخر ۱۴۰۳ وزارت راه و شهرسازی در همکاری با بانک مرکزی اهتمام ویژه داشت تا بانک ها را پای کار بیاورد، زیرا مهمترین بخش تکمیل و اتمام پروژه های آغاز شده نهضت ملی مسکن، تامین مالی پروژه هاست.

وی ادامه داد: با توجه به پیگیری هایی که در کمیسیون عمران مجلس داشتیم از اواخر بهمن ۱۴۰۳ تاکنون ۴۰ هزار واحد انعقاد قرارداد شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.