ممنوعیت تردد خودرو خارج از محدوده در مناطق آزاد جدید
مدیر امور مناطق ویژه اقتصادی با بیان اینکه در راستای رد این اتهام که مناطق آزاد به سکوی واردات تبدیل شده اند، 8 منطقه آزاد جدید با دو شرط ممنوعیت واردات کالای همراه مسافر و ممنوعیت تردد خودرو خارج از محدوده منطقه تاسیس می شوند، گفت: مناطق محروم مرزی با تبدیل به منطقه آزاد به مناطق توسعه ای تبدیل شدند.
مدیر امور مناطق ویژه اقتصادی با بیان اینکه در راستای رد این اتهام که مناطق آزاد به سکوی واردات تبدیل شده اند، 8 منطقه آزاد جدید با دو شرط ممنوعیت واردات کالای همراه مسافر و ممنوعیت تردد خودرو خارج از محدوده منطقه تاسیس می شوند، گفت: مناطق محروم مرزی با تبدیل به منطقه آزاد به مناطق توسعه ای تبدیل شدند.
به گزارش تیننیوز به نقل از ایلنا، جعفر آهنگران با بیان اینکه توانستیم مناطق مرزی محروم را به مناطق توسعه محلی و ملی تبدیل کنیم، گفت: منطقه آزاد ماکو تقریبا از سال 92 عملیاتی شد و امروز ماکوی قبل از سال 92 با سال 97 قابل مقایسه نیست. چراکه توانسته به واسطه تبدیل به منطقه آزاد مزیتهای اقتصادی داشته باشد که منجر به توسعه و رشد اقتصادی این نقطه مرزی شود.
آهنگران با اشاره به مزیتهای مناطق آزاد اظهار داشت: مهمترین مزیتی که منطقه آزاد ایجاد میکند جذب سرمایهگذاری است که منجر به افزایش زیرساختها میشود و تولید را در منطقه رونق میدهد و در نتیجه برای مردم منطقه شغل ایجاد میکند. بنابراین تمام این مزیتها منجر میشود که مناطق محروم مرزی به مناطق توسعهای تبدیل شوند.
مدیر امور مناطق ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه اگر شرایط اقتصادی اجازه بدهد بسیاری از فعالیتهای مولد در مناطق آزاد انجام خواهد شد، اظهار داشت: از همان ابتدای تاسیس منطقه آزاد ماکو بسیاری از سرمایهگذاران ترک علاقهمند به سرمایهگذاری در این منطقه شدهاند چراکه قیمت تمام شده تولید در مناطق آزاد ایران بسیار ارزانتر است و میتوانند در این منطقه ارزانتر تولید و صادرات را انجام دهند و حتی بخشی از نیاز بازار ایران را هم تامین کنند.
وی ادامه داد: ورود سرمایه به یک منطقه به معنای ایجاد شغل است که در نهایت موجب بالا رفتن رفاه عمومی در منطقه میشود.
آهنگران با اشاره به تصویب ایجاد هشت منطقه آزاد جدید در کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: امیدوارم در شرایط اقتصادی امروز که مناطق آزاد میتوانند ابزار رونق و توسعه اقتصادی باشند مجلس به تصویب این هشت منطقه آزاد جدی رای دهد.
وی گفت: در لایحه دولت ایجاد هشت منطقه آزاد و 13 منطقه ویژه اقتصادی مطرح شده که نمایندههای مجلس چند منطقه دیگر را به آن اضافه کردند. معتقدم نمایندگان مجلس با درک اهمیت ایجاد مناطق آزاد در شرایط اقتصادی حال حاضر به این لایحه رای موافق بدهند.
مدیر امور مناطق ویژه اقتصادی با اشاره به دو شرط مهم برای ایجاد مناطق آزاد جدید گفت: دو شرط مهمی که برای تاسیس هشت منطقه آزاد جدید مطرح شده این است که اولا ورود کالای همراه مسافر به این مناطق آزاد جدید ممنوع است چراکه قرار نیست در این مناطق خردهفروشی انجام شود و دومین شرط این است که تردد خودرو در خارج از محدوده منطقه آزاد ممنوع میشود.
وی تاکید کرد: با این دو شرط برای تاسیس مناطق آزاد جدید اتهامی که همواره به مناطق آزاد وارد میشد که این مناطق به سکوی واردات تبدیل شدهاند رد خواهد شد و معتقدم با اجرای این دو شرط مناطق آزاد جدید عملکرد موثرتری برای توسعه اقتصاد ملی و محلی خواهند داشت.
آهنگران با اشاره به دو هدف تشکیل مناطق آزاد گفت: هشت منطقه آزاد جدید در هشت منطقه مرزی ایجاد خواهد شد؛ چراکه دولت به این نتیجه رسیده مناطق آزاد میتوانند ابزار توسعه منطقهای شوند و همچنین میتوانند از ظرفیتهای کشورهای همسایه استفاده کنند.
وی ادامه داد: ایران دومین کشور پرهمسایه جهان است که تاکنون از ظرفیتی که در کشورهای همسایه وجود داشته غافل بوده و این یک فرصت استثنایی در اقتصاد ملی است که بتواند با کشورهای همسایه تعاملات اقتصادی و تجاری داشته باشد و یکی از راههای تحقق این هدف ایجاد مناطق آزاد در نقاط مرزی است.
آهنگران با بیان اینکه این هشت منطقه آزاد جدید هم براساس تفاهماتی که با کشورهای همسایه انجام شده تاسیس میشوند، گفت: راه رسیدن به بازارهای جهانی عبور از بازارهای همسایه است و بر همین اساس برای ایجاد مناطق آزاد جدید با کشورهای همسایه تفاهماتی را داشتهایم.
مدیر امور مناطقه ویژه اقتصادی گفت: در سال 93 زمانی که موضوع تبدیل منطقه جاسک به منطقه آزاد اقتصادی مطرح شد با سیل درخواستهای سرمایهگذاری از سوی فعالان اقتصادی داخلی و خارجی مواجه شدیم البته در آن زمان شرایط سیاسی هم برای جذب سرمایهگذاری ها مساعد بود.
وی افزود: اما موضوع مهم ظرفیت های سرمایهگذاری منطقه جاسک است که در محدوده مناسب در کنار دریای عمان قرار گرفته و ظرفیتهای وسیعی برای سرمایهگذاران دارد تا از فرصتهای اقتصادی سواحل مکران استفاده کنند چراکه دسترسی به آبهای آزاد مهمترین مزیت اقتصادی در این منطقه محسوب میشود.
آهنگران با بیان اینکه سیاست ما این است که بتوانیم صنایع انرژیبر را در این منطقه متمرکز کنیم، گفت: خوشبختانه در حال حاضر وزارت نفت و سازمان بنادر در حال سرمایهگذاری در این منطقه و توسعه زیرساختها هستند.
مدیر امور مناطق ویژه اقتصادی با بیان اینکه مناطق آزاد میتوانند فرصتی برای توسعه زیرساختهای منطقهای باشد، گفت: زمانی که مناطق قشم، کیش و چابهار تاسیس شدند سالهای پس از جنگ بود که با کمبود زیرساختها مواجه بودیم اما پس از 20 سال با توسعه زیرساختها در این مناطق میبینیم که چابهار از بنبست خارج شده و آماده تبدیل به مهمترین کریدور ترانزیتی منطقه است.
وی افزود: زیرساختهای نسبی در قشم ایجاد شده و کیش هم با ایجاد زیرساختهای گردشگری به یکی از مناطق جذاب گردشگری در کشور تبدیل شده است. بنابراین مناطق آزاد میتوانند نقش بسیار موثری در توسعه زیرساخت و به واسطه آن توسعه اقتصادی داشته باشند.