بازدید سایت : ۳۸۶۹۰

رشد ۷۵ درصدی ترانزیت و صادرات کالا از بندر کاسپین منطقه آزاد انزلی

معاون امور بنادر و حوزه خزر منطقه آزاد انزلی گفت: ورود ریل به بندر کاسپین رویکرد آن را به صادراتی و ترانزیتی تبدیل کرد.

رشد ۷۵ درصدی ترانزیت و صادرات کالا از بندر کاسپین منطقه آزاد انزلی
تین نیوز |

معاون امور بنادر و حوزه خزر منطقه آزاد انزلی گفت: ورود ریل به بندر کاسپین رویکرد آن را به صادراتی و ترانزیتی تبدیل کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از فرینا،  میثم محمد نژاد اظهار کرد: طی سال گذشته ۷۷۰ هزار و ۷۲۸ تن کالا در این بندر تخلیه و بارگیری شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۷۵۲ هزار و ۸۸۶ تن در این شاخص رشدی ۲ درصدی داشت.

وی تصریح کرد: باتوجه به اشباع بازار از روغن خام خوراکی امسال واردات این فرآورده به میزان پارسال انجام نشد و در ماه های پایانی سال ۱۴۰۳ با کاهش واردات غلات از روسیه به ایران و کشورهای حوزه دریای خزر، این بندر با جایگزین کردن سه کالا توانست عملکرد سال گذشته خود را در حوزه واردات ۲ درصد و در حوزه صادرات و ترانزیت ۷۵ درصد افزایش دهد.

وی اضافه کرد: سال گذشته در مجموع ۱۳۶ هزار و ۷۰۲ تن کالا از این بندر صادر شد درحالی که در مدت مشابه سال قبل میزان صادرات این بندر ۷۸ هزار و ۸۴ تن بود.

محمدنژاد گفت: در حوزه صادرات علاوه بر صدور لوله های آهنی و میلگرد بخش عمده کالاهای صادر شده از این بندر صادرات سیمان بود که تولیدات کارخانجات سیمان شاهرود، آبیک و دیلمان به کشورهای روسیه و قزاقستان ارسال شد.

وی اظهار کرد: در بخش ریلی نیز پس از افتتاح ریل رشت - کاسپین از خرداد ماه سال ۱۴۰۳ تا پایان سال، ۸۱ هزار تن کالا توسط هزار و ۶۸۴ واگن جابجا شد که از این مقدار ۳۶ هزار تن اوره با ۸۵۵ واگن به کشور ترکیه و ۴۵ هزار تن سیمان با ۸۲۹ واگن ترانزیت شد.

معاون امور بنادر و حوزه خزر منطقه آزاد انزلی افزود: برای نخستین بار در سال ۱۴۰۳ واردات سوخت بنزین و گازوئیل در این بندر انجام شد و ۱۹ هزار و ۹۱۱ لیتر گازوئیل از این بندر به کشور ارمنستان ترانزیت صادر شد.

وی بیان کرد: ۱۱ هزار و ۴۰۰ تن چوب گرد مواد اولیه کارخانجات سلولزی نیز برای نخستین بار به این استان وارد شد؛ این کالا می تواند خوراک کارخانجات چوکا گیلان و نکا مازندران را تامین کند؛ این مهم با هماهنگی جهاد کشاورزی و اتاق مشترک ایران و روسیه انجام و بندر کاسپین بعنوان پایلوت واردات چوب گرد انتخاب شد.

محمدنژاد افزود: این بندر سوخت، چوب گرد و اوره و سیمان را جایگزین کالاهایی کرد که در سال ۱۴۰۲ وارد می شد؛ این درحالی است که بندرکاسپین به دلیل عدم تکمیل خطوط ریلی هم اینک با نصف ظرفیت فعالیت می کند و خدمات گمرکی برخلاف بنادر انزلی و امیرآباد در این بندر شبانه روزی نیست.

وی تصریح کرد: درصورت تکمیل این بندر و ایجاد شانتینگ یارد (محوطه مانوری) در خارج از محوطه بندری که برعهده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور است و گسترش ریل به اسکله های دوم و سوم این بندر امکان استفاده از تمام ظرفیت ۳۰ واگن قطار (هم اینک از ۱۵ واگن قطار در این بندر استفاده می شود) فراهم خواهد شد که تاثیر بسزایی در کاهش هزینه ها و ارزش افزوده خواهد داشت.

وی ادامه داد: با نصب باسکول ریلی نیز واگن، توزین شده و دیگر نیازی به کامیون نخواهد بود؛ نصب باسکول هم اینک در مرحله فراخوان قرار دارد و بزودی در سال ۱۴۰۴ با جذب سرمایه گذار تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید.

وی اظهار کرد: بندرکاسپین در سال ۱۴۰۳ با پهلودهی ۲۶۲ کشتی در مقایسه با ۲۳۹ فروند کشتی سال ۱۴۰۲ توانست در این شاخص به رشدی ۱۰ درصدی دست یابد؛ همچنین تعداد کامیون های تخلیه و بارگیری شده از این بندر ۳۳ هزار و ۹۶۱ کامیون بود که در مقایسه با ۳۲ هزار و ۶۰۰ کامیون مدت مشابه سال قبل رشدی چهار درصدی را تجربه کرد.

وی اضافه کرد: در تعطیلات نوروزی نیز جریان ترانزیت کالا از منطقه آزاد انزلی فعال بود و ۵۹ هزار تن کالا توسط ۱۷ فروند کشتی تخلیه و بارگیری شد.

معاون امور بنادر و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی افزود: ۶ فروند کشتی بالغ بر ۱۴ هزارتن کالاشامل سیمان، کربنات کلسیم، گرانول مستربچ، کامپاندپلی اتیلن، کانتینر، میله گرد، سنگ گرانیت و لوله آهنی را به کشورهای حوزه دریای کاسپین و اوراسیا صادر کردند.

وی مجموع واردات صورت گرفته را نیز ۴۵ هزار تن اعلام کرد و افزود: در این مدت کالاهای اساسی شامل روغن و غلات و ذغال سنگ به عنوان مواد اولیه تولیدی از طریق این مجتمع بندری وارد کشور شده است.

محمدی نژاد مهمترین برنامه کاری سازمان منطقه آزاد انزلی در حوزه بندری و دریای کاسپین را ایفای نقش موثر در مناسبات کریدور و حمل و نقل داخلی و بین المللی کشورهای منطقه اعلام کرد و گفت : هم افزایی میان اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان، شرکت راه آهن و فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت به منظور جذب حداکثری کالاهای ترانزیتی و افزایش سهم این منطقه در سبد صادرات تولیدات داخلی به بازارهای هدف و واردات مواد اولیه، کالاهای اساسی در دستور کار قرار دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.