بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

تشکیل بورس بین‌ الملل در منطقه آزاد کیش تا 4 ماه آینده

شرایط میزبانی کیش از میهمانان جام جهانی قطر، برگشت 100 درصد مالکیت هواپیمایی کیش‌ ایر به سازمان منطقه آزاد کیش،‌ تشکیل بورس بین‌الملل در منطقه آزاد کیش تا 4 ماه آینده و ضرورت برگرداندن مشوق‌ های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد، از مواردی بود که در گفت‌‌ و گوی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش مطرح شد.

تشکیل بورس بین‌ الملل در منطقه آزاد کیش تا 4 ماه آینده
تین نیوز |

شرایط میزبانی کیش از میهمانان جام جهانی قطر، برگشت 100 درصد مالکیت هواپیمایی کیش به سازمان منطقه آزاد کیش، تشکیل بورس بین الملل در منطقه آزاد کیش تا 4 ماه آینده و ضرورت برگرداندن مشوق های سرمایه گذاری در مناطق آزاد، از مواردی بود که در گفت وگوی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش  مطرح شد.

به گزارش تین نیوز،  مناطق آزاد تجارتی و صنعتی از حدود 30 سال پیش در کشور راه اندازی شده است، هدف از ایجاد این مناطق، فراهم کردن زمینه هایی برای تسهیل در ورود سرمایه گذاری خارجی به کشور و همچنین سرمایه گذاری های مشترک در این مناطق در جهت توسعه صادرات است.

هم اکنون حدود 9 منطقه آزاد اقتصادی و چندین منطقه ویژه صنعتی در کشور راه اندازی شده است، اما به اذعان اغلب کارشناسان هنوز مناطق آزاد به اهداف اصلی خود نرسیده و فاصله زیادی با اهداف تعیین شده دارد.

یکی از این مناطق آزاد، منطقه آزاد کیش است، جزیره کیش در شهرستان بندر لنگه ، استان هرمزگان در جنوب ایران واقع در خلیج فارس است. کیش به دلیل وجود منطقه آزاد تجاری، مراکز تفریحی و تجاری، جاذبه های گردشگری و هتل های فراوان یکی از مقاصد عمده گردشگری در ایران به شمار می رود، این جزیره دارای ۹۱٫۵ کیلومتر مربع مساحت است و از شمال به ایران، از شرق به تنگه هرمز، از جنوب به کشور امارات متحده عربی و از غرب به کشورهای بحرین، قطر و عربستان منتهی می شود

دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با توجه با برگزاری رویداد جام جهانی 2022 برنامه ریزی گسترده در جهت حداکثر استفاده گردشگری کیش، دارد، در این باره سعید محمد، دبیر شورای عالی مناطق آزاد پیش از این از آخرین توافقات با قطر در راستای برقراری خط های پروازی و ظرفیت 400 سفر در هفته از مبدا کیش خبر داده بود.

محمد ضمن تأکید بر تامین منابع مالی، سرمایه گذاری، ایجاد تولید در مناطق آزاد و در کیش به ویژه در حوزه گردشگری، گفته بود: طبق برنامه ریزی ها پنج هتل پنج ستاره به ظرفیت اسکان کیش اضافه می شود و ظرفیت اسکان هتلی کیش به سه هزار و 600 تخت پنج ستاره خواهد رسید.

در راستای بررسی ابعاد بیشتر فعالیت های منطقه آزاد کیش، گفت وگویی با مهدی کشاورز، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، داشتیم؛ و ی به تازگی با حضور در خبرگزاری فارس و دیدار با مدیرعامل، در مصاحبه با خبرنگاران خبرگزاری از اهم فعالیت ها و برنامه ریزی خود در منطقه آزاد کیش گفت.

 

 آیا مناطق آزاد تجاری به اهداف مورد نظر قانون گذار دست پیدا کرده اند؟

یکی از آسیب هایی که به مناطق آزاد وارد می شود عدم ثبات مدیریت در این مناطق است، وقتی یک مدیر در رأس یک منطقه آزاد قرار می گیرد و پیش بینی می کند که طول دوره مدیریتش 6 ماه طول می کشد بنابراین فرصتی برای برنامه ریزی راهبردی ندارد و تا بخواهد افراد مورد نظر را در سمت های مدیریتی خود بچیند دوره مدیریت او هم تمام می شود و این مسأله نبود ثبات در مدیریت به کل کشور ضربه می زند. یک مدیر باید فرصت کار پایه ای داشته باشد و برنامه ریزی بلندمدت برای خود بچیند. من در روز اول معارفه خود گفته ام شرایط فعلی اگر خوب باشد باید با مدیریت آن را به شرایط عالی برسانیم، اگر به این مسأله توجه نشود بحران ایجاد می شود.

مشکلاتی در کل کشور وجود دارد آمریکا با دشمنی فزاینده و همچنین اروپا در کنار آن با ایران مقابله می کنند، در بسیاری از حوزه ها از جمله در سرمایه گذاری در مناطق آزاد با دشمنی های فزاینده آمریکا و اروپا مواجه هستیم، در کل کشور حجم سرمایه گذاری مستقیم و خارجی اندک است، کیش هم از این قاعده مستثنی نیست. در این زمینه نمی توان کار خاصی انجام داد اما انتظار به هر حال وجود دارد؛ برای برآورده کردن انتظارات باید زیرساخت ها از نظر نرم افزار، قوانین، دستورالعمل ها فراهم شود البته زیرساخت سخت افزاری مانند آب، برق، هواپیمایی، فاضلاب و مسکن هم لازم است اگر همه این عوامل را با هم ببینیم با برنامه ریزی می توانیم از مرحله خوب به عالی برسیم.

 با توجه به در پیش بودن مسابقات جام جهانی فوتبال قطر، آیا منطقه آزاد کیش هم می تواند میزبان برخی از تماشاگران فوتبال باشد؟

 

از زمانی که متوجه شدیم قطر میزبان جام جهانی است 8 سال قبل بود، در این 8 ساله چه کاری انجام داده ایم برای زیرساخت ها؟ امروز هتل های ما نمی توانند وارد «حیاکارت» شوند، یعنی سامانه ها تعریف نشده اند، تقریبا چهار ماه مانده به جام جهانی فوتبال قطر، ما 8 سال گذشته را رها کردیم حالا می خواهیم در 4 ماه باقیمانده جبران مافات کنیم.

در جزیره کیش زمین هیبریدی فوتبال را بالاترین کیفیت درست کرده ایم یعنی اولین زمین هیبریدی که دارای ترکیبی از چمن مصنوعی و چمن طبیعی است در 6 ماه درست کردیم، همچنین ساخت ترمینال فرودگاه، 72 درصد پیشرفت فیزیکی داشت که به مرحله شروع به بهره برداری رسانده ایم؛ قطعاً روزهای بهتری در این منطقه آزاد خواهیم داشت و از همه ظرفیت ها استفاده می کنیم.

در مورد مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر احداث بورس بین الملل در منطقه آزاد کیش توضیح دهید، همچنین آیا بیمه بین المللی هم در کیش راه اندازی می شود؟

 در مورد ایجاد بورس بین الملل، بعد از مصوبه شورای عالی بورس پیگیری کردیم، همچنین باید بانک فراساحل و بورس بین الملل که مصوبه شورای عالی بورس است در این منطقه ایجاد شود امیدواریم در دو الی سه ماه آینده بورس بین الملل راه اندازی شود، مقدمات آن فراهم است اولین گام مصوبه شورای عالی بورس است که در سه هفته اخیر صادر شد. باید شاخص ها و شرایطی فراهم شود و از شرکت های جهانی بورسی و شرکت های داخلی دعوت کنیم تا بحث بورس بین الملل وارد مرحله جدی شود.

یکی از زیرساخت های مهم برای بورس بین الملل تعریف پهنای باند اینترنتی و یک فضای خاص برای ارتباط شرکت ها با بورس بین الملل و شرکت های مادرتخصصی است که در این زمینه باید تعریف شود؛ مؤسسان می توانند شورای عالی مناطق آزاد باشند برخی از شرکت های بزرگ اعلام آمادگی کردند که فعلا نمی توانیم اسامی آنها را اعلام کنیم تا سه الی چهار ماه آینده مقدمات تشکیل بورس بین الملل فراهم می شود. کارها باید به صورت فرآیندی انجام شود ما قانون گذار نیستیم اما فرآیندها را پیگیری می کنیم و هر کس باید نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

برای میزبانی جام جهانی آیا آمادگی کیش برای پذیرایی از میهمانان وجود دارد؟

 از نظر زیرساخت ها می توانیم به جام جهانی برسیم، ولی از بابت اینکه بخواهیم گردشگر خارجی به کیش بیاید، این خارج از سیستم  حیاکارت  که توسط قطر طراحی شده، است، فقط کسانی که دارای این کارت باشند می توانند برای جام جهانی فوتبال مراجعه کنند یعنی کسانی که بلیت تماشای بازی های جام جهانی و بلیت اقامتی داشته باشند، می توانند به قطر بروند چون کشور قطر فضای محدودی دارد و جام جهانی قطر تنها جام جهانی است که گردشگر نمی تواند بیاید، فقط کسانی می توانند بیایند که بلیت تماشای بازی های فوتبال داشته باشند با این حال هنوز سیستم حیاکارت برای هتل های کیش تعریف نشده است، بنابراین انتظار اینکه تماشاگران ابتدا به کیش بیایند و از کیش به قطر بروند غیرواقعی است، البته هتل های پنج ستاره ما نسبت به قطر و نیز هواپیمایی ما نسبت به آنها سرجمع ارزان تر است اما تا زمانی که گردشگر در سیستم حیاکارت تعریف نشود نمی تواند از بازی های جام جهانی بازدید کنند و احتمال اینکه تا دو ماه آینده گردشگر خارجی به کیش بیایند ضعیف است.

البته ما 16 هزار گردشگر داخلی داریم که می توانند از مبدأ کیش در مدت 35 دقیقه با هواپیما به قطر بروند و یا به وسیله کشتی های کروز در مدت 6 تا 7 ساعت به قطر رفته و بعد از تماشای بازی برگردند، بنابر این همه ظرفیت و توان ما بر روی تماشاگران داخلی است، در هتل های ما برای اقامت، الزام ثبت در حیاکارت ضرورتی ندارد اما قطر می گوید اقامت حداکثر سه روزه باشد در حالی که ما می توانیم تماشاگران را ظرف مدت کوتاهی به قطر برسانیم و آنها بعد از تماشای بازی به هتل خود بازگردند، ما در این زمینه مذاکراتی با فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و دبیرخانه مناطق آزاد داشته ایم که مشکل حیاکارت را برای متقاضیان حل کنند.

 استقبال سرمایه گذاران از منطقه آزاد کیش را چگونه ارزیابی می کنید؟

 امام جمعه جدید کیش در صحبت های خود از دخالت های مجلس و دولت در مناطق آزاد سخن گفته بود که منظور تصمیماتی است که برای این مناطق گرفته می شود و خارج از مناطق آزاد است؛ در حال حاضر مناطق آزاد ما کم استقبال تر از پنج سال قبل است چون مشوق ها برای سرمایه گذاری کمتر شده در نتیجه انگیزه سرمایه گذار کاهش یافته از طرفی  مالیات ارزش افزوده و از سوی دیگر مالیات بر حقوق کارکنان باید از سوی سرمایه گذار پرداخت شود و معافیت مالیاتی از 20 سال به پنج سال کاهش یافته است، با این حساب انگیزه برای سرمایه گذاری کاهش می یابد، اگر سرمایه گذار در سرزمین اصلی سرمایه گذاری کند باید مجوز بگیرد در کیش با ضریب 1.2 درصد برای سرمایه گذار صرفه اقتصادی ندارد و اگر ما خواهان مناطق آزاد تجاری هستیم باید یک کارگروه خبره در مورد مناطق آزاد تصمیم گیری کند و تصمیمات آن هم حداقل 6 ماه ضمانت اجرایی داشته باشد و تغییر نکند.

یکی از خواسته های ما این است که مشوق برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد برگردانده شود، معافیت 20 ساله مالیات برای عملکرد دوباره برگردد در حال حاضر مالیات ارزش افزوده که از 13 دی ماه سال 1400 قانونی شده در مناطق آزاد هم اجرا می شود، همچنین از شرکت ها مالیات بر حقوق می گیرند قبلاً شرکت ها در مناطق آزاد معاف بودند، اگر این معافیت ها برنگردد دیگر نمی توانیم منطقه کیش را با منطقه آزاد جبل علی یا عمان مقایسه کنیم چون کسی برای سرمایه گذاری راغب نمی شود.

 چه میزان از واردات به مناطق آزاد، مواد خط تولید و واسطه ای است؟

50 درصد واردات ما، مواد خام به ارزش 1.1 میلیارد دلار بوده است در 9 ماه گذشته 30 میلیون دلار حجم واردات از صادرات بیشتر بود اما در یک سال گذشته میزان واردات نسبت به صادرات 21 میلیون دلار کمتر بود. بنابراین عملکرد تجاری در مناطق آزاد بهتر شده است. در مجموع عملکرد اینگونه است اگر مشوق ها برداشته شود روند کاهش سرمایه گذاری در مناطق آزاد شکل می گیرد. دستگاه های دولتی طبق قانون موظفند در مناطق آزاد همه شئون و کارهای خود را به منطقه آزاد واگذار کنند به عنوان مثال معلمان که در منطقه آزاد مشغول خدمت هستند در بحث حقوقی خود ضریب نمی گیرند، در حالی که هزینه های آنها نسبت به سرزمین اصلی بیشتر است یعنی یک خانوار معلم آموزش و پرورش در سرزمین اصلی هزینه کمتری دارد اما در منطقه آزاد با همان حقوق هزینه بیشتری می گیرد و اگر خانوار چهار نفره بخواهد سالی یک بار به شهر خود بروند حداقل 10 میلیون تومان پول هواپیما می شود مگر یک معلم چقدر حقوق می گیرد که سالی 10 میلیون تومان پول هواپیما بدهد، بنابراین تا مشوق ها در منطقه آزاد و ماده 65 قانون مناطق آزاد در احکام دولت عملیاتی نشود سرعت رشد اقتصادی و سرمایه گذاری سرعت نمی گیرد.

هر مقدار این دو مسأله یعنی مشوق ها و ماده 65 محقق شود رشد سرمایه گذاری در مناطق آزاد بالا می رود، ضرورت دارد در مناطق آزاد یک بار برای همیشه همه مسائلش با هم دیده شود نمی توان از یک طرف گفت مناطق آزاد و از طرف دیگر مشوق ها را برداریم و یا قوانین مانند سرزمین اصلی باشد، برای رشد مناطق آزاد باید الزاماتی فراهم شود.

در سال های گذشته معافیت 20 ساله مالیاتی برای مناطق آزاد وجود داشت چرا سرمایه گذاری در این مناطق رشد نکرد؟

اینکه بپرسیم چرا در سال های گذشته رشد اقتصادی و سرمایه گذاری به نتیجه نرسید باید ببینیم مدیریت ها با چه شاخص هایی بررسی می شود، آیا مدیران مناطق آزاد طرح جامعی داشته اند و چقدر به سمت طرح های جامع رفته اند، طبق قانون مناطق آزاد دولت ها باید نسبت به تهیه زیرساخت در مناطق آزاد اقدام کنند و مناطق آزاد اهداف قانون را پیگیری کنند، در بودجه 1401 هیچ منبعی برای زیرساخت ها در مناطق آزاد در نظر گرفته نشده و مناطق آزاد 100درصد خودگردان بوده اند تا کنون مناطق آزاد با فروش زمین اقدام به زیرساخت می کردند در حالی که در اغلب مناطق آزاد موفق دنیا دولت ها بین 4 تا 10 سال همه زیرساخت ها را فراهم می کنند و تحویل می دهند بنابراین انتظار از مناطق آزاد، باید به اندازه امکانات و شرایط باشد.

چه برنامه تحولی برای منطقه آزاد کیش در نظر گرفته اید؟

نکته درستی است باید منابع پایدار برای منطقه آزاد داشته باشیم مهمترین راهبرد ما بحث تجاری و توسعه گردشگری است ما نمی توانیم در کیش پتروشیمی احداث کنیم یا صنایع بزرگ ایجاد کنیم و نمی توانیم به یکباره همه مشوق ها را قطع کنیم. باید به شعارها پایبند باشیم اگر مجبور باشیم زمین بفروشیم باید گزارش بدهیم ترمینال منطقه آزاد کیش که ساخته شد برای تکمیل آن پول می خواهد باید گردشگر گردشگری و تجاری پایدار درست کنیم، 12 نوع گردشگری تعریف کردیم که در بلندمدت می توانند از سال دوم به بعد درآمدزا باشند. یکی از این موارد گردشگری ورزشی است که می تواند در مدت سه ماه تا 18 ماه درآمدزا شود و این ظرفیتی است که مورد غفلت قرار گرفته و دوره گذار آن یکی دو سال طول می کشد.

تعداد شرکت های صوری در منطقه آزاد چه میزان است و برای مقابله با آن چه اقداماتی انجام می دهید؟

 در مناطق آزاد در کوتاه مدت باید اقدام به ثبت شرکت کنند،  زمانی اشتباهاتی صورت گرفت و برای اینکه کارها تسهیل شود آدرس پستی همان محل ثبت شرکت ها را باید ارائه می کردند ولی گفته می شد  کد پستی  باید 6 ماه از فعالیت بگذرد و الزام برای ثبت کد پستی وجود داشت، در همه شرکت ها این کد پستی واقعی نیست البته یک بخشی از کد پستی ها واقعی است و ظرف 6 ماه باید تعیین تکلیف کرده باشند. برخی از این شرکت ها در مناطق آزاد ثبت شده اند اما در سرزمین اصلی کار می کنند. دفاتر مالی آنها ثبت شده است فاکتورهایی که صادر می کنند معلوم است که از کجا بوده است اداره مالیات می تواند بررسی کند. البته یک زمانی هجمه برای ثبت شرکت ها در منطقه آزاد بود اما همه این شرکت ها اینگونه نیست که صوری باشند، از اعلام تعداد شرکت های صوری پرهیز می کنند در حال حاضر میزان ثبت شرکت های صوری کاهش یافته است اعدادی که قبلاً گفته می شود 5400 یا 3600 است که باید دقیق تر شود باید اطلاعات از جاهای مختلف بگیریم البته شرکت های صوری در همه جای ایران وجود دارند.

هواپیمایی کیش ایر چگونه از تملیک منطقه آزاد کیش خارج و  واگذار شد، آیا شما با واگذاری کیش ایر موافق هستید؟

کشاورز: هواپیمایی کیش ایر بر اساس مصوبه سازمان خصوصی سازی واگذار شد از سال 95 دولت یازدهم تصمیم گرفت در قالب اصل 44 کیش ایر را به فهرست واگذاری ها ببرد تا یک اردیبهشت 99 که توسط کارگروه مصوب شد، مدیر وقت سازمان منطقه آزاد موافقت کرد که 100 درصد هواپیمای کیش ایر خصوصی شود اما بعد از آن دبیر شورای عالی مناطق آزاد (سعید محمد) نامه ای می نویسد که در این زمینه ابهام وجود دارد چون ردیف بودجه ای دولتی داریم به این معنا نیست که کیش ایر دولتی باشد بلکه مربوط به شرکت های غیردولتی است و نباید خصوصی سازی شود یعنی از نظر حقوقی ابهامی وجود داشت و از نظر فنی هم یک دفعه نمی توانیم سازمان منطقه آزاد کیش را تضعیف کنیم، به بهانه اینکه می خواهیم یک شرکت هواپیمایی را خصوصی کنیم.

تأکید ما بر این است که کیش ایر باید به منطقه آزاد کیش برگردد چون یک ابزار توسعه ای است که در اختیار ما است و افزایش سرمایه تا 3500 میلیارد تومان می توانیم اعمال کنیم؛ دو ماه طول کشید تا این نامه به دبیرخانه برسد، نامه را اواخر سال گذشته به معاون اول رئیس جمهور فرستادیم،  تیر ماه امسال آقای محمد نامه ای نوشت خطاب به اعضای کارگروه خصوصی سازی و دلایل مفصل تری در آن ذکر کرد، همچنین برای آب و برق برای سازمان خصوصی سازی هم نامه نوشت، این موضوع برای ما حیاتی است باید 100 درصد کیش ایر به سازمان منطقه آزاد کیش برگردد و این مبتنی بر گزاره های علمی و منطقی است نه اینکه چون اسم آن را کیش ایر گذاشته ایم؛ این شرکت ابزار برای توسعه اقتصادی منطقه است و در شرایط بحرانی نمی توانیم آن را واگذار کنیم.

برای دسترسی به کیش، راه دریایی و راه هوایی وجود دارد و راه خشکی و ریلی به کیش نداریم، تنها راه غیرمحدود ما هواپیمایی است، راه دریایی هم محدودیت های خاص خود را دارد الان وقتی قیمت بلیت هواپیما بالا می رود از ما می پرسند چرا بلیت گران شده برای من هم سوال است که چرا گران شده است اما وقتی شرکت واگذار شده است، ما فقط می توانیم نامه نگاری کنیم، سازمان خصوصی سازی می گوید نمی توانیم شرکت خصوصی شده را برگردانیم و آقای مخبر هم می گوید ما نباید این شرکت را واگذار کنیم اگر واگذار شد توقع و اختیارات ما باید متناسب با امکانات باشد اگر 5 پرواز لغو شد و 700 نفر مسافر معطل شدند مدیرعامل منطقه آزاد کیش نباید پاسخگو باشد.

در 400 روز گذشته 173 زلزله در بندر لنگه و خمیر روی داد که پس لرزه آن به کیش هم رسید و شهر خالی شد دیگر کسی نمی تواند از مدیرعامل منطقه آزاد کیش بپرسد پروازهایت کجاست، چون ما نمی توانیم برای ایرلاینی که خصوصی شده تعیین تکلیف کنیم.

تا پایان امسال 17 بازی بین المللی تیم اسکواش قرار است برگزار شود همچنین اولین دیوار یخ نوردی در کیش ایجاد کرده ایم همه این ها تماشاگران و بازیگرانی دارند و ما چگونه می توانیم آنها را به جزیره بیاوریم؟ بخش خصوصی می گوید هواپیمای شما کجاست اگر راه خودرویی داشتیم می توانستیم جوابگوی متقاضیان باشیم اما بهترین مسیر ما مسیر هوایی است که آن هم کیش ایر را از ما به بهانه خصوصی سازی گرفته اند.

ما نمی توانیم به ایرلاین ها اجبار کنیم که چارتر نکنید وقتی خودمان هواپیما نداریم نمی توانیم تعیین تکلیف کنیم، 11 هواپیمای در اختیار کیش ایر به دو فروند رسانده اند در موقع خصوصی سازی 5 فروند بود الان دو هواپیما فعال هستند، بنابراین یا از من چیزی نخواهید و یا اینکه امکانات در اختیار من بگذارید. تعداد ایرلاین هایی که به جزیره کیش می آیند 14 شرکت بود الان 17 شرکت شده اند اما اختیار هیچکدام از آنها دست ما نیست، البته در کل کشور پروازها کم شده اند و زمین گیری هواپیماها هم وجود دارد چون ناوگان مستهلک شده اند، در تابستان، دو ماه اول پروازها کمتر شد، اما ورودی مسافر به جزیره کیش 10 درصد افزایش یافت در 16 روز اول شهریور 1401 نسبت به سال قبل 81 درصد ورودی مسافر بیشتر شد. نسبت به سال 97 هم که قبل از کرونا بود رشد کردیم. تعداد پروازها نسبت به سال قبل 27 درصد رشد کرد.

با کیش ایر توافقی انجام دادیم که 70 درصد پروازهایش از مبدأ کیش یا به مقصد کیش باشد اگر این شرکت بتواند آن را به 90 درصد برساند می توانیم امتیازی در اختیار آنها قرار دهیم. این شرکت یک هواپیمای توپولف داشت که اورهال کردند و قرار شد 100درصد پروازهای آن برای کیش باشد. همچنین کیش ایر یک فروند هواپیمای ایرباس 301 به سفر هوایی کیش اختصاص داد است و تا یک ماه آینده 80 درصد پروازهای این هواپیما مرتبط با جزیره کیش خواهد بود.

هواپیمایی چابهار هم به مقصد کیش سفرهایش را آغاز کرده است، آساجت هم پروازهایی به کیش آغاز کرده است، هواپیمایی تابان هم از هفته قبل دو پرواز در هفته اضافه کرده است اگر قوانین اجازه دهد هواپیمایی خارجی هم به کیش می آید ولی منطق ما این است که باید 100 درصد شرکت کیش ایر به سازمان منطقه آزاد کیش برگردد.

در تاریخ اول آذر 99 مصوبه ای آمد که باید 100 درصد کیش ایر خصوصی شود، اگر این شرکت هواپیمایی در اختیار سازمان منطقه آزاد کیش باشد می توانیم کاملا در اختیار مسافران کیش قرار دهیم، در قالب جشنواره تابستانه به جای جایزه پول می توانیم صندلی های کیش ایر در اختیار مسافران قرار دهیم، در مورد خشک شدن گردشگری کیش و همچنین شرکت کیش ایر آیندگان قضاوت می کنند.

 در مورد شیلات در جزیره کیش چه ظرفیت هایی وجود دارد؟

 ظرفیت شیلات هم هم در جزیره وجود دارد اگر ماده 65 قانون مقررات دولت درست شود شیلات هم می تواند رونق بگیرد این رشته در دنیا در قالب صنعت تعریف شده است در مناطق آزاد تا شعاع 800 متر از ساحل مربوط به منطقه آزاد است خارج از آن در اختیار سازمان بنادر قرار دارد. ماده 65 این امکان را به ما واگذار کرده است باید ماده 65 را تفویض کنند طبق گفته رئیس جمهور در مناطق آزاد اگر حاکم عوض می شود اما حکم قانون عوض نمی شود. در مورد شیلات هم ما یک جور عمل می کنیم اما سازمان شیلات طور دیگر عمل می کند، امتیازهایی به صیادان می دهند، مردم باید در کنار دریا ارزان ترین خوراک را از نوع خوراک دریایی داشته باشند، در حالی که این گونه نیست و این ها مصداق ترک فعل است که به شیلات توجه نشده است، رئیس جمهور یک ماه و نیم قبل دستور داد شهردار در مناطق آزاد، رئیس گمرک و سایر مسؤولان با انتخاب سازمان منطقه آزاد باشند در حالی که در برخی از مناطق آزاد این دستورات به درستی اجرا نمی شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری فارس
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.