قرارداد خرید ۳۰ فروند هواپیما با بوئینگ امضا شد
هفتهنامه حمل ونقل| تفاهمنامه برای خرید ۳۰+۳۰ هواپیما با پنج درصد پرداخت نقدی و ۹۵ درصد فاینانس بین شرکت هواپیمایی آسمان با شرکت بویینگ به امضا رسید. قرارداد خرید ۳۰ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ بین شرکت هواپیمایی آسمان و شرکت هواپیماسازی بوئینگ با حضور «علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و «علی عابدزاده» رییس سازمان هواپیمایی کشوری در تهران امضا شد.
این قرارداد را «حسین علایی» مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان و «جیمز لارسن» نماینده فروش شرکت بوئینگ در منطقه خاورمیانه و روسیه امضا کردند.مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان در حاشیه امضای این قرارداد گفت: بسیار خوشحال هستیم که در روز ولادت امام حسن(ع) و پس از یکسال مذاکره با شرکت هواپیماسازی بوئینگ امروز قرارداد خرید ۳۰ فروند بویینگ ۷۳۷ به مرحله امضا رسید.
حسین علایی اظهارداشت: این قرارداد پس از امضای تفاهمنامه ای در ۲۸ اسفند ۹۵ بین شرکت هواپیماسازی بوئینگ و شرکت هواپیمایی آسمان به امضا می رسد و شرکت هواپیمایی آسمان در مرحله نخست ۳۰ فروند از هواپیماها را تحویل می گیرد و پس از تحویل آنها خرید ۳۰ فروند دیگر در دستور کار قرار می گیرد تا بتوان ناوگان هواپیمایی شرکت آسمان را به هواپیماهای نسل جدید ۷۳۷ مجهز کرد.علایی اظهار داشت: شرکت هواپیمایی آسمان استراتژی مناسبی طراحی کرده است که در آن خرید هواپیمای بوئینگ در دستور کار قرارداده تا بتواند تا ۱۰ سال آینده این شرکت را به شرکت شماره یک هوایی ایران تبدیل کرده و پروازهای خود را درمنطقه بیش از پیش توسعه دهد.
طبق قراردادی که امروز به امضا رسید، قرار است شرکت هواپیمایی آسمان برای خرید ۶۰ فروند هواپیما، مبلغ سه میلیارد دلار به شرکت بوئینگ پرداخت کند که ۵ درصد آن راشرکت هواپیمایی آسمان پرداخت خواهد کرد و ۹۵ درصد دیگر از طریق فایناس تامین خواهد شد.
قرار است تحویل نخستین هوپیما در سال ۲۰۲۲ آغاز شود و ظرف ۲ سال بوئینگ باید ۳۰ فروند را تحویل دهد .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: امروز قرارداد ۳۰+۳۰ را با شرکت بوئینگ امضا می کنیم که ۳۰ فروند قرارداد قطعی است و ۳۰ فروند هم در صورت ادامه اضافه خواهد شد. ۵ در صد شرکت هواپیمایی آسمان پرداخت خواهد کرد و ۹۵ درصد فاینانس خواهد بود که رقم قابل توجهی است. خوشحالم که با این اقدام می توانیم به دارایی بازنشستگان اضافه کنیم و همچنین ناوگان هوایی را به نحوی شایسته ارتقا دهیم که بازارهای منطقه را در اختیار گیرند.
ربیعی تصریح کرد: خوشبختانه در شرکت هواپیمایی آسمان که وضعیت آن روز به روز به سمت تثبیت بیشتر می رود. در سال ۱۳۹۲ تعداد هواپیماهای پروازی ۸ فروند بود و امروز به ۲۱ فروند رسیده است. در آمارهایی هم که اخیرا منتشر کرده اند ما جزو بیشترین پروازها قرار می گیریم. استراتژی ما نظم در آینده برای آسمان با خدمات باکیفیت تر خواهد بود.
وی افزود: سالانه حدود چهار میلیارد دلار شرکتهای خارجی در ایران بلیت می فروشند و قطعا باید تغییرات بنیادین در خطوط هواپیمایی بدهیم و از منطقه کسب درآمد کنیم. خطوط هواپیمایی ما هم از فروش چهار میلیارد دلار پیشگیری کند و هم بتوانیم از بازار منطقه استفاده کنیم و بخشی از درآمد کشور را از طریق انتخاب مسافر از بازار منطقه به انجام برسانیم.به گفته ربیعی، مطالعات نشان میدهد هر یک فروند که اضافه می شود تعدادی شغل را اضافه می کند. در نظر داریم با افزایش هواپیماهای خود ایجاد شغل کنیم.
وی افزود: سال ۱۳۹۲ حدود ۸۰۰ میلیارد تومان آورده سرمایه گذاری ها برای صندوق بازنشستگی کشوی بود. در سال ۱۳۹۶ این رقم حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و ما متوجه شدیم بر اساس کارآمدی کسب درآمدمان، بیمه تکمیلی بازنشستگان و افزایش پلکانی حقوق را دنبال کنیم.
وزیر رفاه گفت: یکی از برنامههایی که در دولت یازدهم دنبال شد افزایش قدرت خرید بازنشستگان است؛ به نحوی که کاهش قدرت خرید بازنشستگان در طی برنامه ای دنبال شود.
سمیر بلیامانی مدیر فروش منطقه خاورمیانه ، روسیه و آسیای مرکزی عصر روز شنبه با انتشار بیانیه ای ، امضای قرارداد خرید ۳۰ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس در تهران را تائید کرد .
شرکت بوئینگ با صدور بیانیه ای فروش ۳۰ فروند هواپیما به شرکت آسمان را تائید کرد
در بیانیه شرکت بوئینگ تاکید شده است که این شرکت موفق شده در دهم ژوئن ۲۱۰۷ قرارداد قطعی فروش ۶۰ فروند هواپیما را به ارزش ۳ میلیارد دلار با شرکت آسمان در تهران منعقد کند.
در این بیانیه تصریح شده است که این قرارداد متعاقب امضای تفاهم نامه بوئینگ و شرکت آسمان منعقد شده که پیش از این شرکت بوئینگ درخواستی برای اخذ مجوز اداره نظارت بر اموال برون مرزی ایالات متحده امریکا جهت انجام این معامله ارائه کرده است.
هواپیماهای مکس که به عنوان ناوگان جدید شرکت آسمان انتخاب شده از هواپیماهای بدنه باریک در شرکت بوئینگ طراحی شده و تکمیل این قرارداد مشابه قرارداد شرکت هواپیمایی ایران ایر با بوئینگ، مستلزم اخذ تائیدیه از دولت امریکا است.