بازدید سایت : ۴۷۹۰۱
شهرام آدم نژاد معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تشریح کرد:

◄ کنترل بار غیرمجاز در محورهای شریانی با ۱۰۰ سامانه WIM

کنترل بار غیرمجاز در محورهای شریانی با ۱۰۰ سامانه WIM
تین نیوز |

شهرام آدم نژاد معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اعلام نصب حدود ۴۰۰ دوربین از ۶۰۰ دوربین تحت برنامه سال ۹۶ گفت: برای کاهش تخلفات رانندگی در محورهای برون‌شهری از تمام دوربین‌های تحت برنامه سال جاری با همکاری پلیس‌راه استفاده می‌شود و همچنین در راستای کاهش رفتار‌های پرخطر رانندگان و کنترل آن توسط سامانه‌های هوشمند «کنترل خطوط حرکت خودروها» را در آینده نزدیک عملیاتی می‌کنیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای ارتقا و افزایش سهم داده‌های اطلاعاتی از سطح جاده‌های کشور اظهار داشت: سامانه جامع اطلاعات حمل‌ونقل در سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تحت عنوان data warehouse (انبار اطلاعات) از سال گذشته طراحی و مراحل اجرای آن آغاز شد و امسال نیز در دست تکمیل قرار دارد و قرار است در برنامه‌ریزی، نظارت و مدیریت ناوگان و سطح جاده‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

دستیابی به تخمین تردد ناوگان تا مدت یک ماه

آدم نژاد با اشاره به بحث عدم توزیع مناسب سفرها در کشور به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و مشکلات موجود در کشور اظهار داشت: این مسئله باعث شده در برخی ایام ظرفیت شبکه به حالت اشباع تبدیل شود؛ و اگرچه یکی از راهکارها توسعه حمل‌ونقل عمومی است؛ اما یکی دیگر از راهکارها تقاضای سفر را در روزهای مختلف سال توزیع کنیم، کاری که به نظر سخت نیست اما نیازمند برنامه‌ریزی و تلاش فراوان است.

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در ادامه گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای نصب دوربین‌های ثبت تخلف عبور و مرور در شبکه جاده‌ای کشور بیان داشت: سال گذشته بخشی از این دوربین‌ها در حضور معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افتتاح شد. در سال جاری نیز ۶۰۰ دستگاه دوربین دیگر و ۲۰۰ پایه دوربین برای استقرار دوربین‌های تحت برنامه سال آینده نصب خواهد شد.

بیش از ۵۰ درصد دوربین‌های برنامه ۹۶ نصب‌شده است

آدم نژاد از نصب حدود ۴۰۰ دوربین از ۶۰۰ دوربین تحت برنامه امسال تا این لحظه خبر داد و گفت: برای کاهش تخلفات رانندگی در محورهای برون‌شهری دو اقدام در دستور کار قرار دارد. اول اینکه تمام دوربین‌های تحت برنامه سال جاری به دوربین‌های ثبت میانگین سرعت عبور و مرور تبدیل شوند. به طوریکه  سال گذشته حدود ۱۵۰ دستگاه از دوربین‌ها به ثبت سرعت میانگین عبور و مرور در جاده‌ها مشغول بودند و امسال با همکاری پلیس‌راه قرار شد از قابلیت ثبت سرعت میانگین باقی دوربین‌ها نیز استفاده کنند.

در گام دوم نیز در نظر داریم با با همکاری پلیس‌راه در راستای کاهش رفتار‌های پرخطر رانندگان و کنترل آن توسط سامانه‌های هوشمند «کنترل خطوط حرکت خودروها» را در آینده نزدیک عملیاتی کنیم.

وی بابیان اینکه «با نصب دوربین‌های ثبت تخلف عبور و مرور، سرعت غیرمجاز در برخی نقاط شبکه‌ شریانی کنترل شد» گفت: به نظر می‌رسد با اتمام نصب و بهره برداری از ۱۸۸۹ دوربین در سال آینده بتوان بخش اعظمی از شبکه شریانی کشور که عمده تردد‌های مهم کشور در آن صورت می‌گیرد را کنترل کرد.

تجمیع تمام سامانه‌های هوشمند جاده‌ای در یک داشبورد مدیریتی

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در ادامه این گفت‌وگو با پروژه داشبورد مدیریت حمل‌ونقل هوشمند اشاره کرد و گفت: اتفاقی که سال گذشته شروع شد و امسال بخش زیادی از آن تکمیل‌شده اما هنوز به بهره‌برداری ۱۰۰ درصدی نرسیده است، «داشبورد مدیریت حمل‌ونقل هوشمند»که تمام سامانه‌های هوشمند داخل کشور در این سامانه تجمیع شده است و با توجه به اینکه یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشور بحث انتقال داده‌های اطلاعاتی محسوب می‌شود؛ ما شاهد هستیم که در این سامانه، داده‌های اطلاعاتی از اقصا نقاط کشور به‌صورت برخط در یکجا گردآوری‌شده است.

وی در تشریح داشبورد مدیریت حمل‌و‌نقل هوشمند گفت: به‌موجب همین سامانه هم‌اکنون سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به BIGDATAدست‌یافته است. حتی می‌توان از این اطلاعات برای مباحث مربوط به «OD» یا همان مبدأ و مقصد موردبررسی قرار گیرد تا مشخص شود چه تعداد خودرو از کدام شهرها در روزهای تعطیل به خارج از شهرهای خود تردد دارند و یا هر یک از خودروهای در هنگام خروج از شهرها چه شهری را برای مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند.

نقش ITSI در مبارزه با قاچاق کالا

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در ادامه با اشاره به زمان بهره‌برداری از پروژه داشبورد مدیریت حمل‌ونقل هوشمند اظهار داشت: داشبورد ITSI سال گذشته در دست تهیه قرار گرفت و امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.  از طریق این سیستم می‌توان بخشی از برنامه‌های مبارزه با قاچاق کالا را عملیاتی کرد. البته اگرچه هم‌اکنون این سامانه تا حدودی در دست بهره‌برداری قرار دارد اما تا زمانی که تمام سامانه‌ها و بخش‌ها با یکدیگر یکپارچه نشود نمی‌توان خروجی موردنظر را از آن کسب کرد.

وی در ادامه به اجزا تشکیل‌دهنده داشبورد مدیریت حمل‌ونقل هوشمند اشاره کرد و گفت: داده‌های اطلاعاتی دوربین‌‌های تردد شمار، سامانه‌های توزین در حال حرکت WIN، بارنامه و CMR، پایانه‌های مرزی، عوارض الکترونیک ETC، امداد فنی خودرو، معاینه فنی خودرو و صورت‌وضعیت نیز درITSI تعبیه‌شده است.

قرارداد نصب یکپارچه ۶۵ سامانه توزین در حرکت منعقد شد

معاون سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از قرارداد نصب و راه‌اندازی ۶۵ سامانه توزین درحرکت WIN به‌صورت صورت یکپارچه خبر داد و گفت: با بهره‌مندی از ۱۰۰ سامانه WIN ۷۰ درصد محورهای شریانی کشور نظارت و کنترل می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به پروژه نصب سامانه‌های توزین درحرکت WIN به‌عنوان یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اظهار داشت: تاکنون ۳۵ سامانه WIN در محورهای شریانی کشور نصب و به سیستم بارنامه برخط نیز متصل شده است. که علاوه بر توزین در حال حرکت از خسارت‌های  چندین هزار میلیارد تومانی ناشی از اضافه تناژ ناوگان باری بر رویه راه‌های کشور جلوگیری می‌کند.

کنترل تردد ناوگان فاقد بارنامه

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به همکاری میان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با پلیس‌راه در خصوص تردد اجرای پروژه‌ای به منظور تردد ناوگان باری  بدون نیاز به بارنامه ناوگان باری اشاره کرد و گفت: تمام مسمائی مربوط به ایمنی ناوگان از قبیل معاینه فنی، بیمه، آموزش و سلامت راننده در نظام صدور بارنامه دیده شده است. پروژه‌ای که در سال گذشته آغاز شد و الان در حال توسعه در سراسر کشور است.

 برنامه‌ریزی برای نصب سامانه توزین ناوگان باری معادن در کشور

آدم نژاد با توجه به نبود اطلاعاتی از حمل‌ونقل مواد معدنی توسط ناوگان باری و تردد آنها در سطح جاده‌های کشور تصریح کرد: از بیش از ۱۰۰۰ معدن بزرگ در کشور، مواد معدنی بدون مشخص شدن وزن آنها بر روی کامیون‌ها بارگیری و روانه جاده‌ها می‌شوند؛ بنابراین برای رفع این مشکل با هماهنگی تمام معادن سراسر کشور سامانه‌های توزین سرعت‌پایین (LOW SPEED) نصب خواهد شد.

وی افزود: در این رابطه با وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال دستیابی به تفاهمی هستیم تا مواد معدنی بارگیری شده بر روی ناوگان عمومی بدون توزین و مشخص شدن وزن آن حق ورود و تردد در جاده‌ها را نداشته باشند. معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تصریح کرد: برای وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز این مسئله مهم است و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با در نظر گرفتن منافع سایر دستگاه و از همه مهم‌تر منافع عمومی تلاش می‌کند تا جلوی تخلف گرفته شود.

 استفاده از سپهتن در ناوگان حمل بار خطرناک

آدم نژاد در ادامه گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان عمومی جاده‌ای کشور اظهار داشت: نصب و راه‌اندازی این سامانه نیز در ناوگان مسافری به اتمام رسید و به‌زودی با حضور مسئولان کشوری و لشکری شاهد افتتاح آن خواهیم بود و در هفته‌های آینده در خصوص کامیون‌های حمل بار خطرناک نیز این پروژه انجام خواهد شد.

وی افزود: به‌موجب این سامانه آمار قابل‌توجهی از سرعت‌های غیرمجاز ناوگان عمومی مسافربری کاسته شده است؛ زیرا این سامانه تمام رفتار راننده در طول مدت رانندگی را رسد می‌کند و از طریق داشبورد سامانه سپهتن قابل‌مشاهده است.

استفاده از داشبورد سپهتن در حمل‌ونقل بین‌المللی و کالا

معاون سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: به علاوه  در نظر داریم این سامانه در بخش حمل‌ونقل کالا نیز مورداستفاده قرار گیرد تا صاحبان کالا نیز با بهره‌مندی از این سامانه آخرین موقعیت بار خود را به‌صورت لحظه‌ای پیگیری و دنبال کنند.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی مبنی بر اینکه آیا این سامانه قابلیت استفاده در حمل‌ونقل بین‌المللی را دارد؟ گفت: بله در نظر داریم برای حمل‌ونقل بین‌المللی نیز از این سامانه استفاده کنیم و هم‌اکنون این سیستم برای استفاده در حمل‌ونقل بین‌المللی در دست اصلاح قرار دارد تا علاوه بر کنترل در داخل کشور در خارج از مرزهای کشور نیز شاهد این اتفاق باشیم.

بهره‌مندی طرح ملی آمایش سرزمینی از اطلاعات سامانه‌های هوشمند

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در پایان کارکرد‌های اطلاعات به‌دست‌آمده از سامانه‌های هوشمند حمل‌ونقل جاده‌ای را مهم خواند و خاطرنشان کرد: به‌طور مثال برای انجام طرح بزرگ آمایش سرزمینی که هم‌اکنون در دست اجرا قرار دارد از داده‌های سامانه‌های هوشمند حمل‌ونقل جاده‌ای استفاده‌های بسیار مهمی می‌شود؛ زیرا می‌توان معماری ساختمان‌ها و ابنیه در حاشیه جاده‌ها را بر اساس آن طراحی کرد.

البته استقبال دولت و سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی، دانشگاه‌ها و انجمن‌ها در از سامانه‌های هوشمندی که هم‌اکنون از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل در دست تهیه و اجرا قرار دارد باعث ایجاد انگیزه‌ای برای سازمان در راستای پیشبرد اهداف و تلاش‌های مضاعف برای بهره‌مندی از دانش‌های نوین و روز جهان شده است.

لینک خبر

منبع: مجله هفته نامه حمل و نقل
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.