بازدید سایت : ۷۲۴۸۷
تقی‌زاده در شورای عالی فنی امور زیربنایی حمل‌و‌نقل مطرح کرد:

لزوم توجه به تأمین مالی طرح‌های معماری راه

لزوم توجه به تأمین مالی طرح‌های معماری راه
تین نیوز |
معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی با توجه به وضعیت بودجه‌های عمرانی و شرایط مالی کشور گفت: در زمان طرح پیشنهادات حد‌اقل یک بسته تأمین مالی حتی فارغ از منابع مالی و بودجه‌های دولتی نیز در نظر گرفته شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی یکصد و سی و ششمین نشست شورای عالی فنی امور امور زیربنایی حمل‌و‌نقل به ریاست معاون حمل‌ونقل و نمایندگان سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه به منظور بحث و بررسی در مورد ضوابط و راهنمای طرح جامع ساماندهی منظر راه برگزار شد.

در این جلسه تمامی اعضا بر ضرورت این طرح و تأثیر آن بر سامان دهی وضعیت راه‌های موجود و در دست احداث و نقش آن در ارتقای ایمنی تأکید کردند. همچنین مقرر شد این طرح در کارگروه کارشناسی شورا مورد بررسی بیشتری قرار گرفته و گزارش نهایی برای تصمیم گیری در نشست آتی شورا ارائه شود.

مهرداد تقی‌زاده در جلسه ۱۳۶ شورای عالی فنی امور امور زیربنایی حمل‌و‌نقل اظهار داشت: با توجه به اینکه سازمان راهداری نقشه‌های GIS از کل شبکه راه‌ها در دست تهیه داشته است. لذا در صورتی که نقشه‌ای از تأسیسات کنار جاده‌ها موجود نیست پس باید تهیه آن در اولویت قرار گیرد.

وی در ادامه بر توجه به بسته تأمین مالی در زمان طرح پیشنهادات برای معماری راه و منظر تأکید کرد و گفت:  با توجه به وضعیت بودجه‌های عمرانی و شرایط مالی کشور در زمان طرح پیشنهادات حد اقل یک بسته تأمین مالی حتی فارغ از منابع مالی و بودجه‌های دولتی نیز در نظر گرفته شود. به طور مثال در کشورهای توسعه یافته ضوابط به گونه‌ای تنظیم شده تا بخشی از هزینه‌ها به مالکان زمین‌های مجاور جاده و بخش دیگر به درآمدهای جانبی آن متصل شود.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه « بدون در نظر گرفتن مسئله سرمایه‌گذاری این طرح به سرانجام نمی‌رسد» خاطرنشان کرد: ضوابط و نحوه مدیریت در  کشورهای اروپایی به گونه‌ای است که بهره بردار بیلبوردهای بزرگ (تابلوهای تبلیغاتی) را مجاب می‌کند که اطراف تابلو‌های خود را به شعاع زیادی  فضای سبز کند.

تقی زاده افزود: در خصوص مجتمع‌های خدماتی-رفاهی و بین راهی نیز باید بهره‌بردار و مالک تفهیم شود که نباید فقط به ملک خود متکی باشد بلکه با توجه به سود مناسب حاصل از این فضا و همچنین در راستای جلب رضایت بیشتر مردم باید در بخشی از پروژ‌ه‌های معماری راه و منظر که از سوی وزارت راه و شهرسازی تصویب می‌شود مشارکت کند.

وی همچنین با توجه به نقش فرهنگ و هنجار در زیبایی منظر گفت: حتما نباید به دنبال احداث یک پروژه عمرانی جدید برای زیباتر کردن منظر راه بود بلکه با رعایت تمیزی و پاکیزگی معبر و جلوگیری از  انباشت زباله به‌ویژه در معابر مشرف به مناطق توریستی به زیبایی جاده کمک کنیم.

زیرا تمیزی و پاکیزگی جزئی از زیبایی محسوب می‌شود. به طور مثال در برخی معابر مشاهده می‌کنیم که زباله ریخته شده که البته ربطی به فرهنگ مردم آن منطقه یا کشور ندارد، بلکه در کشورهای مختلف با وضع جرایم سنگین کنترل می‌کنند. 

 

معاون وزیر راه و شهرسازی به نقش دوربین‌های هوشمند در کنترل رفتار مردم اشاره کرد و گفت: دوربین‌های هوشمندی که فقط برای ترافیک راه در ایران استفاده می‌شود در سایر کشورها برای شناسایی اشخاصی که زباله در مسیر جاده می‌ریزندنیز مورد استفاده قرار می‌گیرد به طوری که پس از شناسایی از شخص،  جریمه سنگین از وی دریافت می‌شود. در واقع همین جریمه باعث ایجاد فرهنگ می‌شود.

تقی‌زاده با اشاره به نقش حاکمیت در زیبایی منظر در کشور انگلستان یادآور شد: به طور مثال در کشور انگلستان، ساختمان‌های کنار معابر که از نمای کثیفی برخوردار هستند و بر منظر شهری تأثیر می‌گذارند از سوی پلیس جریمه می‌شوند.  حتی علت نورپردازی برخی ساختمان‌ها طبق ضوابط منظر شهری به ساختمان‌های هر منطقه تحمیل می‌شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان تأکید کرد که جلسه کارگروهی در خصوص طرح جامع ساماندهی منظر راه به منظور هماهنگی نظرات اعضا و درستیابی به جمع‌بندی تشکیل شود.

 

لینک خبر

 

منبع: مجله هفته نامه حمل و نقل
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.