◄ حذف بودجه نهادهای خاص به نفع رزمندگان و معلولان
تابه حال بخش درآمدی و بخشی از قسمت هزینه ای لایحه بودجه ۹۷ بررسی شده اما چون پیشنهاد های متعددی از سوی نمایندگان به کمیسیون تلفیق ارسال می شود، جلسات این کمیسیون قرار است که دو هفته دیگر تمدید شود.
با اینکه جلسه مشترک ستاد اقتصادی دولت و اعضای هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با حضور حسن روحانی، رئیس جمهور و علی لاریجانی، رئیس مجلس، در دفتر رئیس جمهور برگزار شد، همچنان جلسات کمیسیون تلفیق مجلس برای بررسی بودجه سال ۹۷ ادامه دارد و قرار است که دو هفته دیگر هم تمدید شود.
تابه حال بخش درآمدی و بخشی از قسمت هزینه ای لایحه بودجه ۹۷ بررسی شده اما چون پیشنهاد های متعددی از سوی نمایندگان به کمیسیون تلفیق ارسال می شود، جلسات این کمیسیون قرار است که دو هفته دیگر تمدید شود. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، هفته دوم بهمن ماه، مجلس شروع به بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه می کند .
امسال لایحه بودجه سال ۹۷ زیر ذره بین کاربران شبکه های اجتماعی است. آنها نظرات خود را درباره برخی از بندهای بودجه در شبکه های اجتماعی می نویسند که این اقدام البته واکنش مسئولان را هم در پی داشته و گاه به آنها جواب هم داده شده است.
امسال برخلاف سال های گذشته روند کار کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ در بخش رسانه ای بهتر بود و نه تنها نشست خبری مربوط به کمیسیون تلفیق برگزار می شود، بلکه اعضای این کمیسیون در شبکه های اجتماعی خبرهایی از اقداماتشان در این کمیسیون را مطرح می کردند. برای مثال هفته گذشته غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: «کمیسیون تلفیق، بودجه نهادهای خاص را حذف کرد و اعتبارش را داد به وام مسکن معلولان و رزمندگان نیازمند.
نمی دانم این مصوبه تا آخر بماند یا خیر؟» یا مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷، در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشت: «اعضای کمیسیون تلفیق، بانک مرکزی را مکلف کردند تا دو هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال مددجویان کمیته امداد و بهزیستی تخصیص دهد.»
هفته گذشته همچنین علی اصغر یوسف نژاد، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷، در نشست خبری خود با بیان اینکه برخی از مصوبات در خصوص ردیف های هزینه ای مؤسسات آموزشی و فرهنگی جدول ۱۷ بود که حذف شد و اعتبار آن دویست میلیارد تومان بود، گفت: «۸۰ درصد این اعتبار به ایثارگران برای تسهیلات و ۲۰ درصد دیگر در اختیار تسهیلات معلولان قرار گرفت.»
او همچنین گفت که دولت مکلف شد برای حمایت از کشاورزان در قالب جبران بخشی از یارانه سود و کارمزد سود، تسهیلات بانکی و کمک های بلاعوض، پرداخت یارانه ها و سایر مشوق ها را از محل طرح های کمک های فنی اعتباری بخش کشاورزی و منابع طبیعی اختصاص دهد. از دیگر مصوبات این کمیسیون این است که دولت مکلف شده است تا بخشی از داروهای بیماران ناباروری را مشمول بیمه سلامت قرار دهد و بخشی از هزینه بیماران متابولیک، ام اس و بال پروانه ای و اوتیسم را مانند بیماران خاص محاسبه و پرداخت کند.
درهمین رابطه همچنین پرداخت های سازمان های بیمه گر درمانی پایه باید برای خدمات سرپایی تخصصی حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از تحویل اسناد در شهرهای زیر صد هزار نفر اجرایی شود و ارائه کنندگان خدمات در سطوح مختلف مناطق فوق در اولویت قرار گیرند. مصوبه دیگر این کمیسیون بدهکاران بانکی را خوشحال می کند، چراکه آن طور که در این کمیسیون تصویب شده است، چنانچه مشتریان بدهی خود را تا پایان شهریورماه ۹۷ تسویه کنند، بانک ها مکلف هستند جرائم مربوطه را ببخشند.
همچنین در این کمیسیون مصوب شده است که بنیاد شهید و امورایثارگران می تواند به تعداد ۴ هزار و ۵۰۰ فقره وام مسکن از محل سهمیه سال ۹۷ را برای ایثارگرانی که در سنوات قبل، تسهیلات خود را استفاده کرده اند، مجدداً اختصاص دهد.
مصوبه دیگری که مورد توجه کاربران شبکه های اجتماعی قرار گرفته است، از این قرار است که دولت مجاز است از محل طرح تملک دارایی های استانی و ملی ۲۰ درصد از اعتبار را در قالب کمک های فنی و اعتباری در اختیار بانک ها به عنوان وجوه اداره شده قرار دهد تا صرف اشتغال شود.
بر همین اساس طبق صحبت های مطرح شده مقدار حدودی این مصوبه ۱۰ هزار میلیارد تومان است که به علاوه ۱۵ هزار میلیارد تومان صندوق توسعه ملی نزد بانک ها به عنوان سپرده قرار می گیرد و سه هزار میلیارد که از محل دیگر مهیا شده، این بخش را تکمیل می کند و در نتیجه بانک ها موظف هستند برابر این میزان آورده داشته باشند. بنابراین۵۰ هزار میلیارد تومان برای بخش اشتغال در تبصره ۱۷ بودجه سال ۹۷ در نظر گرفته شده است .