بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

اعتراض ایرلاین ها به رشد ۲۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما؛ افزایش پلکانی در دستور کار است؟

موافقت ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت بلیت هواپیما اگر چه رضایت مسافران و متقاضیان را در میزان آن در پی داشت اما ایرلاین ها نسبت به این رشد ناراضی و اعتراض دارند.

اعتراض ایرلاین ها به رشد ۲۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما؛ افزایش پلکانی در دستور کار است؟
تین نیوز |

موافقت ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت بلیت هواپیما اگر چه رضایت مسافران و متقاضیان را در میزان آن در پی داشت اما ایرلاین ها نسبت به این رشد ناراضی و اعتراض دارند.

افزایش 29 درصدی قیمت بلیت پرواز داخلی

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، سرانجام پس از کش و قوس های فراوان، شورای عالی هواپیمایی نظر نهایی خود را در خصوص میزان رشد قیمت بلیت هواپیما به ستاد تنظیم بازار ارائه و مشخص شد رشد ۲۹ درصدی بهای بلیت هواپیما نظر نهایی ستاد تنظیم بازار است. اما این نظر نهایی اگر چه با تاخیر همراه بود اما به هیچ وجه نزدیک به میزان پیشنهادی ایرلاین ها نبود.

شورای عالی هواپیمایی که متشکل از نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، نماینده وزارت امور اقتصادی، نماینده وزارت امور خارجه و یک فرد آگاه از سوی وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری است سرانجام بررسی های خود را برای حصول نظر سازمان حمایت از مصرف کننده انجام داده و بعد از تشکیل شورای عالی ترابری خروجی جلسه این شورا تقدیم ستاد تنظیم بازار شد.

این خروجی ستاد تنظیم بازار و افزایش ۲۹ درصدی بهای بلیت هواپیما اگر چه با نظر پیشنهادی انجمن شرکتهای هواپیمایی که ۱۰۰ درصد رشد بود فاصله زیادی دارد اما به نظر می رسد شورای عالی هواپیمایی با هماهنگی ایرلاین ها و ستاد تنظیم بازار درصد رشد را به میزانی مصوب کرده اند که فعلا واکنش های منفی مجلسی ها را در پی نداشته باشد.

مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با تاکید بر اینکه گر چه پیشتر درخواست افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی بلیت هواپیما را داشتیم اما به طور میانگین با افزایش ۲۹ درصدی قیمت بلیت هواپیما موافقت شد گفت: مصوبه شورای عالی هواپیمایی به تایید ستاد تنظیم بازار نیز رسیده است اما بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، آزاد سازی نرخ بلیت باید صورت می‌گرفت و طبق قانون، دولت نباید در نرخ گذاری دخالت کند بلکه صرفا باید نظارت داشته باشد، ولی دخالت کرده و نرخ تکلیفی اعلام می‌کند.

دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی تصریح کرد: شرکت‌های هواپیمایی به این افزایش نرخ معترض هستند و امکان تعطیلی شرکت‌ها نیز وجود دارد، اما ناگزیر از پذیرش هستیم و این افزایش نرخ، مشکل صنعت هواپیمایی را حل نمی‌کند.

اما به نظر می رسد این مصوبه ستاد تنظیم بازار تنها برای خروج از فشار بوده و احتمال اینکه در ماه های آتی باز هم رشد قیمت بلیت هواپیما انجام شود وجود دارد.

کارشناسان صنعت هوایی بر این باور هستند که بهتر بود افزایش قیمت بلیت هواپیما به صورت پلکانی صورت می گرفت تا واکنش ها نیز نسبت به افزایش بهای بلیت به وجود نیاید.

جعفر یازرلو سخنگوی سازمان هواپیمایی پیشتر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بازار با بیان اینکه اگر بلیت هواپیما را پلکانی و افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی می دادند الان به یکباره پیشنهاد افزایش ۱۰۰ درصدی داده نمی شد گفته بود که به هر حال ۲۲ ماه است که قیمت بلیت هواپیما افزایش نداشته است و اگر به یکباره افزایش بالایی برای بهای بلیت داشته باشیم تا حدودی فضا تغییر می کند.

اما نکته جالب در حال و هوای این روزهای بهای بلیت هواپیما این است که در کنار نمایندگان مجلس که مخالف افزایش بهای بلیت هواپیما هستند، انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی کشور نیز در کنار نمایندگان مجلس مخالف رشد قیمت بلیت هواپیما است.

حرمت الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی کشور با اشاره به اینکه برخی افراد بخش خصوصی ادعا دارند نرخ بلیت هواپیما باید ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند، غیر منطقی و زیاده خواهانه است می گوید: این ادعا که سال قبل بلیت هواپیما افزایش نداشته کذب است و مردم سال گذشته افزایش قیمت بلیت هواپیما را حس کردند.

او با توضیح اینکه لازم است برای کاهش قیمت ها از قانون آزادی پنجم در صنعت هواپیمایی استفاده شود گفت : در این شرایط جا به جایی ها با هواپیماهای نو تر و قیمت مناسب تر انجام می شود. به هر حال افزایش قیمت بلیت هواپیما تمام مردم جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد و در پی آن هزینه های دیگر نیز بالا خواهد رفت.

به هر سوی ماجرای گران شدن بلیت هواپیما نیز در نوع خود بی نظیر و تا حدودی عجیب به نظر می رسد. از یک طرف ایرلاین ها و برخی دولتی ها با افزایش قیمت بلیت هواپیما موافق هستند و از سوی دیگر نیز برخی نمایندگان مجلس و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی کشور به دلیل استفاده مداوم از هواپیما با رشد قیمت ها مخالف هستند.

قانون‌گذار تکلیف قیمت بلیت هواپیما را مشخص کرده است. قبل از برنامه پنجم توسعه تعیین نرخ خدمات بر عهده سازمان هواپیمایی کشوری بود و از سال ۹۵ طبق قانون برنامه متنوع‌سازی نرخ بلیت مطرح شد و تا سال ۹۹ جاری و ساری بود و نرخ‌ها در پروازهای داخلی طبق عرضه و تقاضا بود.

اما دو سال است که مدل نرخ گذاری به تصویب نهایی از سوی ستاد تنظیم بازار که پیشنهاد شورای عالی ترابری را بررسی و نظر خواهد داد تغییر کرده است. این نظر نهایی را نیز ایرلاین ها چندان قبول ندارند و معتقد هستند طبق قانون، دولت نباید در نرخ گذاری بلیت هواپیما دخالت کند بلکه صرفا باید نظارت داشته باشد، ولی دخالت کرده و نرخ تکلیفی اعلام می‌کند.

بذرپاش وزیر راه و شهرسازی دو روز پیش نیز گفته بود که تعدادی از ایرلاین‌ها از جمله ایرلاین‌های بزرگ سقف بلیت را رعایت می‌کنند و در سایت رسمی خود بلیت را عرضه می‌کنند، ایرلاین‌های دیگر بلیت را به عوامل فروش می‌دهند که آنها هم در شبکه‌های مختلف چندلایه بلیت را عرضه می‌کنند که گرانفروشی اتفاق افتاده است.

نکته ای که این روزها به نظر می رسد وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی قصد دارد آنرا پیگیری و عملی کند راه اندازی پلتفرم متمرکز برای عرضه بلیت هواپیما است. موضوعی که بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به آن اشاره و تاکید کرده است.

حال باید دید این افزایش ۲۹ درصدی بهای بلیت هواپیما تا چه میزان مورد پذیرش ایرلاین ها قرار خواهد گرفت و آیا راهی برای دور زدن قانون و عدم رعایت قیمت ها باز گذاشته شده است و یا اینکه طبق هماهنگی های صورت گرفته قرار است افزایش پلکانی بهای بلیت برای اولین بار در طول سال جاری برای کنترل و کم کردن اعتراض ایرلاین ها اجرایی و عملیاتی شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.